Δημοσιεύθη:
28.3.09 @ 4:48 π.μ.
Ετικέτες:




 

Η παπάρα της χρονιάς

Το μεγαλύτερο οικολογικό γεγονός του πλανήτη είναι γεγονός: Το Σάββατο στις 20:30 ώρα Ελλάδος, 1 δισ. άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη θα κάνουν ακριβώς την ίδια κίνηση. Πέρα από κάθε προηγούμενο η ελληνική συμμετοχή. Από εδώ.


Καλά σε εμάς είναι εθνικό σπορ η συγκεκριμένη κίνηση.

1 σχόλια:

Μπουάχαχαχαχαχα!

Κάποιος, πάντως, μου είπε πως η ΔΕΗ, για να εξασφαλίσει τάση 220 V, προσφέρει μεγαλύτερη τάση (π.χ. 240 V), που, τελικά, "καταλήγει" να είναι 220V στους δέκτες των σπιτιών μας. Γι αυτό, π.χ., όταν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση σε μία πόλη, η τάση πέφτει κάτω από τα 220 V (οι περίφημες πτώσεις τάσης).

Αν, λοιπόν, κλείσουμε όλοι τα φώτα μας ταυτόχρονα μία συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, κι ενώ η "αρχική" τάση που προσφέρει η ΔΕΗ είναι μεγάλη (π.χ. 240 V), η τελική τάση που φτάνει στους δέκτες μας θα ανέβει, με αποτέλεσμα να "κάψει" οριμένες από τις συσκευές που έχουμε πάντοτε στην πρίζα (π.χ. τηλεόραση, βίντεο, αυτόματος ζυμωτής ψωμιού, μεγεθυντής πέους, κλπ.).

Βέβαια, αν κλείσουμε μόνο τα φώτα, ίσως το πρόβλημα να μην είναι και τόσο μεγάλο, αφού τα φώτα είναι μόνο ένα ποσοστό από τη συνολική κατανάλωση ενός κτηρίου. Όμως, η φήμη που έχει βγει κι εγώ διαδίδω με αυτό εδώ το σχόλιο θα κάνει κάποια νοικοκυριά να κατεβάσουν το γενικό, και μάλιστα να τον κατεβάσουν λίγο πριν από την προκαθορισμένη ώρα! Έτσι, η κατανάλωση θα μειωθεί κατακόρυφα, καίγοντας τις αγαπημένες μας οικοσυσκευές και συλλογές με παράνομα κατεβασμένες ταινίες.

Γι αυτό ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ