Δημοσιεύθη:
11.12.08 @ 1:19 π.μ.
Ετικέτες:




 

Σα να μη πέρασε μια μέρα...

Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστέψει κανείς πως όλα όσα διαδραματίζονται από τους δήθεν αντιεξουσιαστές, όπως τους έχει βαφτίσει η αστική προπαγάνδα, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου από τις δυνάμεις καταστολής, δηλαδή οι φωτιές, τα συντονισμένα και ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της χώρας τυφλά χτυπήματα, αποτελούν αυθόρμητη έκφραση αγανάκτησης απέναντι στην κρατική βία, ή κίνημα ενάντια στην κρατική καταστολή.

Η οργανωμένη εκδήλωση αυτής της μορφής δράσης, από ομάδες που ευθέως εχθρεύονται και καταπολεμούν την οργανωμένη μαζική πάλη, και που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της εξουσίας των μονοπωλίων για ένταση της κρατικής βίας και καταστολής ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό, κατά της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων, κίνημα, άλλο πράγμα δείχνει.

Αλήθεια, ποιοι και πώς συντονίζουν αυτή τη δράση των δήθεν αγανακτισμένων που εκτονώνονται με τυφλή βία για να προκαλέσουν καθολική κρατική καταστολή ενάντια στο λαϊκό κίνημα;

Ποιος ο ρόλος και ο σκοπός αυτών που τους ωθούν σ' αυτή τη δράση;

Και ας μη μας δουλεύουν με το διαδίκτυο και τα SMS, γιατί αυτά δεν εκπέμπονται αυθόρμητα και χωρίς οργάνωση και επιτελεία εντός και εκτός επικράτειας για τη στήριξη της αστικής εξουσίας.

Ενα ερώτημα επίσης είναι η σύμπραξη δυνάμεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μ' αυτούς.

Πάντως αυτή η πραγματικότητα προβάλλει για άλλη μια φορά την ανάγκη οργανωμένης ταξικής πάλης λαού και νεολαίας και επαγρύπνηση σε τυχοδιωκτισμούς απ' όπου και αν προέρχονται, που βάζουν μπουρλότο στην ανάταση των λαϊκών αγώνων.

Ριζοσπάστης, 9-12-2008

***


Καταγγέλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου, την Τετάρτη 14 του Νοέμβρη, 550 περίπου οργανωμένων πραχτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλη-Καραγιαννόπουλου, με βάση τις εντολές του παραμερισμένου τώρα τέως πρωτοδικτάτορα Παπαδόπουλου και της Αμερικανικής CIA με σκοπό να προβάλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας γελοία και αναρχικά συνθήματα που δεν εκφράζανε τη στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις. Για να μπορέσουν έτσι να απομονώσουν το κίνημα μας και την εκδήλωση μας από το σύνολο του λαού και της νεολαίας.

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Νο 8, 1974

8 σχόλια:

Φυσικά και δεν πέρασε μια μέρα για αυτούς! Αναρωτιέμαι αν κανείς πάνω από σαράντα χρονών έχει καταλάβει πόσο πολύ έχει αλλάξει η κατάσταση και πώς μπορούν οι νέοι να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες...! Αλλά, είπαμε: Ignorance is bliss!


αφού το κκε είχε άδικο για το 1973, δεν μπορεί, θα έχει άδικο και για τώρα.
αλλά αυτό δε λέγεται λογική σκέψη.
((εντελώς)άλλο αν το κκε πιστεύει στο αλάθητό του)


αφού το κκε είχε άδικο για το 1973, δεν μπορεί, θα έχει άδικο και για τώρα.

αλλά αυτό δε λέγεται λογική σκέψη.


Και όμως, είναι κατεξοχήν παράδειγμα λογικής σκέψης!

Δεδομένου ότι συστατικό στοιχείο της λογικής σκέψης είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων από επαναλαμβανόμενα φαινόμενα. Και το ΚΚΕ έχει αποδείξει ότι θα έβγαζε και την Οκτωβριανή Επανάσταση ως προβοκάτσια --αν υπήρχε τότε.

Πάντως δεν είναι προκείμενη στο συμπέρασμα μου αυτό που κατακρίνεις: ότι δηλαδή *ΑΦΟΥ* είχε άδικο για τότε, *ΑΡΑ* έχει και για τώρα.

Το γιατί έχει άδικο για το τώρα το αποφάσισα με άλλα κριτήρια --όχι επειδή έχει επαναλάβει το ίδιο λάθος.

Εγώ απλά παραθέτω τα δυο έγγραφα και λέω: να, πάλι το ίδιο λάθος. Δεν λέω: να, εκείνο λάθος *άρα* και το σημερινό.


Υπάρχει βέβαια και το (τρομακτικό) ενδεχόμενο να είχε δίκιο, εν μέρει τουλάχιστον, και στα δύο.


τότε το πρόβλημα του ποστ είναι ότι συγχέει τη λάθος στάση για το 1973 με την σωστή στάση για το 2008 :)


Σωστή γιατί;

Για να πέσει ο Καραμάν Αλής;


δηλαδή είναι αντιεξουσιασμός το σπάσιμο, και καταφέρνεται κάτι εκτός από την εκτόνωση; είναι 15χρονα οι ημεδαποί και αλλοδαποί ληστές; κερδίζει πολιτικώς κανείς από τη μετάθεση του ενδιαφέροντος από την κρατική αυθαιρεσία στο "τι κρίμα που σπάσαν οι βιτρίνες" και ποιος; ενθαρρύνονται οι πολίτες να διαδηλώνουν ή παίρνουν το μέρος του νόμου και της τάξης (νόμιμο, άρα ηθικό); υπάρχουν ή όχι αφελείς βολεμένοι (σε μμε, αει κλπ) με ψευδοαναρχίζουσες αντιλήψεις που αντί να καθοδηγήσουν τα παιδάκια ενάντια στην τυφλή βία, κάνουν πως δε βλέπουν κι έτσι ηθελημένα ή μη εκπέμπουν το μήνυμα "δεν πειράζει";


ο car αμαν lees θα πέσει έτσι κι αλλιώς. με εκλογές πρόωρες ή μη. ή όχι;