Δημοσιεύθη:
27.1.09 @ 4:08 π.μ.
Ετικέτες:




 

44 no more

Γράφει ο Σραόσας και σχολιάζω επί ποδός:

Λοιπόν, δεν είδα την ορκωμοσία του Ομπάμα, γιατί έβλεπα το In Bruges, ας όψεται ο ο oldboy ο κακός ο άνθρωπος (εντάξει, συμπαθητική ταινιούλα). Ίσως ο τύπος (ο Ομπάμα, όχι ο oldboy) να τα έχει κάνει μούσκεμα μέσα σε έναν χρόνο, αν και θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να συσσωρεύσει τόση διαφθορά, ανικανότητα, άγνοια, κυνισμό, φανατισμό και έφεση για καταστροφή όσες ο προκάτοχός του. Ίσως να έχουνε δίκιο όσοι λένε ότι θα κυβερνούν τα βαθέα κράτη, οι σοφοί της Σιών, οι βιομηχανίες, o Satanas, τα λόμπυ ή η παγερή Χίλαρυ κι ο μπαγασάκος Ραμ Εμμάνουελ. Αλλά, όπως έχει χιλιοειπωθεί, η αδυναμία να ζήσει την ιστορική στιγμή κανείς και να συγκινηθεί από αυτή είναι ισάξια της αναπηρίας που προειδοποιούσε τον κόσμο στις 23 Ιουλίου 1974 ότι επέρχεται η παλινόρθωση του αστικού κράτους, και καθόλου να μην αναθαρρούν.


Όλο ιστορικές στιγμές η αμερικανική πολιτική.

(Η προηγούμενη ιστορική περίπτωση αλλαγής ηγεσίας με την οποία μας είχαν προκαλέσει οίδημα στο όσχεο ήταν του Κλίντονα, του σαραντάρη σαξοφωνίστα).

Και εμείς απαθείς και ασυγκίνητοι —όπως ο Γκρέγκορυ Χάους.

Όσοι δε ζούνε στο Αλλού-γι-Αλλού Φαν Παρκ της Εμπριμέ Νεορθοδοξίας, γνωρίζουν (ενδεχομένως ακούγοντας κηρύγματα σε εκκλησιασμούς, όπως εγώ) ότι για πολλές-πολλές δεκαετίες (8 ή 88 ή 188 -- εξαρτάται από το πόσο θέλετε να το ανοίξετε το πράμα), η Ορθοδοξία μας ταύτιζε το Κακό με

α. Το σεξ
β. την ψυχαγωγία
γ. το σεξ
δ. την ομορφιά
ε. τον εγωισμό (σε ατομικό επίπεδο)
στ. το σεξ


Άλλοι πάλι γνωρίζουν —ενδεχομένως μελετώντας την σχετική ιστορία και βιβλιογραφια— ότι η Ορθοδοξία που «ταυτίζει» τα παραπάνω «με το κακό», είναι «Ορθοδοξία» που έχει φάει γερές δόσεις προτεσταντισμού. Ακόμα ότι, ως το '70 π.χ., οι προτεσταντικές οργανώσεις τύπου Ζωή και Σωτήρας έλυναν και έδεναν με εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και επιρροή βαρβάτη —και ότι και σήμερα δεν τα πάνε άσχημα.

Αλλά τρέχα γύρευε τώρα, για τέτοιες λεπτές διακρίσεις.

Ο Ομπάμα δε θα κάνει τις ΗΠΑ στρατιωτικό σκέλος της Διεθνούς Αμνηστίας.


Γι' αυτό δεν θα έβαζα στοίχημα. Ήδη άλλωστε έχει βάλει τις βάσεις ο Μπους —τι άλλο είναι οι «ανθρωπιστικές επεμβάσεις»;