Δημοσιεύθη:
1.7.08 @ 5:04 π.μ.
Ετικέτες:




 

Ένα αρθράκι εδώ, ένα εκεί...

Ακόμη μεγαλύτερη πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των Ευρωπαίων που επιθυμούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ πρόκειται να αποκτήσουν οι αμερικανικές αρχές, σύμφωνα με διμερή συμφωνία Ουάσιγκτον - Βρυξελλών, που βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της.

«Κινήσεις πιστωτικών καρτών, πληροφορίες για προηγούμενα ταξίδια, ηλεκτρονικά μηνύματα, επισκεψιμότητα σε ιστότοπους και άλλα προσωπικά δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών είναι έτοιμη να συμφωνήσει να παρέχει η Ευρωπαϊκή Ενωση στις ΗΠΑ», αναφέρεται σε δημοσίευμα των «New York Times», που έχουν στην κατοχή τους απόρρητο έγγραφο σχετικό με τη συμφωνία. (...)
Απο εδώ.


Μετά από τόνους αρθρογραφίας προ ετών για το φλέγον ζήτημα του «προσωπικού δεδομένου» που συνιστά το θρήσκευμα στις ταυτότητες, είναι φυσικό κάτι τέτοιες ειδησούλες —δεκάδες— να περνάνε στο ντούκου.

Ο πνευματικός και πολιτικός μας κόσμος τα έβαλε με τον σκοταδισμό και νίκησε —με αυτές τις λεπτομέρειες θα ασχολούμεθα τώρα;

7 σχόλια:

"...στα προσωπικά δεδομένα των Ευρωπαίων που επιθυμούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ..."
Δε βλέπω κάτι τρομερό στο δημοσίευμα των NY Times, παρά μόνο μία χώρα που υπέστη το σοκ της 11ης Σεπτεμβρίου και ακόμα δεν έχει συνέλθει εντελώς.


Αυτό θα είναι.


...επομένως, αφού όλα τα προσωπικά δεδομένα όποιου επιθυμεί να επισκεφτεί τις ΗΠΑ θα είναι άμεσα διαθέσιμα, γιατί να μην ξαναγράψουμε το θρήσκευμα στις ταυτότητες (αν κάποιος είναι άθεος θα γραφτεί έτσι στο οικείο πεδίο ή θα αφεθεί κενό;), την εθνότητα που ανήκουμε (αχ, ξέχασα, εθνοτικές μειονότητες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα σήμερα, ουδέποτε υπήρξαν άλλωστε!) και, γιατί όχι, τι κόμμα ψηφίζουμε και τι ομάδα είμαστε; Ο υπερατλαντικός χωροφύλακας έχει την εξοικείωση να αναζητεί μέσω υπολογιστή, τον εγχώριο γιατί να τον παιδεύουμε;


..επομένως, αφού όλα τα προσωπικά δεδομένα όποιου επιθυμεί να επισκεφτεί τις ΗΠΑ θα είναι άμεσα διαθέσιμα, γιατί να μην ξαναγράψουμε το θρήσκευμα στις ταυτότητες (αν κάποιος είναι άθεος θα γραφτεί έτσι στο οικείο πεδίο ή θα αφεθεί κενό;), την εθνότητα που ανήκουμε (αχ, ξέχασα, εθνοτικές μειονότητες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα σήμερα, ουδέποτε υπήρξαν άλλωστε!) και, γιατί όχι, τι κόμμα ψηφίζουμε και τι ομάδα είμαστε; Ο υπερατλαντικός χωροφύλακας έχει την εξοικείωση να αναζητεί μέσω υπολογιστή, τον εγχώριο γιατί να τον παιδεύουμε;

Σωστό. Εγώ ο αφελής το σκεφτόμουν αλλιώς. Να κάπως έτσι (μη με πάρεις στο δούλεμα, είπα αφελώς): διεθνείς και εγχώριοι χωροφύλακες μας έχουν φακελώσει μέχρι και τι σώβρακα φοράμε, ετοιμάζονται ολοένα καινούργιες συμβάσεις και νόμοι για την απρόσκοπτη καταγραφή, κάμερες εγκαθίστανται, όλος ο πολιτικός κόσμος παρακολουθείται και δεν τρέχει μια (σκάνδαλο υποκλοπών), η Ε.Ε. συνεργάζεται με τις ΗΠΑ και δεν κρατάει ουδεμία αντίσταση έτσι για την τιμή των όπλων, κλπ κλπ και ορισμένοι βαλτοί ή απλοί μαλάκες εστίαζαν μόνο στην αφαίρεση (όχι καταγραφή, αφού υπήρχε ήδη) του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Η οποία βέβαια πληροφορία, ως υπάρχουσα, ήταν ήδη διαθέσιμη στην αστυνομία σε κάθε είδους βάση δεδομένων. Τόνοι μελάνι για αυτό το θέμα —2-3 μελανοδοχεία για τα άλλα.

Δηλαδή τα δάκρυα αυτών των ανθρώπων για το προσωπικά δεδομένα, είναι τόσο κροκοδείλια που περνάνε και τέστ DNA ως ανήκοντα στο συμπαθές ερπετό.


Και για να συμπληρώσω, η Αμερικανική γερουσία (και με ψήφο του OBAMA) επεξέτεινε στο διηνεκές την δυνατότητα ελέγχου και διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων (αλληλογραφία - συνομιλίες) για να νικηθεί η τρομοκρατία...

Όπως γράφει και ο Mike (strike for ever) στον τοίχο του παραπήγματός του στην Πλάκα

"three people you have to afraid of: OSAMA, OBAMA, your MAMA"


Έτερον εκάτερον, Γνωμοδότα. Η υπερσυσσώρευση πληροφορίας είναι που προκαλεί και την αντίδραση του αιτήματος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η ενδεχομένως αναποτελεσματικότητα της αντίδρασης δεν την καθιστά αυτομάτως ύποπτη - μπορεί βεβαίως να είναι, αλλά για άλλους λόγους.

Εν πάση περιπτώσει, αφ' ενός μεν η «Κομισιόν» δεν έχει ακόμη ενδώσει στις υπερατλαντικές ορέξεις γεγονός που σημαίνει πως δυο -τρεις τουφεκιές θα πέσουν για την τιμή των όπλων, αφ' ετέρου δε οι υπερατλαντικοί μας φίλοι θα αντιληφθούν, κατόπιν εορτής, και ότι η υπερσυσσώρευση πληροφορίας καθιστά την πληροφορία άχρηστη, και ότι η περιχαράκωσή τους ακυρώνει την ίδια την υπόσταση της χώρας τους που εξ αρχής δομήθηκε ως ξέφραγο αμπέλι - αλλά αυτά είναι μια άλλη συζήτηση.


Αφού δεν αναγράφεται το θρήσκευμα, μη φοβάστε. Είναι σαν να μην ξέορυν τίποτε για μας.
Αφού οι εγχώριοι μοντέρνοι τα κανόνισαν, ώστε τα προσωπικά μας δεδομένα να ... προστατεύονται. Άλλωστε αυτή δεν ήταν η λογική για τη μάχη με το θρήσκευμα στις ταυτότητες;