Δημοσιεύθη:
27.9.07 @ 4:31 μ.μ.
Ετικέτες:




 

Επιστροφή στο μέλλον (της χώρας)

Μετά την εκλογική ήττα, με μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων του να λακίζουν προς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον στην φάση αναδιαμόρφωσης της στρατηγικής του. Όλα δείχνουν ότι η εποχή του κέντρου και των "κεντροαριστερών", "κεντροδεξιών" πολιτικών έχει πλέον παρέλθει. Η λαϊκή ψήφος έδειξε ότι προτιμάει καθαρές επιλογές.

Ακόμη και η Νέα Δημοκρατία, τύποις νικήτρια, έχει μειώσει το ποσοστό της σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Οι απώλειες της δεξιάς βάσης της προς το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη θα παίξουν κρίσιμο ρόλο στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ορισμένοι προτείνουν τον προσεταιρισμό και την ενσωμάτωση στελεχών του ΛΑΟΣ. Δεν νομίζω ότι αρκεί. Μπροστά στην αριστερή στροφή του ΠΑΣΟΚ, η οποία ενσαρκώνεται στο πρόσωπο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να τολμήσει να δείξει πως αποτελεί πραγματικά δεξιό κόμμα. Τι θα μπορούσε να είναι τόσο αποφασιστικό ώστε να ξυπνήσει τα αντακλαστικά των παλαιο-δεξιών αλλά και να κόψει την ορμή του ΛΑΟΣ; Προτείνουμε η ΝΔ να κατέβει στις επόμενες εκλογές όχι με τον φθαρμένο από δυο τετραετίες εξουσίας κ. Καραμανλή, αλλά με μπροστάρη τον βασιλιά Κωνσταντίνο (Γλύξμπουργκ).

Θα επιτευχθεί έτσι η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των οπαδών της, και συνάμα θα ξανανάψει ένα δίλλημα ξεχωριστής σημασίας στην μνήμη του ελληνικού λαού:

Βασιλικός ή Βενιζελικός;

7 σχόλια:

Σου συνιστώ να διαβάσεις λίγο ιστορία για να δεις τον βίο και την πολιτεία των τελευταίων βασιλιάδων της χώρας, ιδιαίτερα δε της Φρειδερίκης και του Κων/νου. Ρώτησε επίσης κανένα μεγαλύτερό σου που έζησε τη δεκαετία του 1960. Θα μάθεις πολλά.......


Ήτοι, η λεπτή ειρωνία δεν γίνεται πάντα ευκόλως κατανοητή.


Σωστό! Άλλωστε χτίζουμε στην άμμο παλάτια με τις υποσχέσεις των ηγετών...


Ύποπτος ο ρόλος σου bfo. Ή μήπως δεν γνωρίζεις πως της τελευταίας παλινόρθωσης της μοναρχίας προηγήθηκε πρωθυπουργία Παπανδρέου;


...Και θα βγει μία ορισμένη αριστερά πάλι με σύνθημα: "σφυρί-δρεπάνι/ελιά-στεφάνι" (χε-χε)


όχι ρέ μάστορα! Μή μέ κάνεις νά ψηφίσω ΝΔ!