Δημοσιεύθη:
14.4.06 @ 11:03 μ.μ.
Ετικέτες:




 

Αντικληρικός κοσμοπολιτισμός, το ύστατο μετερίζι της αριστεράς του συστήματος

Γράφει ο φίλτατος Πάνος στα Μυστικά του Κόλπου:

Tο τελευταίο (τ. 58) τεύχος του ΑΡΔΗΝ φέρει τον άκρως ανησυχητικό τίτλο Σόρος και νέο-οθωμανοί στην Ελλάδα. Βρίσκει κανείς εκεί μέσα διάφορα κείμενα με πληροφορίες και αναλύσεις, αλλά, όπως είναι φυσικό, το πλέον ενδιαφέρον από πολιτική άποψη είναι εκείνο του Γιώργου Καραμπελιά, με τον επιτατικό της ανησυχίας τίτλο Υπό κατοχήν. Δυστυχώς, το άρθρο δεν υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή – γεγονός που θα διευκόλυνε τον φιλομαθή επισκέπτη των «μτΚ».

Με λίγα λόγια, ο ΓΚ μας αποκαλύπτει έναν καταχθόνιο, διαβολικό μάλλον σχεδιασμό, όλων σχεδόν των δυνάμεων του σκότους: Σόρος, ΗΠΑ, Αγγλία, σιωνιστικό λόμπυ, πολυεθνικές: Όλοι αυτοί έχουν βάλει αμέτι μουχαμέτι να αναδείξουν την Τουρκία σε περιφερειακή υπερδύναμη, η οποία θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, όταν αυτή θα επανέλθει ως μεγάλος παίχτης στο διεθνές πεδίο – εννοείται για λογαριασμό των ΗΠΑ. Για να το πετύχουν αυτό οι δυνάμεις του σκότους πρέπει πρώτα να κονιορτοποιήσουν τους βαλκανικούς πληθυσμούς, ειδικά τους Ορθόδοξους - για να τους ενοποιήσουν μετά, κάτω από μια νέο-Οθωμανική Τουρκία.


Πραγματικά, απίστευτη συνωμοσιολογία. Οι Αμερικάνοι να θέλουν να ενισχύσουν την Τουρκία; Πού ξανακούστηκε; Πολιτικά παρασκηνιακά παιχνίδια διεθνούς πολιτικής; Συμφέροντα των μεγάλων στα Βαλκάνια; Μα ποιός τα πιστεύει αυτά; Προφανώς τα διάφορα λόμπυ, ΉΠΑ, Αγγλία κλπ ενδιαφέρονται μόνο για την ειλικρινή και παγκόσμια εδραίωση της δημοκρατίας.

Μπορεί βέβαια οι ΗΠΑ να στηρίζουν δεκαετίες τώρα Τουρκία, να θέλουν να δημιουργήσουν προμαχώνα έναντι της Ρωσσίας, να έχουν ήδη βάλει το χέρι τους στα μισά Βαλκάνια (Σερβία, Αλβανία, FYROM), αλλά τι είναι όλα αυτά μπροστά στην ικανοποίηση που νιώθει ο πάσα Συνασπισμένος να καταγγείλει για εθνικισμό; Τίποτα.

Απίθανη και η ιδεά για μελλοντική ενοποίηση κάτω από ηγεσία μιας νεο-Οθωμανικής Τουρκίας. Μόνο που τα γραφεία στρατηγικού σχεδιασμού δεν σκέφτονται όπως οι Συνασπισμένοι, μέχρι το επόμενο γεύμα. Βλέπουν δεκαετίες μπροστά και χαράζουν πολιτική.

Ο λόγος έρχεται, ως εικός, στις ελληνικές (νέο-φαναριώτικες) ελίτ – οι οποίες δεν ενδιαφέρονται παρά μονάχα για το πώς θα ευνοηθεί το παρασιτικό ελληνικό κεφάλαιο στις κινήσεις του ανά τα Βαλκάνια, υπό μια αμερικανο –οθωμανική ομπρέλα. Ο ΓΚ μας αποκαλύπτει πως αυτή η στρατηγική είναι πολύ παλιά, της μετεμφυλιακής δεξιάς αλλά και της χούντας και πως οι ελίτ θυσιάζουν τα πάντα (Κυπριακό, Αιγαίο, Μακεδονία) προκειμένου να την υλοποιήσουν. Έκθαμβοι πληροφορούμαστε για τον αποφασιστικό ρόλο που επιφυλάσσεται στη Θεσσαλονίκη, ως υποσταθμός και δορυφορική πόλη της Κωνσταντινούπολης και ως πόλος της ατλαντικής πολιτικής. Αυτά, λέει,υπηρετούσε ο Σημίτης, σε αυτά έχει υποταχθεί πλέον ο Καραμανλής.

Στη συνέχεια αυτού του προβληματισμού, ο ΓΚ, περιλαβαίνει - και απαξιώνει ή καταγγέλλει ως συνάδοντα στα εφιαλτικά σχέδια των δυνάμεων του σκότους, τα ακόλουθα ιδρύματα, κινήσεις, επιχειρήσεις και πρόσωπα:
• Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης
• Την ελληνοτουρκική φιλία
• Το ελληνικό λόμπυ στις ΗΠΑ
• Το ίδρυμα Σόρος και άλλες ΜΚΟ: (CORSEE, ΕΛΙΑΜΕΠ, Λέσχη Μπίλντεμπεργκ)
• Σειρά επιχειρηματικών στελεχών, βιομηχάνων και εφοπλιστών
• Εξέχοντα μέλη του ελληνικού πολιτικού προσωπικού (συμπεριλαμβάνεται η Μπακογιάννη – γι΄ αυτό έγινε ΥΠΕΞ και ο ΓΑΠ – γι’ αυτό έγινε πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!)
• Τον …Καρατζαφέρη (ήταν, λέει, υποτονικός στο σχέδιο Ανάν και είπε πως τις υποκλοπές δεν τις έκαναν Αμερικάνοι)
• Στελέχη των ΜΜΕ (τα οποία ΜΜΕ ελέγχονται πλήρως από τις ΗΠΑ)
• Στελέχη της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα της πανεπιστημιακής

Περιέργως, απουσιάζουν από τη λίστα των συνωμοτών το ΚΚΕ, ο Στρατός, η ΕΛΑΣ, η ΕΥΠ, το YΠΕΧΩΔΕ, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ, οι ναυτοπρόσκοποι και οι ομάδες πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα της caretta- caretta.


Απίστευτο: ελληνοαμερικάνοι, επιτροπές ελληνοτουρκικής φιλίας, ο Σόρος, βιομήχανοι και εφοπλιστές, σκοτεινές μη κυβερνητικές οργανώσεις, στελέχη των ΜΜΕ και ακαδημαϊκοί να υπηρετούν σχέδια των Αμερικάνων; Απίστευτο! Συνέβη ποτέ ξανά κάτι τέτοιο στον τόπο μας;

Και εντάξει όλοι αυτοί. Αλλά ακόμα και η Μπακογιάννη και ο Γεωργάκης (ΓΑΠ) εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τα σχέδια των Αμερικάνων; Και για αυτό τους προωθούν; Ποιός θα το πίστευε; Τι τρελή συνομωσιολογία: ο Γεωργάκης φιλοαμερικάνος! Α, ρε τρελέ Καραμπελιά! Άσε το άλλο: το κεφάλαιο λέει δεν ενδιαφέρεται παρά για το πως θα ευνοηθεί στις βαλκανικές κινήσεις του! Μα, τι παραμύθια!

Ευτυχώς που ο τολμηρός Πάνος καταγγέλει την συνομωσιολογία (άκου ο Γιωργάκης ...ενεργούμενο των Αμερικάνων οι οποίοι τάχα έχουν σχέδια προώθησης της Τουρκίας), για να επιβεβαιώσει τον Gore Vidal:

"Δυστυχώς....οι Αμερικανοί, ως άλλα σκυλιά του Παβλόφ, έχουν εκπαιδευτεί από τα ΜΜΕ να αντιδρούν με χαχανητά σε κάθε αναφορά της λέξης «συνωμοσία». Για να πιστέψει ένας Αμερικανός ότι υπάρχει συνωμοσία, πρέπει επίσης να πιστεύει στα UFO."
Γκόρ Βιντάλ


Ας συνεχίσουμε:

Αλλά η «λογική Καραμπελιά» δε σταματάει πουθενά… Σας παραθέτω αυτούσιο το ακόλουθο (απίστευτο!) απόσπασμα:

Στην εκκλησία, η δαιμονοποίηση του Χριστόδουλου – στην οποία συνέβαλε αποφασιστικά και ο ίδιος με τα σφάλματά του και κυρίως με την ποιότητα του «περιβάλλοντός» του- ευνοεί την καταρράκωση ενός θεσμού που συνδεόταν άρρηκτα με την ταυτότητα των Ελλήνων. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η παρόξυνση των εσωτερικών αντιθέσεων, όχι απλώς με τη χυδαία μορφή της, τύπου Ζακύνθου, αλλά κυρίως εκείνη με το Πατριαρχείο. Ακόμα και ο «νέο-ορθόδοξος» χώρος έχει γίνει κομμάτια με την ενίσχυση στο εσωτερικό του των εκσυγχρονιστικών και ψευδο-οικουμενικών αντιλήψεων.

Τι μας λέει, άμεσα ή έμμεσα, ο φοβερός και τρομερός ΓΚ, στις λίγες γραμμές που αφιερώνει στην Εκκλησία;

- Ο Χριστόδουλος είναι καλός (τουλάχιστον από ...εθνική άποψη) – η δαιμονοποίησή του οφείλεται σε καταχθόνιο σχέδιο των …δυνάμεων του σκότους!
- Ο Χριστόδουλος είχε (έχει;) περιβάλλον κακής ποιότητας, το οποίο τον πήρε στο λαιμό του και καταρράκωσε το κύρος του θεσμού (τελικά, για όλα φταίει αυτός ο Κωλοτούμπας – πως τον λένε… Για το «διάβασμα» επί χούντας, για τη «Χρυσοπηγή», για τα εθνικιστικά παραληρήματα, για το έπος του Ειρηναίου των Ιεροσολύμων κλπ κλπ, αυτός φταίει!)
- Η εκκλησία εξέφραζε την ταυτότητα των Ελλήνων (προφανώς ακόμα και όταν αφόριζε την Επανάσταση, όταν καταδίωκε και εξόντωνε κάθε φωνή που της αντιστεκόταν, όταν ευλογούσε και επιδοκίμαζε τη σφαγή των μισών Ελλήνων από τους άλλους μισούς στον Εμφύλιο, όταν δημιουργούσε ή ανεχόταν τις ολέθριες παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, όταν συνέπλεε πλήρως και βοηθούσε αποφασιστικά τη χούντα του Παπαδόπουλου, όταν δημιουργούσε το οικονομικό της κράτος εν κράτει, όταν…)


Απίστευτο, πράγματι το απόσπασμα. Άκου η εκκλησία εξέφραζε την ταυτότητα των ελλήνων. Ποιός τα λέει αυτά; Ο Παπαδιαμάντης, αυτός ο σκοταδιστής; Ταύτιση της εκκλησίας με την ιεραρχία και με τις παραεκκλησιαστικές οργανώσεις που αποτέλεσαν την πληγή της (οι οποίες ήταν προτεσταντικής εμπνεύσεως και συχνά χρηματοδοτήσεως στην Φρειδερικική Ελλάδα). Κερασάκι η ίδια συχνά επαναλαμβανόμενη σάχλα για τον αφορισμό της επανάστασης, χωρίς αναφορά στο συγκεκριμένο πως και γιατί του τότε.

Σκέψη ντεμέκ.

Μόνο ένα πράγμα απουσιάζει από την καταγγελία της συνομωσιολογίας. Η οποιαδήποτε αναφορά στα στοιχεία, ονόματα, διευθύνσεις, συσχετισμούς και αλλαξοκωλιές που παραθέτει το περιοδικό σχετικά με το ρόλο λόμπυ, οργανώσεων, Σόρος, ΉΠΑ κλπ. Προφανώς δέκα και πλέον σελίδες στοιχεία θεωρούνται λεπτομέρεια και παραλείπονται.

Νεοτάξ αριστερά. Η παλαιά αριστερά ήταν πατριωτική, καταγγελτική ως προς τους Αμερικάνους και τις συνωμοτικές και μη παρεμβάσεις, με εθνικό λόγο και για το Κυπριακό και για την Τουρκία και τα σχέδια των ΗΠΑ. Αντικληρικός κοσμοπολιτισμός του πολυπολιτισμικού κώλου: το τελευταίο αριστερό μετερίζι.

6 σχόλια:

Παρ' ότι εν γένει τα ΜΤΚ τα παρακολουθώ, παρ' ότι καθώς διάβαζα το συγκεκριμμένο post είχα την παρόρμηση να απαντήσω σε ανάλογο με το δικό σου ύφος, με αποθάρρυνε το "τέλειωμα"! Η "ούγια", που θα περίμενα ν' ακούσω από τα σαχλόπαιδα που περιφέρουν τον απαίδευτο ναρκισσισμό τους αλληλοθαυμαζόμενοι (βλ. και τελευταίο blogo-τσακωμό) αλλά όχι κι' απο τον συντάκτη των ΜΤΚ.

Το επιστρέφω λοιπόν από δώ ("το τέλειωμα") αν μου επιτρέπεις.

Πώς να τα σχολιάσει κανείς όλα αυτά; Προξενούν θλίψη, γιατί δεν τα έχει γράψει ο Βαβύλης, δεν πρόκειται για παρλάτα του Μητσικώστα, από αυτές που γράφει σε σκόπιμα ανερμάτιστο (κουφό) λόγο για να σατιρίσει ένα πολιτικό πρόσωπο

και μια και η επιχειρηματολογία αυτή συνέτριψε... την συνομωσιολογία

Από το σημείο αυτό και μετά, είναι ανθρωπίνως αδύνατον να παρακολουθήσει κανείς τις αναλύσεις του, οι οποίες είναι δυνατόν να ηχήσουν πειστικά μονάχα σε πολυπολιτισμικά, παγκοσμιοποιητικά, "μπείτε γρήγορα στη στρούγγα" ώτα.


Εύγε και σε σένα, Πάνο μου, για την εμπεριστατωμένη απάντηση, όσο και για το έξοχο πρωτογενές κείμενο σου.

Χωρίς αυτά, το (sic) θα ήταν χωρίς δουλειά.


Πάνος έφα:

Αν πάλι θεωρείς οτι καλύπτεσαι από τις κουτοπονηριές και τις εξυπνάδες που αραδιάζει ο bfo (αν δηλαδή τις θεωρείς "σοβαρά επιχειρήματα") - λυπάμαι, αλλά δε μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο.

Κουτοπονηριές και εξυπνάδες; Εννοείς κάτι σαν:

Με λίγα λόγια, ο ΓΚ μας αποκαλύπτει έναν καταχθόνιο, διαβολικό μάλλον σχεδιασμό, όλων σχεδόν των δυνάμεων του σκότους:

Περιέργως, απουσιάζουν από τη λίστα των συνωμοτών το ΚΚΕ, ο Στρατός, η ΕΛΑΣ, η ΕΥΠ, το YΠΕΧΩΔΕ, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ, οι ναυτοπρόσκοποι και οι ομάδες πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα της caretta- caretta.

Ο Χριστόδουλος είναι καλός (τουλάχιστον από ...εθνική άποψη) – η δαιμονοποίησή του οφείλεται σε καταχθόνιο σχέδιο των …δυνάμεων του σκότους!

Πώς να τα σχολιάσει κανείς όλα αυτά; Προξενούν θλίψη, γιατί δεν τα έχει γράψει ο Βαβύλης, δεν πρόκειται για παρλάτα του Μητσικώστα, από αυτές που γράφει σε σκόπιμα ανερμάτιστο (κουφό) λόγο για να σατιρίσει ένα πολιτικό πρόσωπο - αλλά τα παραθέτει σοβαρά σοβαρά στο ΑΡΔΗΝ, ο μοναδικός σύγχρονος πολιτικός και διανοητής που έχει γίνει …τραγούδι (από τον Τζίμη Πανούση: θα πάω στον Καραμπελιά, που ‘χει λεβέντες νέους…)

Συνθήματα και ειρωνίες, χωρίς επιχειρηματολογία. Να παρουσιάσουμε τον αντίπαλο σαν κάτι ανάμεσα σε Λουκά και ΟΑΚΚΕ. Κάθε εξουσία κρίνεται και από όσους την υποστηρίζουν. Φθηνή εποχή, φθηνή σκέψη.


@ Πάνος

Να πώ ότι δεν καλύπτομαι;

Αφού καλύπτομαι.

Όπως καλύπτομαι και από το δικό σου επανασχολιασμό

Ωστόσο είναι αυτοκτονικό για την αριστερά να αφήνει το θέμα της "πατρίδας" (που για τους Έλληνες είναι κορυφαίο - και πολύ σωστά!) στα χέρια της δεξιάς, αφού είναι πρωτίστως λαϊκή επιλογή και το κορυφαίο στοιχείο της ταυτότητας των Ελλήνων. Η ανάδειξη του πατριωτικού χαρακτήρα της αριστεράς είναι από πολλές απόψεις μονόδρομος

Θα συμμετείχα με χαρά στον σχολιασμό, αν περιοριζόσουν σ' αυτό και στην επιτέλους ΑΝΑΛΥΣΗ του. Επίσης θα συμμετείχα, αν δεν διέβλεπα στα σχόλια (μέχρι εκεί τουλάχιστον που είδα στην πρώτη ανάγνωση - προ της απαντήσεώς σου) μια χαβαλέ αφοριστική, "πολιτικά ορθή", κοινώς μικροαστικά "καθώς πρέπει", αντιμετώπιση του οτιδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο ενοχλεί, χωρίς επιχείρημα. Θεωρώ ματαιοπονία να διαλέγομαι (δεν αφορά εσένα φυσικά) με ανθρώπους που σαν αντεπιχείρημα απλώς αναλίσκονται στο να αποκαλούν οποιονδήποτε εκφράσει διαφορετική άποψη απ' αυτή του Ν. Δήμου ή του Μπίστη:
Εθνίκι, κουμμουνορεμπέτη, φαιοκόκκινο κ.ά.

Λόγω "πλέριας" δημοκρατικότητας βέβαια...

Ίσως να πληρώνεις για "ξένα νιτερέσια". Μπορεί απλώς να ήθελες να χαβαλεδιάσεις και να μην κάνεις ανάλυση. Το δέχομαι. Θά 'θελα όμως να δεχθείς κι' εσύ, ότι έχει παραγίνει με τον κωλοπαιδίστικο κοσμοπολιτισμό που εξ' αντικειμένου δημιουργεί αντανακλαστικά...


Σας διαβάζω με περίσσια προσοχή. Ωστόσο αναρωτιέμαι, γιατί πρέπει να γράφετε τόσο ...κωδικοποιημένα.
Γιατί η σημερινή αριστερή σκέψη πρέπει να είναι ένας σωρός από γνώσεις και επιχειρήματα πεταμένα με πλήρη αναρχία και σύγχυση. Είναι και αυτό δείγμα των καιρών μας? Η μήπως είναι δείγμα της συντροφιάς σας? Έχετε δική σας γλώσσα συνεννόησης, ή θα θέλατε να σας διαβάσουν και κάποιοι άλλοι που δεν έχουν συνηθίσει το χιούμορ σας.
παρεμπιπτόντως, τι πάει να πει ντεμέκ? Τώρα για τον Καραμπελιά, άμα μας λέει, ότι η εθνική μας ταυτότητα είναι η εκκλησία, σου στρίβει, συμφωνώ και πως να μην γράψεις και ντεμέκ και ούγια. Εγώ πάντως τον παραπέμπω στο βιβλίο του Διαμαντούρου για την Ελληνική Επανάσταση, για να καταλάβει, πότε εμείς οι Έλληνες αποχτήσαμε εθνική συνείδηση