Δημοσιεύθη:
10.5.06 @ 1:42 π.μ.
Ετικέτες:




 

Μας το'χαν πεί...

Σε συνεντεύξεις με ιρανούς αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες, έγινε φανερό ότι ελάχιστοι πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και θα πλήξουν το Ιράν. Αναλυτές εκτιμούν, επίσης, ότι είναι απίθανο οι ΗΠΑ να διακινδυνεύσουν την ήδη δύσκολη θέση τους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, επεκτείνοντας τη σύγκρουση μέσα στο Ιράν και εγκαθιδρύοντας μία συνεχόμενη ζώνη αστάθειας από την Καμπούλ έως τη Βαγδάτη.

Μια ανάγνωση των νεοσυντηρητικών απειλών εναντίον του Ιράν με βάση τη χειρότερη δυνατή προοπτική, θα έβλεπε τη δημιουργία μιας χωρίς προηγούμενο αναρχίας, καθώς η σύγκρουση θα επεκτεινόταν στη Συρία, το δυτικό γείτονα του Ιράκ και μέχρι τις ακτές της Μεσογείου. Μολονότι αυτό δεν θα ήταν ασφαλώς καλή είδηση για τις εξαγωγές πετρελαίου και θα ευχαριστούσε μόνο τους ισραηλινούς αξιωματούχους, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι και τόσο αδιανόητο για τη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης Μπους, λυσσασμένης με τη θεϊκής έμπνευσης αντιτρομοκρατική εκστρατεία της και αδιαφορώντας για την επανεκλογή της.


Δυο χρόνια πριν...

Είναι τρείς ομόκεντροι κύκλοι.

Στόν εξωτερικό κύκλο τό χάος καί ο πόλεμος, η επί Γης Κόλασι. Αφγανισταν, Ιράκ, Β. Κορέα, Περσία, ο κόσμος του Ισλάμ, ο τρίτος κόσμος. Εδώ δεν ισχύει καί δεν θα ισχύη κανένας νόμος - προτεκτοράτα, ωμές επεμβάσεις, κράτη φαντάσματα, ραδιενεργή μόλυνσι, εγκάθετες χούντες, καταστροφή.

Ο εσωτερικός δακτύλιος είναι ο κόσμος των συνόρων - η Ελλάς καί η Κύπρος, τα κράτη του πρώην υπαρκτου σοσιαλισμού - κράτη και λαοί μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, δορυφορικά σε μεγαλύτερους σχηματισμούς, απόλυτα εξαρτημένα από τό κέντρο πολιτικά καί οικονομικά, με απαγορευμένη εσωτερική ανάπτυξι ώστε να ελέγχονται πλήρως, με διαλυμένες κοινωνίες, ανεργία καί εργασία χωρίς δικαιώματα και με μικρές σφικτές ισχυρές απόλυτα εξαρτώμενες και ελεγχόμενες μεγαλοαστικές τάξεις, λίγους προνομιούχους πού θα μοιράζονται τό ξεροκόμματο της μειωμένης εξουσίας πού θα κατέχουν. Με τηλεοράσεις εκμαυλιστικές και πνευματικό κόσμο αγορασμένο μέχρι τις κάλτσες. Με ελαστικούς νόμους και τρύπια συντάγματα. Και με τήν μόνιμη απειλή της αποβολής στόν εξωτερικό της Αυτοκρατορίας κόσμο, στόν τρίτο κόσμο της απολύτου Φρίκης.
Α. Φαρμάκης, από εδώ

5 σχόλια:

Πιστεύω ότι όσοι ασχολούνται με την πολιτική πάσχουν από χρόνια αγαμία.

Καληνύχτα και υγρά όνειρα.


Λύσιππε, κατούρα και λίγο.


Ωραίες φώτος, πάντος, στο μπλόγκ σου.


Διαβαζεται: ΠαντΩς.


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
06 Φεβρουαρίου, 2007 22:01  

Very cool design! Useful information. Go on! » » »