Δημοσιεύθη:
26.2.06 @ 3:35 π.μ.
Ετικέτες:




 

Σκελετοί σε ντουλάπια, αράχνες σε άδεια κεφάλια...

cup_of_shut_the_fuck_up

Χάρη σε μια πρωτοφανή πληθώρα από ευρωλιγούρηδες, αμερικανάκια και γενιτσάρους της σκέψης έχει εισαχθή στη χώρα μας κάθε είδους ηλιθιότητα (λες και ο τόπος μας αντιμετώπισε ποτέ έλλειψη από ντόπιες ηλιθιότητες). Γιατί να εισάγουμε καινούργιους τρόπους του βλακεύειν όταν σε εμάς η βλακεία έχει αδιάσπαστη παράδοση χιλιετιών;

Όπως λένε και οι συμπαθείς γκέυ [1], ζώ ένα δράμα. Ένα μπαράζ ξενόφερτης σαχλαμάρας που με βρήκε κατακέφαλα τις τελευταίες μέρες. Ξεκίνησε αθώα: ο παρουσιαστής στην (ελληνική) εμπομπή μιλούσε για κάποιον που κρύβει "σκελετούς στο ντουλάπι του". Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταστρέψεις τα ελληνικά. Η Άντζελα Δημητρίου και μόνο αποτελεί σχολή στο συγκεκριμένο θέμα (η ορθογραφία μου επίσης -λένε οι κακές γλώσσες-). Ποιός ο λόγος λοιπόν να φέρεις από έξω, ζηλεύοντας την δόξα του "Εισαγόμενου" Νίκου Παπαναστασίου, εκφράσεις που δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα στα ελληνικά; Όχι ότι έγινε επίτηδες. Απλά ο παρουσιαστής δεν ξέρει ούτε αρκετά ελληνικά, ούτε αρκετά αγγλικά ώστε να ξεχωρίζει τις δυο γλώσσες.

Διαβάζω εν συνεχεία σε ένα ιστολόγιο τα εξής ωραία:

Το γεγονός πήρε δράση στις Καρυές !!!


Στην ελλάδα τα πράγματα παίρνουν βράση (πχ. η φασολάδα). Δράση σπάνια παίρνουν [2]. Συνήθως περιορίζονται να λαμβάνουν χώρα.

Αυτές οι τακτικές που εσείς ακολουθείτε,


Δεν έφθαναν τα σχήματα λόγου, εδώ η μπάλα πήρε και το συντακτικό. Τι μπορείς εσύ να πείς;

Άσε το "πάνω στο". Σου λέει πχ. ο άλλος: Κάνω μια εργασία πάνω στο περιβάλλον. Σαν να λέμε "τα κλειδιά είναι πάνω στο σκρίνιο". Βρε, δεν κάνεις καλύτερα μια εργασία με θέμα το περιβάλλον; [3]

----
[1] Εκ του "Ένα λεπτό κρεμμύδι, γκέο βαγκέο!".

[2] Μπορούν βέβαια να "πάρουν την άμεσο δράση", εδώ όμως η λέξη έχει άλλη σημασία, πράγμα που γνωρίζει ακόμη και η σύζυγος του κ. Κούγια.

[3] Ίσως κάνω λάθος πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Για να πειστώ θα ήθελα να δω ένα παράθεμα από κείμενο πρό της γενικευμένης εκμάθησης αγγλικών (ή και γαλλικών, εφόσον διαθέτουν τον ίδιο τύπο έκφρασης).

6 σχόλια:

Διάβασα κι εγώ τις "αφορμές" του άρθρου και αναγούλιασα. Όχι τόσο από τις ελληνικούρες αλλά από την "ουσία" των νομικών επιχειρημάτων που, λίγο-πολύ, αποφαίνονται ότι με το να βγάλεις βόλτα το παιδί σου σε κοινή θέα αγνώστων (φαντάζομαι ότι και άλλοι θα έχουν τη φαεινή ιδέα να βγούν βόλτα την ίδια ώρα), παραβιάζεις τα ατομικά του δικαιώματα!
Εκτιμώ ότι ο E-LAWYER είναι Ταλιμπάν καμουφλαρισμένος σε γιάπη ελληνοαμερικανό δικηγόρο...


Δεν είναι μόνον οι απόψεις σας, γνωμοδότα - είναι κι οι εικονογραφήσεις εξαιρετικές! Ωραιότατον!


@monkeychilde

Δεν είμαι σίγουρος όμως αν αυτό πρέπει να το αποδώσουμε σε "εισαγωγή παιδείας" απο το εξωτερικό, ή σε εν γένει έλλειψη παιδείας. Οι περισσότερες παπάρες που βλέπω ή ακούω είναι περισσότερο συμπτώματα αμορφωσιάς και λιγότερο αποτέλεσμα "ξενόφερτων" προσμίξεων στο γλωσσικό ιδίωμα.

Βέβαια, υπάρχουν και παπάρες από αμορφωσιά, αλλά αυτές υπήρχαν πάντα. Στο συγκεκριμένο πόστινγκ με απασχόλησαν μόνο οι εισαγόμενες παπάρες, ως καινούριο φρούτο. Για να είμαι χόνεστ και εγώ κολλάω πολλές φορές στις δεύτερες, γι' αυτό και τις έβαλα στο στόχαστρο.

@mirandolina
Αντί να στέλνετε σχόλια, δεν πάτε να μαζέψετε τις φώτο του γιού σας που βάζετε στο ιστολόγια σας; Μη σας δούμε σε καμμία φυλακή για παραβίαση προσωπικών δικαιωμάτων.


Μπα, μην ανησυχείτε. Έχω την έγγραφη άδεια του κηδεμόνα του.

(έχω σκάσει στα γέλια)


Νομίζω πως ένας προσφορότερος τίτλος θα ήταν «Καθιστές Πάπιες»


Ακίνδυνε, μου εδώσατε ιδέα για μελλοντικό ποστ.

Ευχαριστώ!