Δημοσιεύθη:
29.5.08 @ 2:23 μ.μ.
Ετικέτες:




 

Η παπάρα της εβδομάδας

Ο Παντελής Μπουκάλας δίνει ρεσιτάλ, σε τόνους ανάμεσα σε Μποστ και Νίκο Δήμου.

Οι γνωστοί ανθέλληνες

Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς συνωμότες; Επί μέρες στύψαμε το μυαλουδάκι μας και ξοδέψαμε τις λέξεις μας, θρονιασμένοι από το πρωί ώς τα μεσάνυχτα στα κανάλια, για να αποκαλύψουμε ότι στα Βαλκάνια, στη Βαλτική, στη Μεσευρώπη και στις εσχατιές της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενωσης, ιταμοί ανθέλληνες συνωμοτούσαν εναντίον της Καλομοίρας, εναντίον του έθνους μας δηλαδή. Για να μην περάσει στον τελικό της Γιουροβίζιον η τραγουδίστριά μας, που αποδεικνύει και αυτή με τη σειρά της ότι το κύριο προτέρημα ενός τραγουδιστή, όποιου φύλου, δεν είναι η φωνή του αλλά η ευκινησία του κορμιού του. και ότι το ωραίο ακίνητο τραγούδι, που ακόμα το βλέπουμε στις παλιές ταινίες, ανήκει πια, οριστικά, στην ασπρόμαυρη προϊστορία μας.

Τώρα, να χάρηκαν οι συνωμοσιολογούντες με τη νίκη της Καλομοίρας στα ημιτελικά ή να λυπήθηκαν λύπη μεγάλη επειδή έτσι τα σενάριά τους αποκαλύφθηκαν αστεία; Κι ο κ. νομάρχης (ο κ. Ψωμιάδης, ποιος άλλος), που έβγαλε κι αυτός τον πληθωρικό εθνικό καημό του στο γυαλί χαρτογραφώντας «εχθρούς» και «φίλους», να χάρηκε άραγε, να πήρε κουράγιο ώστε να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του (ο εστί μεθερμηνευόμενον, τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση) ή να δυσαρεστήθηκε που η χαρτογράφησή του δεν αποδείχτηκε και τόσο επιτυχής; Μπα, σιγά μη χολοσκάσει κανείς τους. Το Σάββατο, αν δεν πρωτεύσει το τραγούδι μας, θα ξαναβγάλουν από το συρτάρι τα αγαπημένα τους συνωμοσιολογικά και θα τα πετάξουν και πάλι στο γυαλί και στην κεφαλή μας. Δεν μας έδωσαν πολλές ψήφους οι Τούρκοι; Τι περιμένεις, αιώνιοι εχθροί. Οι Ισραηλινοί; Ε, σταυρώσαν τον Χριστό και δεν τους απόμειναν σταυροί για μας. Οι Αλβανοί; Εδώ τρώνε και πίνουνε κι άλλους υπερψηψίζουνε, το ’χει η ράτσα τους. Οι Ρώσοι; Μας ζηλεύουν που είμαστε οι θεματοφύλακες της Ορθοδοξίας. Οι Αμερικανοί; Ε, αυτοί πια... Τι; Δεν μετέχουν στη Γιουροβίζιον οι Αμερικανοί; Ε και; Σιγά μην τους εμποδίσει αυτό το ασήμαντο γεγονός να δράσουν με το γνωστό ανθελληνικό τους μένος και να επηρεάσουν τους δορυφόρους τους εναντίον μας.

Δυστυχώς, με όση ελαφρότητα κι αν αντιμετωπίσουμε την ελαφρότατη Γιουροβίζιον, η ομοιοπαθητική δεν πιάνει. Γιατί ένα σωρό κανάλια την αντιμετωπίζουν σαν σοβαρότατο γεγονός και όχι μόνο καλλιτεχνικό αλλά και πολιτικό. Επικεφαλής στην όλη εκστρατεία, η κρατική τηλεόραση. Προφανώς και πέντε εκατομμύρια άνθρωποι αν πούμε ότι δεν μας αρέσει το πανηγυράκι, δεν θα βρούμε ανταπόκριση από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, που με ένα αυταρχικό «δεν μου αρέσει» έκοψε τις εκπομπές του Στέλιου Κούλογλου. Διότι δεν πρόκειται για γούστο αλλά για πολιτική. Για πολιτική αλαζονεία.