Συγκεκριμένα, ο Τ. Ερντογάν:
* Ζήτησε τον άμεσο αφοπλισμό των ελληνικών μαχητικών στο Αιγαίο και θέσπιση «ειδικών όρων» για τις ασκήσεις.
* Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να άρει την «απειλή πολέμου» σε βάρος της Ελλάδας
* Εδειξε να πιέζει σοβαρά την ελληνική κυβέρνηση να παραβιάσει τη Συμφωνία Σένγκεν της Ε.Ε. ώστε η Αθήνα να χορηγεί βίζες και στα «γαλάζια τουρκικά διαβατήρια» (κοινά) για να μπαίνουν στην Ελλάδα για τουριστικούς σκοπούς.
* Ζήτησε τετραμερή συνάντηση Ελλάδας, Τουρκίας, Κύπρου και Τουρκοκυπρίων, με συμμετοχή και του ΟΗΕ ή και της Ε.Ε. για τη λύση του Κυπριακού, μέχρι «το τέλος του έτους».
* Ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο (παραπέμποντας στο σχέδιο Ανάν και τη διαπραγμάτευση στο Μπούργκενστοκ).
(...)
Μπροστά σ' αυτή την «ομοβροντία» των τουρκικών απαιτήσεων, ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να επαναφέρει τη χαμένη προηγούμενη «ωραία ατμόσφαιρα», υπενθυμίζοντας ότι στη διμερή συνεργασία πρέπει απαραιτήτως να προστεθεί η κλιματική αλλαγή και ότι σε λίγες ημέρες θα βρεθούν και οι δύο στη Βραζιλία, όπου θα συναντηθούν με τον πρόεδρο Λούλα για θέματα περιβάλλοντος.
1 σχόλια:
"Αντιπαρατιθέμενος λοιπόν (τρόπος του λέγειν) ο Πρωθυπουργός του ΔΝΤ στην Ελλάδα στο μπαράζ Ερντογάν, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο, προσπαθώντας ταυτοχρόνως να το διασκεδάσει, «να καταλάβει η Τουρκία ένα ελληνικό νησί»!
Εμβρόντητοι μιξογέλασαν οι δημοσιογράφοι, απτόητος «μη γελάτε» τούς είπε ο γιος του Ανδρέα και συνέχισε ομιλών επί του υποθετικού ενδεχομένου εθνικού ακρωτηριασμού
με την ίδια ευκολία μεθ' οίας ομιλούσε κι ομιλεί περί «απώλειας μέρους της εθνικής κυριαρχίας»!
Δεν ξέρει ο μοιραίος και αμετροεπής αυτός άνθρωπος, ότι ένας Πρωθυπουργός (έστω πλέον κατ' όνομα) δεν ομιλεί
ούτε για αστείο, ούτε για πλάκα, ούτε βεβαίως ως να επρόκειτο για «υπόθεσιν εργασίας», ότι δεν ομιλεί ποτέ και για κανέναν λόγο περί εθνικού ακρωτηριασμού;
Δεν καταλαβαίνει ο αμετροεπής και μοιραίος αυτός άνθρωπος ότι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με επικεφαλής ξένης Δύναμης η αναφορά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο (που έκαμε ακόμα και τον Ερντογάν να χαμογελάσει αμήχανα) νομιμοποιεί το αδιανόητο;"
(http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=162933&page=2)
ίσως να μην το έλεγε για κακό αλλά ως αναπόφευκτο. αφού ντρεπόταν ο φιλοξενούμενος να το πει, το 'πε ο οικοδεσπότης. αποενοχοποίηση τώρα.