Δημοσιεύθη:
12.1.07 @ 2:56 π.μ.
Ετικέτες:




 

Rage against the machine

Προωθώ μια επιστολή φίλου επί του θέματος:

gears

Νομίζω η Μιραντολίνα έχει απόλυτο δίκαιο στην περίπτωσι Βρυώνη.

- ( Α ) -
Θυμάμαι - όταν έμπαινες έγραφε ότι το ιστολόγιό σου θα αργήση - και συμπλήρωνε: μην περιμένετε εγγραφή αν έχετε λίγα πόστ που γράφουν δοκιμή δοκιμή ή πόστ που δεν συμφωνούνε με τα κριτήρια μας. Και τελείωνε: μην ανησυχείτε τα κριτήριά μας είναι πολύ ελαστικά.

Αυτό και μόνο, δεν απομακρύνει, σύμφωνα με όσα γράφετε εδώ, την υπηρεσία του Βρυώνη από την αυτόματη υπηρεσία συνάθροισης (aggregation) που πολλοί περιέγραψαν; Γιατί το αυτόματο δεν μπορεί να έχει ούτε φίλτρο αριθμού ποστς, ούτε φίλτρο ποιότητας. Σωστά;

Ηταν λοιπόν μία άλλη υπηρεσία που έμοιαζε με τον συναθροιστή αλλά δεν ήταν. Και η Μιραντολίνα είχε κάθε δικαίωμα να αποχωρήση. Αν θέλει κανείς να το οδηγήση στα άκρα - είναι η Μιραντολίνα που μένει στην αληθινή ουσία και την φύσι αυτών των υπηρεσιών και ο Βρυώνης ο μόνος παραβάτης. Κάνω λάθος σε αυτό ;;

- ( Β ) -
Ας πούμε όμως ότι ο Βρυώνης είχε μία υπηρεσία αψεγάδιαστη και έντιμη. Μαζεύω τις δημοσιεύσεις και τις ανακοινώνω. Ποιός βεβαιώνει την απουσία φίλτρων; Κανένας. Μπορεί κανείς από εμάς εδώ να μας βεβαιώση ότι ο Βρυώνης δεν απέκλεισε 10.000 μπλόγκ ή μόνο ένα - επειδή διαφωνούσε με το περιεχόμενό του; Δείξτε μου την μηχανή που εξασφαλίζει την αψεγάδιαστη λειτουργεία του συναθροιστή και του αναμεταδότη. Κάποιος έγραψε: "αρχή - του Βρυώνη ή όποιου άλλου που κάνει την ίδια δουλειά - είναι η σύνδεσι όχι ο αποκλεισμός". Πώς το ξέρει; Έχει μηχανή που το βεβαιώνει; Γιατί ξέρω, όλες οι μηχανές συνάθροισις και αναμετάδοσις εχουνε φίλτρα -π.χ Κίνα, σελίδες «τρομοκρατών», σελίδες αρνητών του Ολοκαυτώματος κλπ - και αποκλείουν επιλεκτικά. Αρνούνται όμως αυτό το δικαίωμα σ εκείνον που θα το ζητήση.

-(Γ) -
Δεν θέλω σε αυτό να πω περισσότερα γιατί πάει μακριά η βαλίτσα - αλλά είναι σημαντικό και αυτό. Το Ιντερνέτ είναι άπειρο - και η απειρία είναι και αυτή ένα ισχυρότατο φίλτρο. Πάρτε το παράδειγμα μιας κοπελίτσας που γράφει για τα ερωτικά της. Εγραψε όσα έγραψε - όμως είναι χαμένη στο πλήθος, θα την διαβάσουν 100 , 500 - θα την κρύψη το μέγεθος του Διαδικτύου. Ο συναθροιστής και ο αναμεταδότης όμως είναι ταυτογχρόνως και πολλαπλασιαστής. Με αυτές τις υπηρεσίες στο κατόπι της θα την διαβάσουνε 1.000.000 - θα το μάθη όλη η ελληνική μπλογκοσφαίρα - και σε ορισμένες περιπτώσεις όλη η ανθρωπότητα. Θα γράψουνε χιλιάδες χυδαία σχόλια - μπορεί να γίνη είδησι στις εφημερίδες. Η συνάθροισι τέλος ευνοεί τις ομάδες, τις παρέες - θα υποστή λοιπόν συστηματικό δούλεμα ή πίεσι και βία. Η είδησι του φόνου στο Αγρίνιο δεν είναι η ΙΔΙΑ είδησι με τον φόνο στο Αγρίνιο στην πρώτη σελίδα μίας εφημερίδας ή της τηλεόρασις. Δεν ξέρω αν υπάρχει μαθηματικός τύπος αλλά είμαι βέβαιος ότι η είδησι που γνωρίζουνε 2 δεν είναι ίδια με την ίδια είδησι που την γνωρίζουνε 2 δισεκατομμύρια - αλλάζει, αλλάζει το περιεχόμενό της. Πιστεύω δηλαδη ότι οι αναμεταδότες δεν αναμεταδίδουνε τις ειδήσεις που συναθροίζουν -αλλά τις ειδήσεις επί έναν αριθμό. Το μέγεθος και η βιαιότητα της επίθεσις που δέχεται η Μιραντολίνα το επιβεβαιώνει.


computer

- (Δ) -
Οι συναθροιστές και οι αναμεταδότες είναι υπηρεσίες που συμβαίνουν αυτόματα -δεν χρειάζεται εγγραφή. Μας ρώτησαν; Στο Διαδίκτυο - στην τεχνολογία δηλαδή - υπάρχει ένα ίχνος δημοκρατίας ; Γιατί πρέπει να υφιστάμεθα «υπηρεσίες» για τις οποίες δεν ρωτηθήκαμε ποτέ; Επειδή μπορεί να το κάνει! Ε, λοιπόν, αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο είμαι με την Μιραντολίνα. Δεν θέλω τον συναθροιστή και τον αναμεταδότη σας. Γιατί; Γιατί έτσι γουστάρω. Γιατί δεν δέχομαι το μπορεί της τεχνολογίας να σημαίνει ένα πρέπει δικό μου.

Μου αρέσει που το όνομά της αναμεταδόθηκε με αρνητική διάθεσι από τους αναρχοκαρεκλάδες του Ινδιμέντια! Αμάν ! Ενας άνθρωπος ζήτησε να εξαιρεθή αυτός, προσωπικά, από την αυτόματη λειτουργεία ενός μηχανήματος ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ! ΤΙ ΑΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

[Κανονικά θε έπρεπε να είχα το δικαίωμα να μην εμφανίζονται όσα γράφω πουθενά παρά μόνο όπου εγώ θέλω - να μην τα ψαχουλεύουνε οι μηχανές αναζήτησις παρά μόνο όταν εγώ το επιτρέψω και να ορίζω εγώ την ποσότητα και τον χρόνο. Επειδή δεν είναι έτσι το Διαδίκτυο δεν σημαίνει ότι πρέπει χωρίς κουβέντα να το δεχθούμε. Ούτε δέχομαι αυτήν την νέα Ηθική της τεχνολογίας και όσων αυτή πραγματώνει. Αν η νεοτάξ δίνει αυτή την κατεύθυνσι ας δώσουμε εμείς - πρέπει να δώσουμε εμείς - μία άλλη. Δυστυχώς όμως, όλοι ανεξαιρέτως κάθονται μπροστά στο ιντερνέτ σαν χάπατα με το στόμα ανοικτό - και δεν έχω δει ούτε μία σοβαρή σκέψι για ένα άλλο Ιντερνέτ).

- (Ε) -
5000 καραγκιόζηδες τα έχουνε βάλει με την Μιραντολίνα. Κατ αρχάς δεν ρωτάμε ποιός έχει δίκαιο - ηθικό ή νομικό. Αυτή που έμεινε μόνη ν ακούη ένα σωρό χυδαιότητες έχει δίκαιο. Και δολοφόνος να ήτανε.

Φ.

25 σχόλια:

ωραιότατη μπάντα.


Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Σχεδίαζα να γράψω ένα νέο ποστ επί του θέματος, αλλά προτιμώ να θέσω εδώ μερικές σκόρπιες και γρήγορες σκέψεις...λοιπόν...

...DER KAMPF GEHT WEITER..
...για μερικούς αμετανόητους!

Φαίνεται τελικά ότι το ζήτημα δεν είναι το μόνιτορ κ.λπ. (αν εξαιρέσουμε κάποιους πιο νηφάλιους που διαφώνησαν επ'αυτού του ζητήματος χωρίς να προβούν σε προσωπική επίθεση),
αλλά αυτό το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ BAD BLOOD που υπάρχει στην ελληνική μπλογκόσφαιρα και που όμοιό του δεν έχω ξαναδεί!

Το πρόβλημα με όλο αυτόν τον εσμό των συστηματικώς παρασιτούντων φωνακλάδων, κατέστη πλέον χρόνιο.

Ομιλούν περί κλίκας κ.λπ.
Προσωπικά, δεν έχω κανένα κέρδος από κανέναν και ούτε προσμένω από κανέναν τίποτε (ήμαρτον δηλαδή, ούτε εκδότες μου λείπουν, και αν με δείτε ποτέ να δουλεύω σε αυτό το lifo, πώς το λένε το ρημάδι, ε δεσμεύομαι να πάω να δουλέψω δωρεάν σερβιτόρος στο Βελουχιστάν!).

Αντιθέτως, οι περί ων ο λόγος άνθρωποι ουρλίαζουν περί κλίκας μπας και υποκρύψουν τις ιδικές των "κλικοειδείς" προσπάθειες (και δεν λέω τον όρο "κλίκα", διότι πρόκειται περί ανομοίου εσμού -και δεν τους ενώνει τίποτε άλλο ει μη η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ BLOGGERS) .

Δυσαρέσκεια εκφερομένη σε έξαλλη υστερία η οποία σπανίως υποκρύπτει πολιτικές ή ιδεολογικές ή ακόμη και απλές ανθρώπινες διαφωνίες.

Τίποτα περισσότερο από ΤΥΦΛΟ ΜΙΣΟΣ...

Τα πάντα στη μπλογκόσφαιρα έχουν αναχθεί σε προσωπικά προβλήματα μεταξύ ανθρώπων που δεν γνωρίζουν ο ένας το πρόσωπο του άλλου...

Δεν υπάρχει λύση, δεν πρόκειται να υπάρξει, ειμη ο συνδυασμός μακράς αδιαφορίας με ξαφνικά -πού και πού- "αδειάσματα"..


Παραφράζων "παλιό-καλό" Σαββόπουλο... θα έδινα την ακόλουθη απάντηση στις προσωπικές επιθέσεις:

"Αξίζει η Λαμπρινή ότι κι' αν πείς"


ενω πρακτικά η μιραντολίνα συμφωνω πως έχει δίκιο (στοιχειώδης εξυπηρέτηση ενός ανθρώπου) το οποίο βεβαια το έχασε επειδη τα παιρνει ευκολα στο κρανιο κτλ (ειρωνιες κτλ) το συγκεκριμμενο ποστ ειναι εκτος τοπου και χρονου και δειχνει οτι μερικοι εχουμε μπερδεψει την αντισταση με το αν εχει χωρο για παρκινγκ για το αμαξι μας η γειτονια.

Με συγχωρειτε...'ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ?

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ?

οπως λεει κι ο φιλος μου ο Χ2 το εκπληκτικο στο δικτυο δεν ειναι το ποιος λεει κατι αλλα το τι λεει κι οτι υπαρχουν τοσες πολλες διοδοι οσοι και χρηστες να βγει αυτο το τι παρα εξω...

αλλα εσεις θελετε να αντιστρεψετε τη δυναμικη...να μην εχει αξια το τι αλλα το ποιος το λεει και να του διαφυλαξουμε ταξη και ασφαλεια στο σαιτ του...

μα συνηδητοποιειτε το μικροαστισμο αυτης της αποψης?


τεσπα

φιλικα

μαινμενου


A.Έπρεπε να την είχε βγάλει.Για άλλους το έκανε (και θα το ξαναέκανε)
Β.Δεν ήταν αυτός ο λόγος για να κλείσει το μόνιτορ (Ακόμα και αν ένοιωσε στιμμένη λεμονόκουπα ο Vrypan, δεν θα ένοιωθε έτσι αν του είχε ζητήσει κάποιος άλλος να εξαιρεθεί).
Η ψυχολογική βία επίσης είναι υπαρκτό πρόβλημα (ίδιας φύσεως με το να σε πιάσει στο στόμα της η κακιά γειτόνισα, αλλά ανάλογης έντασης με το να σε πιάσει στο στόμα του ο Μάκης- στο πιο ήπιο).
Όμως-αν δεν θέλουμε να μπούμε σε μια ατελείωτη ("νεοτάξ") συζήτηση περί δικαιωμάτων και αν δεν μας πάνε τα διπλά μέτρα και σταθμά- θα πρέπει κατ' αρχήν να είμαστε αρνητικοί σε όποιον έρχεται αυτόκλητος να "προσφέρει" ένα σετ κανόνων (και κυρώσεων ενδεχομένως?).
Είναι εύκολο να μιλάμε για ένα "άλλο Internet" και γενικώς για "ένα άλλο" κάτι που δεν ξέρουμε τι.Όπως λέει ο Κωνσταντόπουλος "μια άλλη πολιτική που θα θέσει εκείνες τις προυποθέσεις ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις κλπ."
Η συζήτηση (και τα καλά έργα) έχουν αρχίσει προ πολλού.Και έχει δώσει χειροπιαστά δείγματα αυτοδέσμευσης, διάθεσης προσφοράς,ανιδιοτέλειας, αυτοοργάνωσης και αντιεξουσιαστικού πνεύματος κλπ σε ποσοστό δυσανάλογα μεγαλύτερο από ότι στους άλλους τομείς της ζωής σήμερα.
Τα άλλα (τους εμπόρους, τους εξουσιαστές τους χάι τεκ συκοφάντες κλπ.)θα τα είχαμε έτσι κι' αλλιώς και είναι οι ίδιοι που σιγά σιγά "προσφέρονται" να μας προστατέψουν από την "αναρχία" του μέσου.


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
12 Ιανουαρίου, 2007 14:10  

Καλή παρατήρηση αυτή. Οχι ποιός το λέγει αλλά τι λέγει. Γιατί να μην καταργηθούνε και τα ονόματα των συγγραφέων στα βιβλία ;Κι εκεί σημασία έχει τι γράφεις όχι ποιός το γράφει. Να καταργηθούμε σαν άνθρωποι, να μείνουνε μόνο τα προϊόντα μιάς αυστηρής λογικής. Ετσι θα γίνει, αφού όταν ο λόγος μεταφέρει συναισθήματα και όνειρα τότε αμέσως προβάλει το πρόσωπο του ανθρώπου.
Ομως πράγματι, πολλοί ονειρεύονται το διαδίκτυο σαν ένα πυκνό δίχτυ αλληλοσυνδεομένων εξισώσεων, χωρίς ανθρώπους.

αφ


αλλο ζητημα αυτο φιλε μου ανωνυμε...μη μπερδευομαστε...εγω μιλησα για τις δυνατοτητες αντιστασης στην (αν υπαρχει και δεν ειναι η ιδια που υπηρχε παντοτε) ταξη πραγματων, γιατι αυτο ηταν το ζητημα του κειμενου...τωρα σε ζητηματα δημιουργιας σε ζητηματα προσωπικης σφραγιδας, ειναι λογικο όταν πολλοι και σχεδόν όλοι μπορούν να εκδίδουν κάτι άμεσα, να χάνεται η αίσθηση που έδινε η τυπογραφία. η αίσθηση της αυθεντικότητας, της προσωπικης διάννοιας κτλ...ξαναεπιστρέφουμε κατα ενα τροπο πίσω σε μια εποχη που η έννοια του βιβλίου ως εννιαίο αυτοτελές έργο και η έννοια του συγγραφέα ως 'δημιουργού' δεν είχαν διαμορφωθεί ακόμα

κατα ένα τρόπο γινόμαστε πάλι όλοι scribes.

( Μα τι πιστεύαμε πως με τη μαζικότητα του μέσου θα απολαμβάναμε τις τιμές και τη χαρά που είχε ο τόσο παινεμένος 'δημιουργός' από το 16ο αιώνα κι έπειτα.)


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
13 Ιανουαρίου, 2007 02:16  

αγαπητέ MainMenu
εφ όσον γράφει κανείς ανώδυνα πράγατα, συμβατά με τα συστήματα εξουσίας, τότε πράγματι, δεν υπάρχει, είναι ένας αριθμός, ένας σύνδεσμος - δες τον Τσάπλιν να συνθλίβεται όχι στα γρανάζια της μηχανής αλλά στους συνδέσμους του Ιστού, της νέας Μητρόπολης.
Δες όμως πόσο γρηγορα και πόσο επώδυνα το κείμενο θα γίνη ο άνθρωπος που το γράφει αν το κείμενό είναι ασύμβατο και επικίνδυνο για την εξουσία!
Δοκίμασε και θα δης.

αφ.


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
14 Ιανουαρίου, 2007 03:57  

Καταρχήν να επισημάνω ότι ο Google Reader, το Netvibes κλπ. είναι private online aggregators. Το monitor ήταν κάτι ασυνήθιστο.

Δεν ήταν search engine σαν το Technorati ή την αντίστοιχη προσπάθεια της Google αλλά μία δημόσια ιστοσελίδα, προσβάσιμη από όλους. Όπως είχαμε διαπιστώσει στο παρελθόν πολλές φορές δημιουργούσε μάλιστα έναν ανταγωνισμό μεταξύ των χρηστών (θυμηθείτε τη μάχη των linkblogs, τα τεράστια fonts κλπ.).

Άλλη διαφορά του με τους κλασικούς aggregators, online ή offline ήταν ότι δεν εμφάνιζε όσα / όποια blogs επιθυμούσε ο αναγνώστης αλλά αυτά που επιθυμούσε ο Παναγιώτης με τα θέματα να εμφανίζονται με τη σειρά που ανέβαιναν.

Αλλά υπήρχε και ένα άλλο πρόβλημα…

Για αρκετό διάστημα το monitor είχε text ads. Ψάξτε το cache του Google αν δε το θυμάστε. Με λίγα λόγια η συγκεκριμένη υπηρεσία είχε σκοπό (το όποιο) χρηματικό κέρδος.

Νομιμοποιείται λοιπόν κανείς να μεταπουλά στην ουσία περιεχόμενο που άλλοι χρήστες ανεβάζουν δωρεάν ή κάτω από cc άδειες;

Παράδειγμα για να γίνω κατανοητός: Έχω μπάντα και ανεβάζω τα τραγούδια μου σε ένα podcast στο Odeo. Κάποιος ρουφά το feed και βάζει ένα flash player στην ιστοσελίδα του και μετά πουλά διαφημίσεις;

Το γεγονός ότι κάποιος blogger διαθέτει ελεύθερα το περιεχόμενό του δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι επιτρέπει σε όλους / οποιονδήποτε να το εμπορευθεί για δικό του όφελος.

Λίγη προσοχή στα επιχειρήματα γύρω από τα feeds γιατί αυτά μπορούν να αφορούν περιεχόμενο που είναι κάτω από πλήρες copyright.

Το feed αφορά την ανακοίνωση του περιεχομένου, δεν μεταβιβάζει δικαιώματα του πλήρους περιεχομένου στον αποδέκτη αν δε το επιθυμεί ο παραγωγός τους.

Για τους λόγους αυτούς δημιουργήθηκαν οι creative commons άδειες και το ειδικά το share-alike το οποίο προστατεύει ακριβώς και τους δημιουργούς από λογικές πλάγιας μεταπώλησης.

Παραθέτω τμήμα της άδειας με δικό μου σχολιασμό:

…If You create a Collective Work (αυτό είναι το monitor), upon notice from any Licensor (η mirandolina) You must, to the extent practicable (κι εδώ ο ισχυρισμός του Παναγιώτη ότι δεν είναι εύκολο τεχνικά. Ο ίδιος όμως παραδέχεται ότι τελικά ήταν θέμα ιδεολογίας αφού στο παρελθόν είχε βγάλει χρήστες), remove from the Collective Work any reference to such Licensor or the Original Author, as requested. If You create a Derivative Work, upon notice from any Licensor You must, to the extent practicable, remove from the Derivative Work any reference to such Licensor or the Original Author, as requested.


Όντως, η ουσία είναι αυτή στην οποία αναφέρεται το ποστ.
-Προσπάθησα κι εγώ να τη θίξω, σημειώνοντας:
'να μην ξεχνάμε οτι πρόκειται για ένα πρότζεκτ. Το μόνιτορ δεν είναι ούτε θεσμός, ούτε "φυσικό εξάρτημα". Και ως πρότζεκτ είχε συμμετόχους όλους τους μπλόγκερς που ζητούσαν να περιληφθούν στο μόνιτορ.'
Το προχωράω λίγο παρακάτω
εδώ.
Μια γενική παρατήρηση λοιπόν: όντως, πολλοί περνάν τη μηχανή για φύση/ και παραπέρα, καθώς μιλάμε για πράγματα του ίντερνετ, περνάν το νόμο για φύση.
Σε πολλούς λείπει και η γλώσσα
για να μιλήσουν γι αυτά. Εξού και η κατάχρηση των μεταφορών και των παρομοιώσεων. Εξού και ο εκτοπισμός των αποδείξεων από τα παραδείγματα.

Νομίζω οτι σωστά κατάλαβα οτι αρκετοί ήταν κατά της Μιραντολίνας στην ιστορία αυτή, επειδή απλώς το μυαλό τους δεν μπορούσε να συλλάβει έναν λόγο να θέλει κανείς να βγει από το μόνιτορ. Πριν να δείξει κανείς το λάθος του σκεπτικού αυτού, νομίζω οτι είχε πλάκα να παραθέσει κανείς έναν τέτοιο λόγο (βλ. πχ εδώ)
Αυτά και σόρρυ για τις εξακολουθητικές αυτοπαραπομπές. Σίγουρα ο πυρήνας του προβλήματος είναι αυτός που θέτει το σημείωμα του Φ: ουκ ολίγοι βάλανε τη μηχανή πριν τον άνθρωπο - ανυποψίαστοι. Απανθρωποποιήθηκαν, ανίδεοι.

Αντιστέκεστε; Τότε, μ'αυτό έχετε να τα βάλετε...


Τί μού κάνετε κύριε Μαύρε Πρόβατε. Δεν είχα καμμιά δουλειά να ξαναασχοληθώ και με βάζετε εσείς εμμέσως. Με αναφέρετε σαν παράδειγμα αδυναμίας σύλληψης λόγων αναχώρησης από το Monitor, αν όμως με παρακολουθούσατε θα είχατε διαβάσει ότι κι εγώ είχα σκεφτεί φευγαλέα να βγω, για τους δικούς μου λόγους. Σε αυτό το κομμάτι που διαβάσατε έλεγα ότι ΔΙΑΦΩΝΩ με τους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ που ΔΕΝ επικαλέστηκε αλλά υποθέτω ότι είχε η Μιραντολίνα για να ζητήσει να βγει, και αφού το είπα αυτό ξεκαθάρισα ότι ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ και ότι ΕΙΧΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ>...

Αυ΄τα για να μην θεωρηθεί ότι είμαι υπέρ των μαντριών και των επιδείξεων δύναμης. Αν διαφώνησα με την κατά τα άλλα αγαπημένη μου Μιραντώ, ήταν στο απειλητικό της ύφος, (επίκληση της επαγγελματικής της ιδιότητας, έμμεσες πλην ΣΑΦΕΣΤΑΤΕΣ απειλές με μηνύσεις(*), άδικες ειρωνίες κτλ)

*εδώ απαντώ και σε παλιότερη ένσταση του BFO περί μη ύπαρξης απειλών για μήνυση από την Μιραντολίνα.


cher chat noir, παρεξήγησις. Το λινκ ήθελα να πηγαίνει κατευθείαν στο δικό μου σχόλιο που δίνω εγώ ένα δικό μου λόγο - και νόμιζα οτι το κάνει (είδες τι "ευαίσθητα" είναι τα νέα μέσα; Πώς μπορεί μια τέτοια λεπτομέρεια να αλλάξει το νόημα μιας φράσης;)
-Ουδόλως σε συγκαταλέγω σε αυτούς στους οποίους αναφερόμουν, από την άλλη, η αναφορά είναι γενική και περιλαμβάνει δεκάδες άλλους που ξεκίνησαν από αυτό το σημείο τη συλλογιστική τους!


Il n'y a pas de quoi s'inquieter, cher confrere noir. Le malentendu etait en tout cas tout a fait moindre... Σ;))))

BFO, τώρα που το σκέφτομαι, κάποιον μού θυμίζεις, αλλά πολύ όμως... Σ;) <:)


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
14 Ιανουαρίου, 2007 23:59  

Αναρωτιέμαι, τελικά, πώς είναι δυνατόν κάποιοι άνθρωποι να παρασύρθηκαν εναντίον της Μιραντολίνας από μια ξεκάθαρη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ του κ. Vrypan σε 3 πράξεις:

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ: ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

- "Δεν μπορώ να σε ξεγράψω λόγω τεχνικής δυσκολίας".

ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ : ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ

- "Ή αποσύρεις το αίτημά σου να σε ξεγράψω, ή κλείνω το Μόνιτορ".

ΠΡΑΞΗ ΤΡΙΤΗ: ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ

- "Αυτή φταίει που έκλεισα το Μόνιτορ".

Από την Πρώτη Πράξη κιόλας φαινόταν πού πήγαινε το εργάκι...

Κρίμα σε όσους βιάστηκαν να το χειροκροτήσουν αλλαλάζοντας.


Η λέξη είναι μία, Τζώνυ: ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ.

Φαίνεται ότι βασιλεύει ΚΑΙ στην Μπλογκοσλοβακία...


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
17 Ιανουαρίου, 2007 00:14  

Ωραία τα λες!


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
17 Ιανουαρίου, 2007 16:06  

κάποτε σου είχα πει
"γράψε κάτι άλλο, όλο για τον j διαβάζω, βαρέθηκα"

και συμφώνησες.

τώρα σου λέω
"γράψε κάτι άλλο, όλο για τη mirandolina διαβάζω, βαρέθηκα"

(βέβαια αν θέλεις να υποστηρίξεις τη φίλη σου -και δεν το λέω ειρωνικά αυτό- μπορείς να γράφεις ΚΑΙ για αυτή ΚΑΙ για άλλα πράγματα)

m13


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
24 Ιανουαρίου, 2007 20:25  

"Ενας άνθρωπος ζήτησε να εξαιρεθή αυτός, προσωπικά, από την αυτόματη λειτουργεία ενός μηχανήματος ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ! ΤΙ ΑΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!"

Μεγάλο λάθος, τραγικό! Είναι σαν να λες "η εφημερίδα είναι ένα παλιόχαρτο", και μετά να λες "όλοι είναι με το παλιόχαρτο". Δηλαδή... αν μία εφημερίδα έγραψε ΑΠΛΗ αναφορά στη δουλειά της, θα το έβρισκες παράξενο "να είμαστε με το παλιόχαρτο"?

Δηλαδή, η άλλη όψη του monitor, είναι ΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ του monitor, από τους οποίους θέλησε να στερήσει παντελώς το δικαίωμα ΚΑΘΕ παραπομπής στο όνομά της, αυτή η... "εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή".

Αν είσαι αντικειμενικός, και όχι... τυφλωμένος από έρωτα (πλατωνικό ή μη), χονδρέ μου κύριε με άποψη, δημοσίευσε αυτή την άποψη.

Γιώργος Α. Στάθης

Υ.Γ. Οπως βλέπεις, γράφω πάντα 100% ΕΠΩΝΥΜΑ. Σου ζήτησα και να μιλήσουμε, αλλά εσύ... σφυρίζεις αδιάφορα.


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
24 Ιανουαρίου, 2007 20:41  

Κάποιος Johnnyh... τουρτουρίζει χωρίς λόγο, από... ανύπαρκτο κρύο:

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ: ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

- ΒΓΑΛΕ ΜΕ ΑΜΕΣΩΣ, γιατι... ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ!

- "Δεν μπορώ να σε ξεγράψω λόγω τεχνικής δυσκολίας".

ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ : ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ

- ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙΣ (και ΔΕΝ... ΑΥΤΟ-ΛΟΓΟΚΡΙΘΕΙΣ) ΕΧΩ και ΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...


- "Ή αποσύρεις το αίτημά σου να σε ξεγράψω, ή κλείνω το Μόνιτορ".

ΠΡΑΞΗ ΤΡΙΤΗ: ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ

- ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ, που αμφισβητείς το δικαίωμά μου να... βάζω ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ, και σου... κλείνω το μαγαζί, αν δεν υπακούς. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ένα "ΝεοΤάξ" ΜΗΧΑΝΗΜΑ!


- "Αυτή φταίει που έκλεισα το Μόνιτορ".

ΦΥΣΙΚΑ

Ε, αν αύριο το... "Δημοσιογραφικό Δίκαιο-αλά-Μιραντολίνα", ψηφιστεί και από τη Βουλή, θα... κλείσουν αμέσως ΟΛΕΣ οι... ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. (ΔΕΝ θα μπορούν να σχολιάζουν, ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ, χωρίς "την άδειά του").... !!!

BRAVE NEW WORLD? or...
COWARDLY OLD STUPIDITY?

Γιώργος Α. Στάθης


Δηλαδή, η άλλη όψη του monitor, είναι ΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ του monitor, από τους οποίους θέλησε να στερήσει παντελώς το δικαίωμα ΚΑΘΕ παραπομπής στο όνομά της, αυτή η... "εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή".

Κανείς δεν στέρησε από κανέναν το δικαίωμα "ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ στο όνομα της".

Ζήτησε απλά να μην χρησιμοποιεί το *δικό της* feed μια συγκεκριμένη υπηρεσία Δικό της είναι το feed, άμα θέλει το κλείνει, άμα θέλει το κρύβει από το μόνιτορ, κλπ...

Δεν υπάρχει κανένα αυτόματο "δικαίωμα" να διαβάζουμε ό,τι γράφει ένας τρίτος. Αυτός αν θέλει μας το δείχνει.

Τα είπα απλά για να τα καταλάβεις και εσύ.


Ε, αν αύριο το... "Δημοσιογραφικό Δίκαιο-αλά-Μιραντολίνα", ψηφιστεί και από τη Βουλή, θα... κλείσουν αμέσως ΟΛΕΣ οι... ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. (ΔΕΝ θα μπορούν να σχολιάζουν, ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ, χωρίς "την άδειά του").... !!!

BRAVE NEW WORLD? or...
COWARDLY OLD STUPIDITY?


Αφού με την σκέψη δεν τα πας καλά, γιατί επιμένεις να προσπαθείς να "σχολιάσεις", με τόσο κωμικοτραγικά αποτελέσματα;

Καμμία σχέση δεν έχει αυτό που αναφέρεις για τις εφημερίδες με την συγκεκριμένη περίπτωση.

Δεν απαγόρευσε κανείς εδώ σε τρίτους να "να σχολιάζουν, ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ, χωρίς "την άδειά του".

Αυτό που ζητήθηκε είναι να μην προβάλλουν τα *δικά του* κείμενα χωρίς την άδεια του. Αν θέλουν να την σχολιάσουν ή να την αναφέρουν, ας το κάνουν με δικά τους κείμενα. Αυτό είπε.

Το μόνιτορ άλλωστε δεν είναι ούτε εφημερίδα, ούτε εξυπηρετεί ανάγκες ενημέρωσης του κοινού με την δημοσιογραφική έννοια. Ένας συναθροιστής ιστολογίων είναι, και μάλιστα εμπορικός -με διαφημίσεις-. Ο οποίος είχε γίνει όργανο μετρήσεων τύπου AGB. Και ο οποίος άνηκε σε κάποιον που εργάζεται για ένα μεγάλο κόμμα ακριβώς στον τομέα αξιοποίησης των νέων μέσων (διάβαζε: ιστολόγια) για πολιτικούς σκοπούς. Δεν θέλουν όλοι να συμμετέχουν σε τέτοια οχληρά και ύποπτα πειράματα.

Τα επανέλαβα απλά για να τα καταλάβεις και εσύ.


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
26 Ιανουαρίου, 2007 02:19  

Αφού με τη λογική δεν τα πας καλά, αγαπητέ Χονδρέ κ. Ιππότη με άποψη, γιατί επιμένεις να εκφράζεις... σκέψεις, όπως αυτή:

Δεν υπάρχει κανένα αυτόματο "δικαίωμα" να διαβάζουμε ό,τι γράφει ένας τρίτος. Αυτός αν θέλει μας το δείχνει.

Το δικαίωμα να διαβάζουμε ο,τι γράφει ένας τρίτος ΔΗΜΟΣΙΑ, είναι όχι μόνο αυτόματο αλλά και ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Tο αντίθετο συνιστά επιλεκτική λογοκρισία, που αναπηρώνει και αποκλείει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Το μόνιτορ άλλωστε δεν είναι ούτε εφημερίδα, ούτε εξυπηρετεί ανάγκες ενημέρωσης του κοινού με την δημοσιογραφική έννοια.

Tο μόνιτορ είναι ΚΑΙ εφημερίδα, αλλά αυτοματοποιημένη: Εξυπηρετεί ανάγκες ενημέρωσης ΚΑΛΥΤΕΡΑ από (απλή) εφημερίδα. Είναι υπερσύνολο μιας απλής εφημερίδας (ή ενός "οδηγού διευθύνσεων" που εκδίδει μια απλή εφημερίδα). Ηταν ένα αυτοματοποιημένο ευρετήριο, μέσω του οποίου το κοινό μπορούσε να εξυπηρετηθεί ΚΑΛΥΤΕΡΑ από εφημερίδα (όσον αφορά τη μπλογκόσφαιρα).
(Χωρίς ένα σωστό και σφαιρικό ευρετήριο, ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ τους bloggers, είσαι τυφλός).

Ζήτησε απλά να μην χρησιμοποιεί το *δικό της* feed μια συγκεκριμένη υπηρεσία Δικό της είναι το feed, άμα θέλει το κλείνει, άμα θέλει το κρύβει από το μόνιτορ, κλπ...

ΝΟΤΕ: We're NOT talking about the "feed" itself, but only about automated extracts from it, or enhanced references, respecting fair use (while NOT infringing any copyrights).

Εις άτοπον απαγωγή:
1) Εστω ότι είναι "δικό της" (ενώ ξέρουμε ότι είναι ΔΗΜΟΣΙΟ, και ότι δεν διαφέρει από ένα "enhanced public hyper-link to public information fed through it").
2) Αρα, και η Χρυσή Αυγή μπορεί να απαγορεύσει "enhanced hyper-links" προς τα δικά της κείμενα.
3) Αρα, οποιοσδήποτε συμπεριλάβει τη Χρυσή Αυγή σε ένα monitor, ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ (από τη Χρυσή Αυγή).
4) Αρα (επίσης) οι μπλογκογράφοι που ανήκουν σε ένα κόμμα μπορούν να εκβιάσουν ένα... ευρετήριο blogs, να πάψει να τους περιλαμβάνει (ΜΑΖΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ + ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ).
5) Αρα (επίσης) ΚΑΝΕΝΑ monitor δεν μπορεί να λειτουργήσει ΣΦΑΙΡΙΚΑ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.
6) Επομένως, τo monitor ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ (βάσει των προηγουμένων).
7) Επομένως, λόγω των (4) και (5), η λογική αυτή είτε οδηγεί στη Λογοκρισία (και σε άλλες κακές παρενέργειες) είτε σε ΑΝΤΙΦΑΣΗ.
(ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ)

Ένας συναθροιστής ιστολογίων είναι, και μάλιστα εμπορικός -με διαφημίσεις-. Ο οποίος είχε γίνει όργανο μετρήσεων τύπου AGB. Και ο οποίος άνηκε σε κάποιον που εργάζεται για ένα μεγάλο κόμμα ακριβώς στον τομέα αξιοποίησης των νέων μέσων (διάβαζε: ιστολόγια) για πολιτικούς σκοπούς.

Εστω ότι ισχύουν όλα αυτά. Τότε έπρεπε η Λαμπρινή να γράψει ένα κείμενο που να τα καυτηριάζει, να το αναρτήσει στη θέση του blog της, και να μετακομίσει αλλού. Γιατί δεν το έκανε? Επειδή χρειάζεται... κόπος? Η επειδή... φοβόταν να τα πει? (σιγά μη φοβόταν, τώρα)?

Εγώ ΔΕΝ μασάω. ΟΥΤΕ μασάει και η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του κοινού (και των μπλογκογράφων). Αλλωστε στην αλληλογραφία της με το Βρυώνη, σε ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν αναφέρθηκε. Απλά τον ΔΙΕΤΑΞΕ να την αφαιρέσει από ένα δημόσιο ευρετήριο υψηλής τεχνολογίας, που (όπως παραδέχτηκε ΚΑΙ η ίδια) δεν παραβίαζε δικό της copyright.

Δεν θέλουν όλοι να συμμετέχουν σε τέτοια οχληρά και ύποπτα πειράματα.

Γιατί τότε δεν βγήκατε ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ δημόσια, να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ότι΄"το μόνιτορ είναι ένα οχληρό και ύποπτο πείραμα"?
Μήπως επειδή θα τρώγατε ΚΡΑΞΙΜΟ? Η επειδή κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ παρά μόνο στα μυαλά σας? Η μήπως επειδή ζηλέψατε η/και μισήσατε κάτι που ΑΞΙΖΕ αλλά... αποκάλυπτε (μέσω μετρήσεων) ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΙ είστε? Γιατί τόσον καιρό που ήταν "top" στις μετρήσεις (η προστατευόμενή σου) δεν μιλούσε?

Επίσης...
ΠΩΣ τολμάτε να ρίχνετε ΤΟΣΗ λάσπη σε έναν αγνό επαγγελματία και χομπίστα (τον Παναγιώτη Βρυώνη)?
Επειδή δεν ανήκει στα... δικά σας ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ του χριστιανο-σοσιαλ-εθνικισμού?


Αυτό που συνεπάγεται είναι ότι έγινε ύπουλο σαμποτάζ μιας δημιουργικής προσπάθειας κάποιου, τον οποίο (ή τις πολιτικές πεποιθήσεις του οποίου) δεν συμπαθούσατε, και ενάντια στον οποίο (τώρα) λασπολογείτε. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ!

Aσε λοιπόν τη λάσπη-κατόπιν-εορτής, γιατί το κοινοφελές ίδρυμα-κτίριο έχει πλέον γκρεμιστεί.
Τα παράπονά σας στο ταμείο ΠΡΙΝ γκρεμίσετε το κτίριο! (λες και πληρώνατε... τέλος πάντων)

Δεν σας αρέσει η στατιστική? Εκτελείτε τον στατιστικολόγο.
Δεν σας αρέσει η ΟΛΟΤΗΤΑ των αναγνωστών? Ε, Ευελπιστείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πλήθος, κομματιάζοντας την ολότητα των αναγνωστών σε προνομιούχες και μη-προνομιούχες κατηγορίες (ανάλογα με τον aggregator που... εγκρίνετε).
Δεν σας αρέσει ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων? Δημιουργείτε το ΔΙΚΟ ΣΑΣ ορισμό τους, και "καθαρίζετε"!

Τα επανέλαβα απλά για να τα καταλάβεις και εσύ.

Παρομοίως.
(Your Queen is taken).

Next move? (check) :-)

Γιώργος Α. Στάθης

Υ.Γ. Είναι επιτακτική κοινωνική ανάγκη να σας ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΜΕ όλους, είτε το θέλετε είτε όχι, σε ένα νέο μόνιτορ.
(Για 100% οικολογικούς λόγους. Για να βοηθήσουμε να... επιζήσετε κι εσείς, οι... νεο-εθνικιστές ΝΕΑΝΤΕΡΝΤΑΛ!)
E, αν δεν θέλετε "μετρήσεις δημοτικότητας" ή άλλες τέτοιες νοστιμιές, για χάρη σας θα τις κόψουμε ΚΑΙ αυτές.

Υ.Γ.2 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ... ΞΕΝΥΧΤΙ ΘΑ ΚΟΨΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΣΑΣ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ? NA ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ κι ένα ζεϊμπέκικο? :-))


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
26 Ιανουαρίου, 2007 02:57  

Χονδρέ μου κύριε, μιλάς με τον άνθρωπο που ΕΦΕΡΕ το HyperText στην Ελλάδα. Αν ήξερα ΤΙ μαλακίες θα λέγατε... 16 χρόνια μετά, ΔΕΝ θα είχα ασχοληθεί (όταν έβγαινε ο "Υπερίων ο ΥπερΚειμενοΓράφος", στο περιοδικό "PC Master", το Φεβρουάριο του 1990).

Χονδρέ μου κύριε, ΕΜΕΙΣ ΦΤΙΑΞΑΜΕ το hypertext. Ναι, εγώ. Με το λεξικό HyperLEX, που είχε "HyperLinks", 2 ΧΡΟΝΙΑ πριν εφευρεθεί η HTML!

Αυτό που εσύ, Χονδρέ μου κύριε, αναμασάς "feed", "feed", "feed", δεν είναι τίποτε άλλο από ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ του απλού HYPERLINK.

Αλλά... All you understand is FOOD.
Eat less. Think MORE, Fat guy!

Γιώργος Α. Στάθης
http://www.geocities.com/omadeon/hyperlex.html


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
26 Ιανουαρίου, 2007 09:58  

Και ένα τελευταίο, μετά το οποίο -φυσικά- ΔΕΝ θα μιλήσω άλλο. Εκτιμώ ΠΟΛΥ την αξιοπρέπεια που επέδειξες με το να ΜΗ λογοκρίνεις τα σχόλιά μου, και πιθανολογώ ότι ΔΕΝ σκέφτηκες και πολύ... λογικά, όταν έριξες λάσπη στον Παναγιώτη. Διότι...

ΔΕΝ είναι δυνατόν το monitor να ήτανε (όπως είπες) "οχληρό και ύποπτο" (δηλαδή χρήσιμο στο ΠΑΣΟΚ) τη στιγμή που το ΠΡΩΤΟ πράμα που έκανε ο Παναγιώτης ήταν να το κλείσει. Αν ήταν όργανο του ΠΑΣΟΚ, είτε δεν θα το είχε κλείσει, είτε το είχε ΗΔΗ ξανα-ανοίξει.

Αξιότιμε Χονδρέ Κύριε, έχεις... περιττά λίπη, που οφείλονται σε "BAD FAITH" ("Κακή Πίστη" -κατά Σαρτρ).

ΚΑΝΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΔΙΑΙΤΑ, ΡΙΧΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ, και κάνε ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΣΕΞ.
(Αν "τάχεις" με τη Μιραντολίνα, μπορεί εύκολα να σε βοηθήσει στο τελευταίο).

ΧΩΡΙΣ κακία, και με ΛΕΠΤΗ ειρωνεία

Ο ωραίος Γεώργιος
(Πρόεδρος του... συλλόγου ξιπασμένων ωραιοπαθών σουρεαλιστών Ελλάδος) :-)))


Το δικαίωμα να διαβάζουμε ο,τι γράφει ένας τρίτος ΔΗΜΟΣΙΑ, είναι όχι μόνο αυτόματο αλλά και ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Tο αντίθετο συνιστά επιλεκτική λογοκρισία, που αναπηρώνει και αποκλείει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.


Η λογοκρισία, όπως ΔΕΝ ξέρεις, σημαίνει την απαγόρευση δημοσίευσης κειμένων άλλων. Είναι δηλαδή το να λες σε έναν *άλλο* ότι δεν μπορεί να προβάλλει τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ κείμενα. Το να του λες να μην προβάλλει τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ κείμενα δεν συνιστά λογοκρισία με καμμία έννοια της λέξης. Έλεος.

Τα κείμενα του ο καθένας τα κάνει ό,τι θέλει ο ίδιος. Το ότι τεχνικά είναι διαθέσιμα δημόσια (δηλαδή δεν απαιτούν κωδικό για να τα δείς) είναι επουσιώδες.

Γιατί δεν δοκιμάζεις να βάλεις σε μια ιστοσελίδα τα δημόσια διαθέσιμα κόμικς του Garfield; Θα λάβεις εξώδικο πριν προλάβεις να πείς "κιχ". Γιατί; Επειδή ο δημιουργός τους έχει επιλέξει να τα διαθέτει μόνο μέσα από την δική του σελίδα.

Το μόνιτορ άλλωστε δεν είναι ούτε εφημερίδα, ούτε εξυπηρετεί ανάγκες ενημέρωσης του κοινού με την δημοσιογραφική έννοια.

Tο μόνιτορ είναι ΚΑΙ εφημερίδα, αλλά αυτοματοποιημένη: Εξυπηρετεί ανάγκες ενημέρωσης ΚΑΛΥΤΕΡΑ από (απλή) εφημερίδα. Είναι υπερσύνολο μιας απλής εφημερίδας (ή ενός "οδηγού διευθύνσεων" που εκδίδει μια απλή εφημερίδα). Ηταν ένα αυτοματοποιημένο ευρετήριο, μέσω του οποίου το κοινό μπορούσε να εξυπηρετηθεί ΚΑΛΥΤΕΡΑ από εφημερίδα (όσον αφορά τη μπλογκόσφαιρα).


Ό,τι δημοσιεύει κείμενα δεν είναι "εφημερίδα". Έλεος. Απασχολεί δημοσιογράφους μέλη της ΕΣΗΕΑ με σύμβαση όπως ορίζει *υποχρεωτικά* ο νόμος για τις εφημερίδες; Δεσμεύεται από κανόνες δεοντολογίας;

Ένα αυτοματοποιημένο ευρετήριο/συναθροιστής ιστολόγιων είναι.

Εις άτοπον απαγωγή:
1) Εστω ότι είναι "δικό της" (ενώ ξέρουμε ότι είναι ΔΗΜΟΣΙΟ, και ότι δεν διαφέρει από ένα "enhanced public hyper-link to public information fed through it").


Ποιός σου είπε ότι είναι ΔΗΜΟΣΙΟ; O blogger, η υπηρεσία στην οποία τρέχει το ιστολόγιο, λέει τα εξής στο νομικό του κείμενο:

Anything you create is automatically protected by full copyright, regardless of whether you file for it or not.

2) Αρα, και η Χρυσή Αυγή μπορεί να απαγορεύσει "enhanced hyper-links" προς τα δικά της κείμενα.

3) Αρα, οποιοσδήποτε συμπεριλάβει τη Χρυσή Αυγή σε ένα monitor, ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ (από τη Χρυσή Αυγή).

4) Αρα (επίσης) οι μπλογκογράφοι που ανήκουν σε ένα κόμμα μπορούν να εκβιάσουν ένα... ευρετήριο blogs, να πάψει να τους περιλαμβάνει (ΜΑΖΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ + ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ).

5) Αρα (επίσης) ΚΑΝΕΝΑ monitor δεν μπορεί να λειτουργήσει ΣΦΑΙΡΙΚΑ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

6) Επομένως, τo monitor ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ (βάσει των προηγουμένων).

7) Επομένως, λόγω των (4) και (5), η λογική αυτή είτε οδηγεί στη Λογοκρισία (και σε άλλες κακές παρενέργειες) είτε σε ΑΝΤΙΦΑΣΗ.
(ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ)


Όπως ξαναείπαμε, η λογοκρισία είναι να κόβεις κείμενα ΑΛΛΟΥ. Το να ζητάς να μην δημοσιεύονται τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ, *δεν* αποτελεί λογοκρισια.

Ένας συναθροιστής ιστολογίων είναι, και μάλιστα εμπορικός -με διαφημίσεις-. Ο οποίος είχε γίνει όργανο μετρήσεων τύπου AGB. Και ο οποίος άνηκε σε κάποιον που εργάζεται για ένα μεγάλο κόμμα ακριβώς στον τομέα αξιοποίησης των νέων μέσων (διάβαζε: ιστολόγια) για πολιτικούς σκοπούς.

Εστω ότι ισχύουν όλα αυτά. Τότε έπρεπε η Λαμπρινή να γράψει ένα κείμενο που να τα καυτηριάζει, να το αναρτήσει στη θέση του blog της, και να μετακομίσει αλλού. Γιατί δεν το έκανε? Επειδή χρειάζεται... κόπος? Η επειδή... φοβόταν να τα πει? (σιγά μη φοβόταν, τώρα)?


Γιατί θα έπρεπε να "τα καυτηριάσει"; Είδε ένα στημένο παιχνίδι, αποφάσισε να απέχει και το ζήτησε. Εξάλλου, τίποτα από αυτά δεν ήταν κρυφό, ώστε να υποχρεωθεί να το καταγγείλει η Μιραντολίνα ή να φοβάται να το πεί. Ο ίδιος ο Βρυώνης είχε ήδη γράψει περί της θέσης του στο ΠΑΣΟΚ.

Όσο για το να "μετακομίσει αλλού", τι μας λες ρε φίλε. Πρέπει δηλαδή κάποιος να αλλάξει διεύθυνση στο ιστολόγιο του (την οποία έχει επιλέξει), και να αναγκαστεί να μεταφέρει παλαιά ποστς και σχόλια ή να τα χάσει και αυτά, αντί αυτός που χρησιμοποιεί χωρίς την θέληση του τo feed του να σταματήσει;

Εκεί που μας χρωστάγανε δηλαδή, μας ζητάνε και το βόδι!

Δεν θέλουν όλοι να συμμετέχουν σε τέτοια οχληρά και ύποπτα πειράματα.

Γιατί τότε δεν βγήκατε ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ δημόσια, να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ότι΄"το μόνιτορ είναι ένα οχληρό και ύποπτο πείραμα"? Μήπως επειδή θα τρώγατε ΚΡΑΞΙΜΟ? Η επειδή κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ παρά μόνο στα μυαλά σας? Η μήπως επειδή ζηλέψατε η/και μισήσατε κάτι που ΑΞΙΖΕ αλλά... αποκάλυπτε (μέσω μετρήσεων) ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΙ είστε? Γιατί τόσον καιρό που ήταν "top" στις μετρήσεις (η προστατευόμενή σου) δεν μιλούσε?


Επειδή το θέμα δεν ήταν οι μετρήσεις αλλά οι επιθέσεις που δέχθηκε. Έλεος με τις μετρήσεις, δεν είμαστε όλοι Τατιάνες των ιστολογίων να ελέγχουμε κάθε τρείς και λίγο την AGB! Όπως δεν ξέρεις, γιατί τώρα μας έφτασες στα ιστολόγια για να βρίσεις, η ίδια είχε σταματήσει να ενημερώνει ενεργά και συχνά με το ιστολόγιο της από τον Αύγουστο και μετά. Οπότε το ενδιαφέρον για τις ...μετρήσεις υπάρχει μόνο στο κλούβιο μυαλών ορισμένων.

Επίσης...
ΠΩΣ τολμάτε να ρίχνετε ΤΟΣΗ λάσπη σε έναν αγνό επαγγελματία και χομπίστα (τον Παναγιώτη Βρυώνη)?
Επειδή δεν ανήκει στα... δικά σας ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ του χριστιανο-σοσιαλ-εθνικισμού?


Ποιά ακριβώς είναι η λάσπη; Έχεις κάτι υπόψη σου; Το ότι δουλεύει στο ΠΑΣΟΚ ως σύμβουλος για τα νέα μέσα, ο ίδιος το έχει δηλώσει.

Υ.Γ. Είναι επιτακτική κοινωνική ανάγκη να σας ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΜΕ όλους, είτε το θέλετε είτε όχι, σε ένα νέο μόνιτορ.

Νομίζω εδώ έχουμε φτάσει στο παραλήρημα, και δή το φασιστικό τέτοιο ("είτε το θέλετε, είτε όχι").

Χονδρέ μου κύριε, μιλάς με τον άνθρωπο που ΕΦΕΡΕ το HyperText στην Ελλάδα. Αν ήξερα ΤΙ μαλακίες θα λέγατε... 16 χρόνια μετά, ΔΕΝ θα είχα ασχοληθεί (όταν έβγαινε ο "Υπερίων ο ΥπερΚειμενοΓράφος", στο περιοδικό "PC Master", το Φεβρουάριο του 1990).

Χονδρέ μου κύριε, ΕΜΕΙΣ ΦΤΙΑΞΑΜΕ το hypertext. Ναι, εγώ. Με το λεξικό HyperLEX, που είχε "HyperLinks", 2 ΧΡΟΝΙΑ πριν εφευρεθεί η HTML!


Τι μας λές. Είσαι δηλαδή ο έλληνας Tim Berners Lee (και βάλε). Ε, τότε χαραμίζεσαι εδώ, στα σχόλια του ιστολογίου μου, εσένα σου ανήκει διεθνής δόξα.

Αν όχι ως τον ανθρωπο που ανακάλυψε το hyperlink, σίγουρα ως ψώνιο παγκόσμιας ολκής!


Και ένα τελευταίο, μετά το οποίο -φυσικά- ΔΕΝ θα μιλήσω άλλο. Εκτιμώ ΠΟΛΥ την αξιοπρέπεια που επέδειξες με το να ΜΗ λογοκρίνεις τα σχόλιά μου, και πιθανολογώ ότι ΔΕΝ σκέφτηκες και πολύ... λογικά, όταν έριξες λάσπη στον Παναγιώτη. Διότι...

ΔΕΝ είναι δυνατόν το monitor να ήτανε (όπως είπες) "οχληρό και ύποπτο" (δηλαδή χρήσιμο στο ΠΑΣΟΚ) τη στιγμή που το ΠΡΩΤΟ πράμα που έκανε ο Παναγιώτης ήταν να το κλείσει. Αν ήταν όργανο του ΠΑΣΟΚ, είτε δεν θα το είχε κλείσει, είτε το είχε ΗΔΗ ξανα-ανοίξει.


Μάλλον δεν σκέφτηκα πολύ λογικά όταν δεν λογόκρινα τα σχόλια σου. Είναι φανερό ότι πρόκειται για παραλήρημα, όπως φαίνεται από ότι κατηγορείς (σε άλλο ιστολόγιο) μια δικτυακή λίστα συζητήσεων ότι έκλεισε την επιχείρηση σου, αφού ...ήσουν υποχρεωμένος να απαντάς συνέχεια στην καζούρα που σου έκαναν και παραμελούσες έτσι τους πελάτες σου!!!

Εξάλλου δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να επαναλαμβάνεις επιχειρήματα στα οποία έχω ήδη απαντήσει πολλάκις, εγώ και άλλοι, περί "δημοσίου feed", περί "λογοκρισίας" και άλλες αηδίες. Συν τις άλλοις, στο τελευταίο σου μήνυμα περνάς και στην χυδαιότητα, ικανός λόγος για την αναδρομική διαγραφή όλων των σχολίων σου.