Δημοσιεύθη:
29.5.07 @ 11:49 μ.μ.
Ετικέτες:




 

Greek Blogger Camp, ο νέος Παρθενών...

podfather.jpg

Η ελληνική ιστολογόσφαιρα που όλοι αγαπήσαμε ήταν ανέκαθεν κάτι το ασαφες, μεταξύ συνοικιακής καφετέριας, επαρχιακής γκαλερί και Πολιτιστικού Συλλόγου Κυριών Φίλων της Μπιρίμπα "Το Φιρφιρίκι". Αναγνώστες όλων αυτών, οι ίδιοι και κάνα τριάρι χιλιάδες άλλοι βαρεμένοι, σε μια χώρα δέκα εκατομμυρίων.

Σήμερα έφτασε η στιγμή διεθνούς αναγνώρισης των πνευματικών κορυφών που κατέκτησαν οι έλληνες ιστολόγοι. Συγκεκριμένα, δύο με τρείς Ιουνίου, στην μαγευτική Ίο, "ήρθε ο χρόνος για ανθρώπους από όλο τον κόσμο να έρθουν σε επαφή με το πάθος των ελλήνων για τα social media".

Πρόκειται για το λεγόμενο "Ελληνικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Ιστολόγων" (Greek Blogger Camp, ελπίζω να το αποδίδω σωστά καθότι η ανακοίνωση απευθύνεται αποκλειστικά στο αγγλόφωνο κοινό), το οποίο θα λάβει χώρα στο "breathtaking" Ios Palace Hotel. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κλείσουν εισητήρια για Ίο με την Hellenic Seaways, σε τιμές ευκαιρίας, από €47 για μονή διαδρομή. Μην ξεχάσετε επίσης το κόστος της συμμετοχής στο "Greek Blogger Camp" (άλλα €30), ενώ το ξενοδοχείο παρέχει και διαμονή με πρωϊνό και wifi στην "ειδική τιμή" των €80 την βραδιά.

Στην μαγευτική Ίο, θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε ομιλίες περί των social media από τους καθ' ύλην αρμόδιους για να σχολιάσουν και να νοηματοδοτήσουν τέτοιες ραγδαίες και ριζοσπαστικές κοινωνικές αλλαγές, ήτοι τον δημιουργό της ιστολογικής πλατφόρμας WordPress και έναν γραφίστα-προγραμματιστή ο οποίος έχει φτιάξει ένα-δυο plugin για την εν λόγω πλατφόρμα.

Από την ελληνική πλευρά έχει επιλεχθεί ό,τι εκλεκτότερο και σχετικότερο με το επαναστατικό κοινωνικό φαινόμενο των διαδικτυακών μέσων. Συγκεκριμένα, θα μιλήσει ο "Greek podfather" Παναγιώτης Βρυώνης (σύμβουλος σε θέματα διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ), ο Νεκτάριος Συλλιγαρδάκης, ("evangelist" και ειδικευμένος επαγγελματίας της πλατφόρμας κατασκευής δικτυακών τόπων Drupal), ο Πάνος Σαμπράκος ("Business Unit Director" της διαφημιστικής εταιρίας Oglivy), ο Γιώργος Παπαδάκης (συνιδρυτής της Phaistos Networks) και, εκ μέρους της εταιρίας που το όνομα της έχει ταυτιστεί με το ιστολογείν και τα social media, Microsoft, ο Παναγιώτης Κοντόπουλος ("Web Platform Strategy Advisor").

Η αξιέπαινη αυτή προσπάθεια οργανώθηκε --σύμφωνα με κάποιες δημοσιεύσεις--, από τον ακούραστο ιδιοκτήτη του "ιστολογίου" pestaola.gr, ο οποίος πέρα από το να ανακαλύπτει την μαγεία της "Keira Knightley απλά και χωρίς photoshop" και να μας προτείνει "Ρολόϊ για party baby", έχει και όραμα, επαναστατικό και ρομαντικό, για τα ελληνικά social media. Άλλωστε είναι γνωστές οι θυσίες που έχει κάνει, κάποτε με προσωπικό κόστος, για χάρη του ιστολογείν. Όπως διηγείται ο ίδιος: "Μιλούσα για το blog σε όποιον ήξερα και γνώριζα, κόλλησα αυτοκόλλητα και κυκλοφορούσα μόνο με t-shirts pestaola.gr καθημερινά. Ευτυχώς, η πρώην κοπέλα μου είχε υπερβολική κατανόηση αν και ξέρω ότι την ενοχλούσε να κυκλοφορεί με ένα τύπο ντυμένο κάθε βράδυ με το ίδιο μπλουζάκι".

Από την πλευρά μου δεν έχω παρά να ευχηθώ κάθε επιτυχία στο πρώτο Ελληνικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Ιστολόγων, και να σας προτρέψω να δηλώσετε συμμετοχή όσο ακόμη προλαβαίνετε. Greek Blogger Camp, Ίος, 2-3 Ιουνίου.

Επληροφορήθην περί του G.B.C από τον κ. ΑΝεμο

15 σχόλια:

Καλά, είμαι που είμαι ψαράς στο χώρο, δεν είχα πάρει χαμπάρι τον Τιτάνα μέχρι τώρα. Ακούς εκεί! "Το καλύτερο ελληνικό blog" και εγώ να διαβάζω τον (sic)... Εκείνο με το "full time bogger" το ξέρετε; Τι άλλο θα διαβάσουν τα μάτια μας.


Με προβλημάτισε εκείνο το:
Ευτυχώς, η πρώην κοπέλα μου είχε υπερβολική κατανόηση

Σουρεαλιστικό!


Και για να μην λένε ότι ασκούμε μόνο "μίζερη κριτική", ορίστε μερικές επικοδομητικές προτάσεις για ένα πραγματικό ελληνικό "Blogger Camp":

1) Καλό θα είναι να αφορά πρωτίστως στους έλληνες. Ποιοί ξένοι θέλουν να έρθουν σε συνέδριο ώστε "να δουν το πάθος των ελλήνων για τα social media"; Διαβάζουν μήπως ελληνικά ιστολόγια οι Ευρωπαίοι; Ή μήπως μετά πληθώρα σχετικών συνεδρίων εμείς εμπεδώσαμε ως λαός ό,τι έχει να κάνει με τα social media στη χώρα μας και τώρα είναι σειρά των Βέλγων και των Δανών; Μην τρελλαθούμε τελείως...

2) Καλό θα είναι κάτι που λέγεται "Greek Bloggers Camp" να περιλαμβάνει έλληνες ιστολόγους.

Υπάρχουν, καλώς ή κακώς, 20-30 γνωστοί έλληνες ιστολόγοι. Δεν θα ήταν ενδιαφέρον να μιλήσουν κάποιοι απ' αυτούς για τις εμπειρίες τους, τις προβλέψεις τους, την προσέγγιση τους στο ιστολογείν, κλπ;

Δηλαδή εκπρόσωποι με λόγο επί του ελληνικού ιστολογείν είναι ένας διαφημιστής, ένας web designer, ένας εκπρόσωπος της Microsoft και ο σύμβουλος για τα social media του ΠΑΣΟΚ; Ο τελευταίος θα είχε ενδιαφέρον ίσως να ακουστεί
(στο στυλ: "βρε, τα κόμματα ανακάλυψαν το blogging; Για να δούμε τι σκέφτονται σχετικά..."), αν και μόνο αν υπήρχε ήδη κάλυψη από πραγματικούς, γνωστούς και επιδραστικούς ιστολόγους. Έχω την εντύπωση ότι η συνεισφορά του "podfather" κ. Βρυώνη στο ελληνικό ιστολογείν υπήρξε καθαρά τεχνική.

3) Θα περίμενε κανείς καλύτερη επιλογή ξένων ομιλητών. Έστω ότι θα είχε κάποιο ενδιαφέρον να ακούσει κανείς τον Matt. Ο άλλος πως προέκυψε; Δεν θα ήταν περισσότερο χρήσιμο να αναζητηθούν άτομα επιδραστικά με λόγο πάνω στο ιστολογείν ως κοινωνικό μέσο (social media, get it?), αντί για απλούς τεχνικούς της ιστολογικής υποδομής; Σε ένα συνέδριο για την ζωγραφική δεν θα καλούσε κανείς ως πρώτη επιλογή κατασκευαστές χρωμάτων και καμβάδων. Το σημαντικό στα social media δεν είναι τα τεχνικά μέσα (ένα blog π.χ. είναι η απλούστερη μορφή συστήματος διαχείρισης περιεχομένου) αλλά η κοινωνική τους χρήση και το φαινόμενο της μαζικής διαδικτυακής έκφρασης.

4) Καλό θα ήταν, επειδή οι λογικά άμεσα ενδιαφερόμενοι (δηλαδή οι έλληνες ιστολόγοι) εργάζονται και δεν έχουν όλοι τα απαραίτητα φράγκα, να γίνονταν στην Αθήνα, όπου και η πρόσβαση είναι ευκολότερη (ακόμα και για τους επαρχιώτες που μπορεί να ενδιαφέρονται) και δεν σου φεύγουν 250 ευρώ μόνο για μετάβαση και διαμονή δυο ημερών. Ποιό τζιμάνι σκέφτηκε την Ίο;


Χέστηκα για το τι κάνει ο κάθε Τιτάνας για να βγάλει X € το μήνα.
Στην Αμερική μπορεί και να ήταν πρώτη μούρη, εδώ το έδαφος δείχνει να μην είναι ακόμη τόσο πρόσφορο.
Anyways,
Θα συμφωνήσω όμως με όλα τα υπόλοιπα που λες (και ειδικά στο σχόλιο σου), ότι καλό θα ήταν συν τους παραπάνω επώνυμους bloggers να υπήρχαν και 20 ακόμη γνωστοί επιδραστικοί Έλληνες bloggers (πως είμαι εγώ, καμία σχέση!)
Από το ολότελα θα πει κάποιος καλή και η Παναγιώταινα, αλλά το γεγονός ότι όλο αυτό το event θα γίνει στην Ίο, αποκλείει αυτόματα εκατοντάδες συμμετέχοντες. Ελπίζω να διαψευστώ και προπάντως ελπίζω να είναι μία καλή αρχή για την διοργάνωση και άλλων τέτοιων εκδηλώσεων από δω και στο μέλλον, στις οποίες να μπορούν να συμμετάσχουν πολύ περισσότεροι.


Με κίνδυνο να γράψω μαλακίες, θα πω ότι ο χώρος του internet στην Eλλάδα, πέρα από τους παραδοσιακούς geeks που έχει ώς κύριο πλήθος χρηστών, έχει αρχίσει να εκολλάπτει και ένα νέο είδος geek, τους geek κάγκουρες, ή καγκουρό-geeks.

Και το πρώτο πράγμα που σπεύδει να αποκτήσει ο καγκουρό-geek που σέβεται την καγκουριά του είναι ένα blog (έχω και blog πάμε για chat;).

Είσαι bloger;
Ανακάλυψε τον μύθο σου στην Ίο,
γίνε ταξιδευτής στον τόπο σου!

Τέλος μαλακιών.


Ένα από τα πράγματα που με απωθούν, ειδικά στους νεότερους, είναι η αλόγιστη χρήση αγγλικών όρων. Ορισμένες φορές με εκνευρίζει. Έτσι, χάνω νέους όρους και δεν τους καταλαβαίνω πια.

Πήξαμε στους "Evangelists" βρε παιδί μου, τι έγινε;


respect man! ΡΙΣΠΕΚΤ με ρο κεφαλαίο! μπεεεεε μπεεεε μπεεεε
:-))


Δεν καταλαβαίνω τί δεν σας αρέσει (π.χ. το "άνετ πάλι αυτός ο μαλάκας ο Βρυώνης" θα το καταλάβαινα).

Εμένα όμως μου αρέσει το φωτομοντάζ του post και θα μου επιτρέψετε να το χρησιμοποιώ.


Γάλα? Anyone?


Δεν καταλαβαίνω τί δεν σας αρέσει (π.χ. το "άντε πάλι αυτός ο μαλάκας ο Βρυώνης" θα το καταλάβαινα).

Έγραψα στο σχόλιο μου 3-4 σημεία τα οποία θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Σωστότερα, θα όφειλε να είναι διαφορετικά, για να μπορούμε να μιλήσουμε όντως για "greek blogger camp".

Τώρα, όπως φαίνεται, έχουμε να κάνουμε με μια προσπάθεια ερήμην των πραγματικών ιστολόγων. Όπως έγραψα, θα ήταν ενδιαφέρον ενδεχομένως να μιλήσεις εσύ, ή ακόμα και κάποιος διαφημιστής, κλπ αλλά με την βασική προυπόθεση ότι έχει καλυφθεί το θέμα ...ιστολόγοι. Και δεν εννοώ κάποιον ομιλητή ο οποίος ανάμεσα στα άλλα διατηρεί και ιστολόγιο, εννοώ (αφού μιλάμε για ελλάδα), κάποιους από τους πλέον επιδραστικούς/αντιπροσωπευτικούς/δημοφιλείς έλληνες ιστολόγους.

Ιστολογικό camp χωρίς ιστολόγους ομιλητές είναι σαν αλιόλι χωρίς σκόρδο. Αλλά εδώ το camp μοιάζει να μην ενδιαφέρεται καν για έλληνες σύνεδρους (αλλιώς προς τι η ανακοίνωση μόνο στα αγγλικά και η διοργάνωση στην Ίο);


Καλή πάντως ἡ Κήρα Νάιτλυ.


Φαντάζομαι ότι η προσέγγιση του συγκεκριμένου event είναι 1) να ακουστούν πράγματα που ενδιαφέρουν τους bloggers και 2) να βρεθούν όσοι bloggers συμμετέχουν σε ένα χώρο που χωρίς περιορισμούς χρόνου και "χαλαρά" να ανταλλάξουν απόψεις, κ.λ.

Οι ομιλίες (που θα κρατήσουν λίγο από όσο ξέρω) δεν είναι από bloggers. (αν εξαιρέσεις εμένα που άσχετα με το αν με συμπαθείτε, δεν με συμπαθείτε, κ.λ., ε, έχω μία σχέση με το αντικείμενο, τί να κάνουμε;)

Είναι όμως από ανθρώπους που έχουν σχέση με το αντικείμενο -θα έλεγα ότι είναι ΓΙΑ bloggers.

Για παράδειγμα, ο Matt Mullenweg είναι αυτός που "έφτιαξε" το wordpress και προφανώς είναι και blogger και σίγουρα έχει να μοιραστεί μαζί μας πράγματα. Αντίστοιχα θα έλεγα και για τον Γιώργο Παπαδάκη, αν σκεφτεί κανείς ότι το search engine της Phaistos είναι το σημαντικότερο (το μόνο;) ελληνικό search engine, ότι εκτός από το Pathfiner.gr βρίσκεται και πίσω από το in.gr και ότι το pblogs.gr είναι από τις πιο δημοφιλείς ελληνικές πλατφόρμες blogging. Επίσης τα forums του pathfinder έχουν σημαντική κίνηση και μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, οπότε σίγουρα ο Γιώργος μπορεί να μας πει ενδιαφέροντα πράγματα και έχει σημαντική εμπειρία στα social media.

Συμφωνώ ότι η επιλογή να είναι το site μόνο στα αγγλικά είναι λίγο ατυχής, φαντάζομαι ότι έχει σχέση με τους αγγλόφωνους ομιλητές.

Προσωπικά πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον και ελπίζω του χρόνου να ξαναγίνει και να έχουν διορθωθεί όσα αποτρέπουν κάποιους να έρθουν. Αλλά θα περιμένω να δω πώς θα πάει και μετά θα σας πω, δεν θέλω να προτρέχω.


Παιδιά σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας καλά ή μη. Το Greek Blogger Camp ήταν και είναι ανοιχτό σε όλους από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε. Δεν βλέπω να αποκλείστηκαν εκατοντάδες.

Η επιλογή της Ίου δεν είναι τυχαία για τους εξής λόγους:

Είναι ένα μικρό πολύ όμορφο νησί κάπου στις Κυκλάδες αλλά σε αυτό το μικρό όμορφο νησί θα γίνει κάτι σημαντικό ή/και κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα.

Επιπλέον, το περιβάλλον είναι τρομερό για να διακεδάσουν όσοι βρεθούν εκεί και να ρίξουν και καμιά βουτιά.

Τα σχόλιο "Χέστηκα για το τι κάνει ο κάθε Τιτάνας για να βγάλει X € το μήνα." είναι άκυρο γιατί δεν βγάζω χρήματα από το GBC.

Το Greek Blogger Camp έχει να κάνει με blogs, social media και όσους τα αγαπάνε. Καλώς ή κακώς η καρδιά όολων αυτών είναι στην Αμερική. Για αυτό και οι ξένοι ομιλιτές και τα αγγλικά.

Το ότι στο event θα είναι παλικάρι με κινητικές δυσκολίες που θα ταξιδέψει από τον Καναδά στην Ίο με κάνει πολύ περήφανο. Όπως επίσης η αρχική συμμετοχή κάποιου CEO που τελικά δεν θα καταφέρει να έρθει λόγω αλλαγής του προγράμματος του.

Για τον φίλο που αντέγραψε μέρος της συνέντευξης μου στο BloGR να θυμήσω ότι έχω πει πολλές φορές το εξής: Ξεκινάω με κάτι μικρό, μαζεύω feedback, κάνω λάθη και αποτυγχάνω γρήγορα και προσπαθώ να βγάλω μια καλύτερη έκδοση.. και φτου από την αρχή. Για όσους ενδιαφέρονται ας διαβάσουν το how to start a startup paul graham εδώ: http://www.paulgraham.com/start.html

Προφανώς έχουν γίνει παραλήψεις και λάθη αλλά τι να κάνουμε, ανθρώπινο είναι. Την επόμενη φορά, αν υπάρξει, θα προσπαθήσω να είναι καλύτερα.

Για τις προτάσεις του φίλου/ης Big Fat Opinion

1) Δεν είπα ποτέ ότι έχω εμπεδώσει κάτι. Για αυτό γίνεται το GBC, για να μιλήσουμε. Για τους αναγνώστες δες εδώ: http://www.pestaola.gr/2007/05/12/pestaola-google-analytics-geo-map-overlay/

2) Μα περιλαμβάνει έλληνες bloggers. Ο Πάνος Σαμπράκος είναι blogger, ο Παναγιώτης Βρυώνης είναι blogger, εγώ είμαι blogger, ο Παναγιώτης Κοντόπουλος είναι blogger... να συνεχίσω; Εκτός και αν θέλουμε συγκεκριμένους bloggers. Για την ιστορία, θα παρεβρεθούν και έλληνες bloggers ως ακροατές.. από αυτούς που χαρακτηρίζονται ως γνωστοί

3) Αν θεωρείς την δουλειά του Steve ως 1-2 plugins τότε θα τολμήσω να σε ρωτήσω 5 ονόματα ανθρώπων που εσύ θεωρείς άξιους. Μετά τα ονόματα θα τολμήσω να σε ρωτήσω να τους προτείνεις να έρθουν, να δεχθούν και να με ενημερώσεις σχετικά

4) Έχω απαντήσει ήδη. Για το registration fee το ποσό είναι μικρό και είναι πρακτική που παίζει παντού για να καλυφθούν τα έξοδα

Αν κάποιοι δεν συμφωνούν με ό,τι συμβαίνει τί να κάνουμε, έτσι είναι στην ζωή. Λάθη γίνονται και προσπαθώ να μάθω από αυτά, όπως περιμένω να ακούσε συγκεκριμένες προτάσεις με ονόματα, τιμές, εισητήρια, λύσεις στην σειρά για συγκεκριμένα προβλήματα κλπ.

Όσοι δεν θα καταφέρουν να έρθουν θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τι έχει συμβεί... στα αγγλικά δυστυχώς για να καταλαβαίνουν όλοι.. πως λέμε google αντί για γούγλη!

Να'στε καλά.


Το Greek Blogger Camp έχει να κάνει με blogs, social media και όσους τα αγαπάνε. Καλώς ή κακώς η καρδιά όλων αυτών είναι στην Αμερική. Για αυτό και οι ξένοι ομιλιτές και τα αγγλικά.

Οι ξένοι ομιλητές δεν είναι κάτι το μεμπτόν. Το αρνητικό είναι ότι η ανακοίνωση
παρουσιάστηκε αποκλειστικά στα αγγλικά. To Greek στον τίτλο θα οδηγούσε κάποιον να σκεφτεί ότι μιλάμε για την ελληνική εκδοχή του φαινομένου, ασχέτως που είναι "η καρδιά του".

Για τον φίλο που αντέγραψε μέρος της συνέντευξης μου στο BloGR να θυμήσω ότι έχω πει πολλές φορές το εξής: Ξεκινάω με κάτι μικρό, μαζεύω feedback, κάνω λάθη και αποτυγχάνω γρήγορα και προσπαθώ να βγάλω μια καλύτερη έκδοση.. και φτου από την αρχή.

Το ίδιο και ο Willie E. Coyote!

2) Μα περιλαμβάνει έλληνες bloggers. Ο Πάνος Σαμπράκος είναι blogger, ο Παναγιώτης Βρυώνης είναι blogger, εγώ είμαι blogger, ο Παναγιώτης Κοντόπουλος είναι blogger... να συνεχίσω; Εκτός και αν θέλουμε συγκεκριμένους bloggers.

Δυο-τρείς χιλιάδες έλληνες είναι bloggers, δεν είναι εκεί το θέμα. Θα περίμενε κανείς όμως ως κύριους ομιλητές ή κάποιου είδους πάνελ, γνωστούς έλληνες ιστολόγους. Τι νόημα έχει να μιλάμε για social media χωρίς τον κόσμο που τα τρέχει; Τον Παπαδάκη μπορώ να τον καταλάβω ως συμμετέχοντα, λόγω ιστορίας κλπ, όπως και τον Βρυώνη, αφού εκφράζει την διαπλοκή social media και κομμάτων, κάτι που αξίζει να συζητηθεί. Σίγουρα όμως δεν θα περίμενε κανείς, και ξενίζει όσο δεν παίρνει, διαφημιστές, την Microsoft και έναν ξεκάρφωτο "Drupal evangelist". Ειδικά αν πρόκειται να πληρώσει 30Ε για να έχει το προνόμιο να τους ακούσει, και άλλα 200 για να πάει εως εκεί.

3) Αν θεωρείς την δουλειά του Steve ως 1-2 plugins τότε θα τολμήσω να σε ρωτήσω 5 ονόματα ανθρώπων που εσύ θεωρείς άξιους. Μετά τα ονόματα θα τολμήσω να σε ρωτήσω να τους προτείνεις να έρθουν, να δεχθούν και να με ενημερώσεις σχετικά

Ο Matt δεν είναι κακή επιλογή. Ο Steve πάλι είναι μάλλον ξεκάρφωτος. Αν με ρωτάς ποιούς θεωρώ παγκοσμίως άξιους να μιλήσουν σχετικά (αδιάφορα αν συμφωνώ ή όχι με το έργο τους), θα έλεγα: Tim O' Reilly, Jeffrey Zeldman, Cory Doctorow, Seth Godin, Dan Gillmor, ο ελληνικής καταγωγής Paul Stamatiou, τα Βαριεστημένα Τούβλα, Κλπ. Δηλαδή άνθρωποι που ζουν από το ιστολογείν ή που είναι κεντρικοί στην παγκόσμια συζήτηση σχετικά, ή που συνεισφέρουν στο φαινόμενο, κλπ. Φυσικά υπάρχουν και πολλοί άλλοι. Το αν θα δεχθούν εξαρτάται από την συγκεκριμένη ημερομηνία καθώς και από την οικονομική αποζημίωση/εισητήρια κλπ. που θα λάβουν. Φυσικά ως προς αυτό παίζει ρόλο ο προυπολογισμός του συνεδρίου, ο οποίος εξαρτάται από την επιλογή του χώρου και τη συνεισφορά του σπόνσορα. Ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά όπως είπα ήδη η επιλογή του χώρου είναι ατυχής ως προς την δυνατότητα συμμετοχής πολλών (ήτοι: μειωμένα έσοδα από registration fee).

4) Έχω απαντήσει ήδη. Για το registration fee το ποσό είναι μικρό και είναι πρακτική που παίζει παντού για να καλυφθούν τα έξοδα

Δεν διαφωνώ με το registration fee από τη στιγμή που έχει κλειστεί ένας χώρος. Διαφωνώ με τα 200+ επιπλέον Ευρώ που αναγκαστικά θα πρέπει να δώσει κάποιος για να μεταβεί στον συγκεκριμένο χώρο και να μείνει εκεί. Δεν υπάρχουν συνεδριακοί χώροι ή και περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα;


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
01 Ιουνίου, 2007 10:57  

Αχ, αυτός ο ρημάδας ο καπιταλισμός έχει εμπορευματοποιήσει τα πάντα...

Πριν από καμιά σαρανταριά χρόνια, οι κάτοχοι γραφομηχανών και πολύγραφων μαζεύονταν "οικειοθελώς" σε νησάκια [όπως η Γυάρος κι η Μακρόνησος, κι η Λέρος], στα πλαίσια των Greek Typists Camps, και μάλιστα με έξοδα του Δημοσίου.

Σήμερα μας έχουν ξετινάξει τα registration fees και τα αλέ ρετούρ, με πρωινό και wifi...