Δημοσιεύθη:
10.1.07 @ 3:24 π.μ.
Ετικέτες:




 

Η ιστορία της Μιραντολίνας (a cautionary tale)

Η Μιραντολίνα άνοιξε κάποτε ένα ιστολόγιο.

Πόσταρε εκεί κειμενάκια που έγραφε για την πλάκα της, τα οποία δεν ήταν εμπορικά ή δεν είχαν δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, ώστε να τα δημοσιεύσει στα μέσα που εργάζοταν. Κείμενα για την ζωγραφική, την μουσική, την καθημερινή ζωή και την πολιτική.

Κάποτε, δημοσίευσε ένα κείμενο του Ράνσιμαν σχετικό με τα Βαλκάνια, ως απάντηση στις ειδήσεις της εποχής για "τέλος εποχής" με το θάνατο του Μιλόσεβιτς. Σχολίασε επίσης την εικόνα μιας μαυροφορεμένης Σέρβας μάνας. Εκεί άναψε ένας σχετικός διάλογος που συνεχίστηκε εδώ. H Μιραντολίνα βρήκε την απάντηση του J95 "λαϊκίστικη" και "αφιονισμένη", ενώ ο J95 την κατηγορεί ότι αγιοποιεί τον Μιλόσεβιτς χρησιμοποιώντας την φωτογραφία της μάνας που τράβηξε ως poster girl, καθώς και για "νεορθόδοξες ανοησίες".

Αργότερα, η Μιραντολίνα δημοσίευσε ένα κείμενο για τον καλλιτέχνη Μπόυς, μαζί με ένα κείμενο ενός φίλου που περιέγραφε συνοπτικά την πορεία του Μπόυς, από πεπεισμένο ιδεαλιστή νεαρό Ναζί σε αναρχικό καλλιτέχνη της πρωτοπορίας.

Μια κοπέλα ονόματι M13 παρανάγνωσε το κείμενο, και θεώρησε πως πρόκειται για εκθειασμό των εγκλημάτων του ναζισμού. Πόσταρε ένα σχετικό σχόλιο που κατηγορούσε την Μιραντολίνα ως υπέρμαχο του ναζισμού. Η Μιραντολίνα απάντησε κατηγορώντας την M13 πως δεν κατάλαβε τίποτα και πως η ανάγνωση της δείχνει μειωμένη νοημοσύνη. Τότε ήρθε ο αδερφος της M13, J95 ο οποίος σχολίασε, όπως το μεταφέρει ο ίδιος: "η Μ13 δεν έχει μειωμένη νοημοσύνη, αλλά IQ 135, οποτε μάλλον θα φταίει κανένα εβραϊκό αίμα που δεν κατάλαβε την ομορφιά των γραφομένων του Savitri-Devi-Wannabe αστεριού της Μιραντολίνας", υπονοώντας και αυτός ότι η Μιραντολίνα είναι φιλοναζί και αντισημίτρια. Το σχόλιο αυτό, η Μιραντολίνα το έσβησε από το ιστολόγιο της, σχολιάζοντας το παράλληλα αρνητικά.

O Manifesto αποφάσισε να ρίξει λάδι στην φωτιά (κατά την προσφιλή του συνήθεια), και ανέβασε ένα ποστ όπου εγκαλούσε την Μιραντολίνα για την διαγραφή του κόμεντ καθώς και για το ότι το σχολίασε χωρίς να το δημοσιεύσει. Η Μιραντολίνα ζήτησε συγνώμη για τον άνευ δημοσίευσης σχολιασμό, ως εξής:

Μιραντολίνα said...

Λοιπόν, Μανι - έχεις δίκηο στο εξης: ήταν άστοχο το ότι σχολίασα ένα ποστ που δεν το έβαλα. Το έκανα διότι ήταν χυδαίο. Επίσης διότι ο νεανίας που το έγραψε έχει ήδη κάνει αήθεις επιθέσεις εναντίον μου και θεώρησα απρέπειά του να έρθει στο ευλογ μου να μιλήσει για άλλον.

Η Μ13 δεν καταλαβε την τύφλα της. Κι όποιος διαβαζει ως νεοναζιστικό το κείμενο επίσης δεν καταλαβε την τυφλα του. Το κείμενο λέει σαφέστατα ότι οι ναζιστές έβλεπαν εαυτούς ως ιππότες και σωτήρες αλλά κατέληξαν στα άουσβιτς. Πρόκειται περί ιστορικής αποτίμησης. Μπορω να δωσω και βιβλιογραφια. Από ότι φαίνεται πρέπει να εξηγούμε τα προφανή εδώ μέσα, διότι τα αγγλικά κάποιων είναι καλύτερα από τα ελληνικά τους.


Εντωμεταξύ, ο J95, ξεσπάθωσε στα εκεί σχόλια αποκαλύπτωντας ότι η Μιραντολίνα προωθεί ναζιστικές ιδέες, είναι ύποπτη, φασίστρια και άλλα τέτοια. Ορίστε μερικά παραδείγματα:

J95 said...
Αλλά θα ασχοληθώ εκτενέστερα με το θέμα για τους επόμενους 6-7 μήνες. Όταν κάποιος πουλάει νεοφασισμό σε ρομαντική συσκευασία, δε μπορώ να σιωπήσω. Είμαι, όπως πολύ σωστά το έθεσε, Κωλοπαίδι και όχι Ιππότης σαν τα καθάρματα που θαυμάζει.




Από τη στιγμή που πουλάει εθνικισμό, σοσιαλισμό και αντινεωτερικότητα δε χρειάζεται να ανήκει σε οργάνωση για να φανερωθεί το προφανές.

Το μόνο που έχω κάνει στα σχόλιά μου είναι να λέω αυτά που γράφει με λιγότερες πλεξούδες.


Μέρος δεύτερο: οχετολόγιον



Από εκεί και πέρα η Μιραντολίνα, η οποία δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα, είχε επίσημα μαρκαριστεί ως εχθρός προς εξόντωση. Όταν για παράδειγμα δημοσίευσε ένα κείμενο επ' αφορμή της 25ης Μαρτίου, ο J95 θεώρησε πρέπον να σχολιάσει:

eigenhistory21

Saturday, March 25th, 2006

Σήμερα γιορτάζουν η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός, αλλά μάλλον το καταλάβατε από τα ελληνορθόδοξα μπλογκ που από χθες έχουν πραγματικά αποθρασυνθεί.


Για να μην αφήσει απορίες περί του ποιούς θρασύτατους εννοεί (άκου εκεί, τόλμησαν να ποστάρουν!) συνεχίζει με το πόσο πιο επαναστάτρια και κουλ ήταν η γιαγιά του από άλλες (η Μιραντολίνα έγραφε μια ιστορία για την γιαγιά της στο ποστ της).

Απο φασίστρια λοιπόν, η Μιραντολίνα μετατρέπεται και σε θρασύτατη που τολμάει να ποστάρει περί 25ης Μαρτίου. Αυτό να το σημειώσετε, για να κρίνετε τους όψιμους υπερασπιστές της ελευθερίας στο διαδίκτυο.

Εντωμεταξύ, ένας κάποιος Πάνος Ζέρβας, γνώστης των Μυστικών του Κόλπου, είχε κατα καιρούς αντιπαραθέσεις σε πολιτικά θέματα με τον υποφαινόμενο. Μια και είναι όψιμος υπερασπιστής της ελευθερίας του διαδικτύου και αυτός, αξίζει να θυμήσουμε ότι η πρώτη του παρέμβαση στο ιστολόγιο μου ήταν να μου υποδείξει να διαγράψω τον Καλλίμαχο και να τον αποκλείσω από συζητητή μου [στο *δικό μου* ιστολόγιο, έτσι;], επειδή δεν συμφωνούσε πολιτικά μαζί του.

Αργότερα, ο ίδιος, εγκάλεσε την Μιραντολίνα επειδή, μετά από ανασύνταξη στα λινκς της προς τρίτα ιστολόγια, δεν είχε πλέον το δικό του ιστολόγιο του στα λινκς της (ως ώφειλε, μάλλον!). [Θα μου πείτε, εδώ εγκαλεί την Ελευθεροτυπία επειδή δεν παρουσίασε το βιβλίο του τα βιβλία του Μαραθιά ως σημαντικά εκδοτικά δρώμενα του 2006].

Τέλος πάντων, κάπου εκεί, ο Πάνος αποφάσισε ότι είναι ορκισμένος εχθρός της Μιραντολίνας. Απο εκεί και πέρα δεν έχασε ευκαιρία να πετάγεται σαν την κατίνα, με μικρόψυχα και στοχευμένα πάντα σχόλια. Για παράδειγμα, όταν η Μιραντολίνα έγραψε κάτι σαν "σκατά στον τάφο του Πινοτσετ", πόσταρε ένα λογίδριο απίστευτου ψευτο-καθωσπρεπισμού για το σεβασμό στους νεκρούς, ως άλλη Αντιγόνη. Παράδειγμα:

Αλλά, αυτό το αίσχος των απίστευτων ύβρεων προς το πτώμα και την τελευταία του κατοικία, στο οποίο επιδόθηκε ενθουσιωδώς ένα κομμάτι της ελληνικής μπλογκόσφαιρας, μαρτυρά μεγάλη φτώχεια και ανυδρία και χυδαιότητα ψυχής…




αλλά, επειδή πρόκειται για γνωστές (και κραυγαλέες) περιπτώσεις, υπέθεσα πως είναι γνωστές στη μπλογκόσφαιρα. το κυριότερο, δεν ήθελα και δε θέλω απευθείας επαφή με αυτά τα προσωπα(τα). ας μείνει καθαρός ο αέρας της καλύβας!


"Γνωστές και κραυγαλέες περιπτώσεις" οι οποίες "μολύνουν τον αέρα". Μάλιστα.

Σιγά σιγά σχηματίστηκε μια παρέα πικραμένων οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία αποδείκνυαν την προοδευτικότητα τους βρίζοντας ομαδικώς την Μιραντολίνα. Όπως έγραψε ο ΜακΜάνους στο ιστολόγιο του Μανιφέστου:

macmanus said...

Ααααα.... εδώ είμαστε όλη η παληοπαρέα!

Η Αγία Μιρανδολίνα μας ενώνει τελικά!

χαχαχαχαχα


Εντωμεταξύ, ο ΜακΜάνους είχε τσακωθεί εξαιτίας μιας παρεξήγησης με τον ιστολόγο Άνεμο. Από εκεί και πέρα, θεωρούσε προσωπικό του εχθρό όποιον μιλάει με τον Άνεμο ή του αφήνει linkblog. Πράγμα που έκανε ενίοτε η Μιραντολίνα.

Κάπου εδώ η Μιραντολίνα ανεβάζει ένα ποστ για τον πιλότο Ηλιάκη, όπου απευθυνόμενη στα παιδιά του, λέει ότι ο πατέρας τους έπεσε σαν ήρωας. Απο εκεί και πέρα ξεκινάει ένα όργιο θαψίματος και ύβρεων, να όπως εδώ:

ρε παιδιά λίγος σεβασμός στον νεκρό δεν βλάπτει

αν αυτό δεν είναι ένα από τα πιο λαϊκίστικα, ψευδο - πατριωτικά, μελοδραματικά, επικίνδυνα, ακατανόητα πόστ που έχω διαβάσει ποτέ ... τότε δεν ξέρω τι είναι

εντάξει είπαμε να ιστολογήσουμε ... αλλά αυτό είναι σχεδόν σκύλευση ενός νεκρού

μιραντολίνα με όλη την καλή διάθεση, αλλά αν ήμουν ένα από τα παιδιά αυτά θα σου έλεγα να αφήσεις τον πατέρα μου και τον θάνατό του ήσυχα θα σου έλεγα επίσης πως ο πατέρας μου πέθανε επειδή υπάρχουν εδώ και στην Τουρκία άνθρωποι σαν εσένα και κάποιους από τους σχολιαστές σου που εύχονται καλό ταξίδι σε έναν νεκρό για τον οποίο αδιαφορούν εντελώς


Και εδώ:

*Αυτοί* τώρα, είναι ένα μάτσο *κοπρόσκυλα* που βαριούνται τη ζωή τους και ψοφάνε για μελόδραμα. Εκτός τόπου και χρόνου, τόσο το 1980 που την είχανε δει αναρχία (τρίζουν τα κόκκαλα του Μπακούνιν) όσο και σήμερα που την έχουν δει σκατοφασιστοεθνίκια.

Το άλλο το παρτσακλό η Μάγια η Μέλισσα, ακόμα δεν έχουμε μάθει σίγουρα τι έγινε με το μακαρίτη και ξεκίνησε να τον καπηλεύεται.

“Σσς, μικρά μου Ελληνόπουλα, καλό μου κρέας για τα κανόνια, ακούστε μια ιστορία: ο πατέρας σας ήταν ένας ήρωας”. Τι ΣΚΑΤΑ σημαίνει αυτό για δύο βρέφη που θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα στα καλά καθούμενα; Τι ναρκωτικά παίρνουν όλοι αυτοί τέλος πάντων;


Τέλος πάντων, για το κείμενο αυτό της Μιραντολίνας, η απάντηση ήταν "σκύλευση νεκρού, καπηλεία, σκατοφασιστοεθνίκια, κοπρόσκυλο" κλπ. Και άλλα σχόλια άλλων, χειρότερα. Προφανώς αυτή είναι η άποψη περί "κριτικής" στην μπλογκόσφαιρα. Και αυτή είναι η συμπεριφορά των όψιμων υπερασπιστών της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο: να πέσουν να φάνε μια ιστολόγο με ύβρεις και αλαλαγμούς επειδή έγραψε ένα ποστ.

Ο μήνας των παγωμένων σταφυλιών



Η Μιραντολίνα συνεργάστηκε κάποια στιγμή με το LiFo. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι μεγάλη μερίδα μπλόγκερς έβγαζε αφρούς από το στόμα όταν άκουγε για το συγκεκριμένο έντυπο και τον εκδότη του, κ. Τσαγκαρουσιάνο. Καθώς ο Τσαγκαρουσιάνος επέλεγε συχνά ορισμένα μπλόγκς για να τα παρουσιάσει στο έντυπο του ή στην Ελευθεροτυπία, όσοι δεν είχαν επιλεγεί θεωρούσαν αυτομάτως εαυτούς αδικημένες ιδιοφυίες του μπλόγκινγκ. Επιδίδονταν λοιπόν επί μήνες στο να κοροϊδεύουν το LiFO, τον εκδότη του και όποιον ιστολόγο είχε σχέση έστω και τρίτου βαθμού με τα παραπάνω. Η κύρια ιστολογική παραγωγή τους ήταν ακριβώς αυτό: μεταμπλόγκιν, ύβρεις και κουτσομπολιό κάθε πότε έκλασε ο Τσαγκαρουσιάνος.

Φυσικά τα ειρωνικά σχόλια και οι βρισιές απέναντι στην Μιραντολίνα συνεχίστηκαν (και σε όποιον άλλο *τόλμησε* να συνεργαστεί με ένα έντυπο που δεν εγκρίνουν οι υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου: Μεσιέ Υλό, Πρόβατο, Πιτσιρίκο, κλπ).

Εμφανίστηκαν δε και ιστολόγοι (ή περσόνες) ειδικευμένοι σχεδόν αποκλειστικά στο μεταμπλόγκιν και τις ύβρεις. Νέα φουρνιά αυτή, όπως ο Αλλού Φαν Μαρξ, ο Συκοφάντης-Μπαστούνι, ο Ομπσέρβερ-Αρτουά, κλπ.

Όλοι αυτοί εντωμεταξύ μίλαγαν για την πρωτοπορία που συνιστά το ιστολογείν, την μπλογκική κοινότητα κλπ ενώ δεν ενεργούσαν παρά ως αυτό που ο λαός αποκαλεί παραδοσιακά σκυλολόι. Όσο για τα κείμενα τους που θα ...έφερναν την επανάσταση; Επιπέδου αρθρογράφου της Αυριανής γύρω στο 1985. Στόχοι τους, ό,τι ξεχωρίζει με οποιοδήποτε τρόπο. Η Μιραντολίνα -ως εθνικίστρια και φασίστρια και συνεργάτης των Γερμανών της Lifo-, ο Πιτσιρίκος ως δημοφιλής και πετυχημένος μπλόγκερ με δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και περιοδικά, ο Le Nonce ως εστέτ που ξέρει να γράφει ελληνικά, κλπ.

Ρέστα δε έδωσε αυτή η παρέα εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Γιαννακίδη, ο οποίος τόλμησε να γράψει πως τα περισσότερα ελληνικά ιστολόγια είναι χαμηλής ποιότητας (θυμίζοντας τον κανόνα του Theodor Sturgeon: "90% of everything is crap"). Σαν αφιονισμένος όχλος, η πρωτοπορεία του διαδικτύου έσπευσε να λιντσάρει τον δημοσιογράφο, ορισμένοι δε απειλούσαν ότι θα ζητήσουν από την Ελευθεροτυπία να τον απολύσει και άλλα τέτοια φαιδρά.

Έτσι ήρεμα κυλούσε η ζωή στο μπλογκοχωριό...

Κάπου εδώ ο Τσαγκαρουσιάνος δημοσιεύει ένα κείμενο όπου κατονομάζει έναν δημοσιογράφο και άλλους δυο ιστολόγους ως υβριστές του. Ο Manifesto, ο οποίος παλαιότερα είχε δηλώσει πως είναι ο περί ου ο λόγος δημοσιογράφος, εμφανίζει μια επιστολή μούφα, που λέει πως εξαιτίας του κειμένου του Τσαγκαρουσιάνου, απολύθηκε.

Η Μιραντολίνα, η οποία δεν ομιλεί μέχρι τότε ενώ έχει ακούσει τα πάντα από την παρέα [των λύκων], δημοσιεύει ένα ποστ όπου λέει πως ορισμένοι καλυπτόμενοι πίσω από τα μπλόγκς πετάνε χυδαιότητες. Μεταξύ άλλων λέει:

Στο μεταξύ, βγαίνουν κάποιοι και κόπτονται, με αφορμή όλα αυτά, διότι, λέει, είναι άσχημο που έχασε τη δουλειά του ένας δημοσιογράφος, εξ αιτίας όσων έγραψε ένας άλλος. Έχουν ένα λάθος εδώ: τη δουλειά του την έχασε εξ αιτίας όσων έγραψε ο ίδιος. Και το γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο ίδιος αυτός που έχασε τη δουλειά του. Γι αυτό άλλωστε πήγε κι έσβησε μια σειρά ποστ στα οποία έλεγε ποιος είναι, ποιο είναι το κινητό του, πόσο άνετος είναι με τα κομμεντς (που τώρα τα έκλεισε…). Τα ασπόνδυλα πάντα προδίδονται στο τέλος, όσο κι αν τεντώνονται πάνω στο χάρακα.


Όχι βέβαια ότι έχασε κανένας την δουλειά του. Εκτός από την ίδια την Μιραντολίνα, η οποία μετά από απαίτηση του Πάνου να παραιτηθούν όσοι ιστολόγοι έχουν σχέση με την Lifo αν θέλουν να τοποθετηθούν στο ζήτημα, παραιτήθηκε.

(Η Μιραντολίνα δήλωνε στο τέλος του ποστ που ανακοίνωνε την παραίτηση της: "Όσοι κακοήθεις θα ..περιμένουν να δουν αν το εννοώ, ας αρχίσουν να παίρνουν απουσίες μετά τα τρία (3) κομμάτια που έχω ήδη παραδώσει κι έχουν σελιδοποιηθεί.".

Αναλαμβάνωντας τον αυταπάγγελτο ρόλο του κακοήθη, ο Αλλού Φαν Μαρξ έσπευσε πρόσφατα να πεί πως η Μιραντολίνα τάχα δεν παραιτήθηκε, επειδή είδε ένα από αυτά τα εκκρεμή κείμενα σε πρόσφατη Lifo).

Με αυτά και με αυτά, πέρασε ο καιρός στην μπλογκόσφαιρα...

Πρόσφατα, λοιπόν, μια νταλίκα έσυρε την Μιραντολίνα και το αμάξι της στην εθνική. Η Μιραντολίνα βγήκε σώα. Έγραψε ένα ποστ, εν βρασμό ψυχής, όπου σκέφτονταν να παρατήρηση το μπλόγκιγκ. Θα δημοσίευε μόνο 2-3 συνεντεύξεις τις οποίες είχε έτοιμες. Έγραψε επίσης πως δίσταζε αρχικά να γράψει σχετικά στο ιστολόγιο της, επειδή φοβόταν πως πολλοί στην ιστολογόσφαιρα μπορεί να χαίρονταν με την περιπέτεια της και να άρχιχαν τα σχετικά σχόλια.

Ο Manifesto εξανέστη:

αποφάσισε να διακόψει το blogging επειδή είχε ένα ατύχημα (δεν έπαθε τίποτα) και δεν θέλει ούτε να της πουν "καλά να πάθεις", ούτε να της πουν "λυπάμαι γι αυτό που έπαθες".

[τελικά αυτοί οι αξιόλογοι βλόγερς έχουν αξιόλογα issues]

κι αφού δεν θέλει να της πουν τίποτα γιατί γράφει για το ατύχημα?

για να βρίσει προκαταβολικά αυτούς που θα της πουν "καλά έπαθες" !!!

κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια πιστεύει πως είμαστε όλοι χαιρέκακα θεριά σαν και του λόγου της και πως θα υπήρχαν άνθρωποι [εκτός αυτής και του συναφιού της ]που θα χαίρονταν επειδή είχε ένα ατύχημα

λοιπόν μιραντολίνα δεν είμαστε σαν τα μούτρα σου


Αμέσως μετά αποδεικνύει πως όχι μόνο η Μιραντολίνα είχε πέσει διάνα περί χαράς στην μπλογκόσφαιρα, αλλά πως εκτός από χαιρέκακος είναι και υποκριτής, αφού, διασκεδάζοντας με το ατύχημα κάνει πλάκα σε τρία συνεχόμενα ποστς περί "νταλίκας". Να, κάπως έτσι:

αποκλειστικό !!!

η συντακτική ομάδα του manifestogr με χαρά ανακοινώνει στην μπλογκόσφαιρα ότι πολύ σύντομα θα έχουμε στη διάθεσή μας και θα δημοσιεύσουμε ένα συνταρακτικό ντοκουμέντο

Η γνωστή Νταλίκα δίνει συνέντευξη στον Bob Woodward και αποκαλύπτει :

"Ευτυχώς δεν έπαθα τίποτα!!!"

μείνετε συντονισμένοι ...

(στη φωτό που μόλις μας έστειλε το reuters ο γνωστός δημοσιογράφος την ώρα που παίρνει τη συνέντευξη από τη γνωστή Νταλίκα) ...




Monday, January 08, 2007

έκτακτο ανακοινωθέν
....

η ύποπτη μυρωδιά που βασανίζει από το πρωί το Μανχάταν οφείλεται μάλλον στις φλάτζες που έχουν κάψει οι αξιόλογοι bloggers αν και μερικοί την αποδίδουν στα λάδια που έκαψε η γνωστή Νταλίκα μετά την αποχώρηση από το monitor
posted by newManifesto at 6:08 PM


Φυσικά η Μιραντολίνα είχε απόλυτο δίκιο να γράψει ότι πολλοί θα χαίρονταν. Πέρα από τον ανωτέρω υποκριτή, πλάκα με το ατύχημα έκαναν και πλείστοι άλλοι "ιστολόγοι".


Μονομαχία στο El Paso(k)



Με αυτά και με αυτά, και έχωντας ακόμη 3-4 ποστς με συνεντεύξεις σχεδόν έτοιμα να ποστάρει πριν πάρει αόριστη άδεια από το μπλόγκινγκ αηδιασμένη, η Μιραντολίνα αποφασίζει να βγεί από το Μόνιτορ.

Το Μόνιτορ, ο κύριος ελληνικός aggregator, είχε από καιρό καταντήσει πεδίο μάχης. Μάλιστα οι μεταμπλογκαδόροι μάρκαραν τα θύματα τους ανάλογα με το σε ποιόν έδιναν linkblog. Έδινες linkblog σε "εχθρό" τους (στην φαντασία τους); Ήσουν και εσύ εχθρός. Κάθε τόσο άλλωστε, όλο και κάποιος θα κάνει λόγο για "αλληλο-linkblogαρίσματα", λες και ωφείλει ο οποιοσδήποτε να περνάει τις επιλογές από έγκριση από τους τιμητές του διαδικτύου! O Manifesto μάλιστα έφτασε στο σημείο να καταλογίσει δημόσια ευθύνες σε όσους έδιναν linkblogs σε άτομα μη της αρεσκείας του, πχ. στην Ροδιά. Άλλοι (ή και οι ίδιοι) μετρούσαν τα linkblogs και τα έβαζαν με όποιον είχε τα περισσότερα, λες και τους τα έκλεψε.

Τέλος πάντων, αηδιασμένη από όλα αυτά, η Μιραντολίνα έστειλε μια επιστολή στον κ. Βρυώνη για να την βγάλει από το Μονιτορ, το ίδιο φυσικά όπως είχε στείλει παλαιότερα για να γραφτεί εκεί.

Ο Βρυώνης έγραψε το αίτημα εκεί που δεν πιάνει μελάνη. Ουδεμία απάντηση.

Η Μιραντολίνα ξαναστέλνει μετά από δυο μέρες, γράφοντας τώρα την ιδιότητα της ως δημοσιογράφου και λέγοντας ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα να διαγραφεί από την υπηρεσία. Αυτό το μήνυμα απαντάται αμέσως. Χωρίς τα παραπάνω, θα κατέληγε και αυτό στο Deleted Messages.

Ο Βρυώνης προβάλλει τεχνικές δυσκολίες -μούφες για όποιον ξέρει από πληροφοριακά συστήματα- και βαρεμάρα. Οι τεχνικές δυσκολίες είναι ανύπαρκτες. Εξάλλου ήδη έχει διαγράψει άλλους. Εκβιαστικά προτείνει σαν μόνη λύση να κλείσει το μόνιτορ. Όπως και κάνει.

Εν συνεχεία, ποστάρει ένα μήνυμα όπου κατηγορεί την Μιραντολίνα για το κλείσιμο του μόνιτορ, και αναφέρει για πρώτη φορά τις αρχές του περί ελευθερίας του περιεχομένου στο διαδίκτυο κλπ, τις οποίες τώρα ανακαλύπτουμε, δεδομένου ότι ούτε στα μέηλς της ανέφερε, ούτε φάνηκε να τον εμποδίζουν να διαγράψει άλλους παλαιότερα.

Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν αναμενώμενο. Χωρίς κανείς να σκεφτεί κριτικά τι παίζεται πίσω από την "έκρηξη" Βρυώνη, έσπευσαν όλοι να βρίσουν την Μιραντολίνα που τους στέρησε (ή ίδια;!!!) το παιχνιδάκι τους. Το τι ακούστηκε δεν λέγεται. Ό,τι μισοχωνεμένο περι ίντερνετ κατατέθηκε ως επιχείρημα. Μια γράφει πως κακώς η Μιραντολίνα αντέδρασε, αφού "ό,τι ποστάρει ανήκει εξ ορισμού στο blogger". Το blogger φυσικά στο νομικό του κείμενο λέει το αντίθετο, τα κείμενα ανηκουν στους ιστολόγους. Άλλοι γράφουν ότι αυτό μόνο στην ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί (καθηγητής της Νομικής στο Χάρβαρντ έχει αντίθετη γνώμη: το αίτημα προς τον aggregator γράφει αρκεί για να αφαιρέσει ένα feed). Άλλοι μπερδεύουν ότι ένα feed είναι τεχνικά μη προστατεύμενο και νομίζουν ότι συνεπάγεται πως είναι και χωρίς copyright (και πάλι, το νομικό κείμενο του blogger τους διαψεύδει, τουλάχιστον όσον αφορά στην Αμερικάνικη νομοθεσία).

Φυσικά όλα αυτά τα νομικά δεν έχουν σημασία, ειπώθηκαν απλώς ως απάντηση σε αυθαίρετες σαχλαμάρες ορισμένων. Αυτό που έχει σημασία είναι πως ένας χρήστης του Μόνιτορ ζήτησε, ως προσωπική χάρη, να βγεί από αυτό. Αν δεν υπήρχε η εκβιαστική και γαϊδούρινη αντιμετώπιση του αιτήματος, του στυλ "admin είμαι, ό,τι θέλω κάνω", δεν θα είχαν κατατεθεί ποτέ παρόμοια επιχειρήματα.

Σχεδόν όλοι δε, μυρηκάζουν πως η Μιραντολίνα απείλησε με μυνήσεις, πράγμα που όποιος διαβάσει την αλληλογραφία θα δεί πως ουδέποτε έγινε.

(Ανάμεσα στις πολλές αποδείξεις ότι το Μόνιτορ είχε καταντήσει πεδίο μάχης ορισμένων για το ποιός έχει τα πιο πολλά linkblog, με χυδαίες επιθέσεις και κυκλώματα που το χρησιμοποιούσαν σαν την AGB τους, αρκεί να δεί κανείς αυτό το ποστ[*] του ΜακΜάνους, όπου φαίνεται καθαρά πως μετράει και κρίνει τα πράγματα:

(*) Το γεγονός ότι και δύο LifO-bloggers (Πιτσιρίκος-Θείτσα) ζήτησαν ν’αποχωρήσουν από το monitor την περίοδο που μίκρυναν απότομα οι γραμματοσειρές τους, το θεωρώ εντελώς συμπτωματικό! (μη γελάς ρε συ…)


[* είναι πολύ πιθανόν να μην καταφέρετε να δείτε το ποστ. Ο συγκεκριμένος ιστολόγος έχει το συνήθειο αφού συσσωρεύσει κάμποσες ύβρεις και χυδαιότητες προς άπαντες να κλείνει το ιστολόγιο του και να ανοίγει καινούργιο, ενδεχομένως για να μην αφήνει ίχνη].


Intermezzo



Εντωμεταξύ, για να γελάσουμε και λίγο, ο Πάνος Ζέρβας, με την φούρια του να θάψει την Μιραντολίνα, έγινε περισσότερο ρόμπα από όποιονδήποτε έχω δεί ποτέ στην ζωή μου:

Πάνος
Posted 7|Jan|2007 at 02:27

Ακριβές αντίγραφο, από τα μέηλ:

Δεν πιστεύω να περιμένεις, ένεκα “ελευθερίας της πληροφορίας” να δεχθεί ο Carl Bernstein να δημοσιεύονται τα κείμενα του στην Βαβούρα ή δίπλα στου Τράγκα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Λαμπρινή Χ. Θωμά
Δημοσιογράφος

*

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ για τον οποίο ο Carl Berstein (=η κ. Θωμά) θέλει να βγει από το μόνιτορ (και όχι από άλλού). Για να μην αναγκάζεται να συγχρωτίζεται με τον Βαβούρα και τον Τράγκα, δηλ. τους μπλόγκερ που εκείνη θεωρεί τόσο ελεεινούς, όσο οι δύο κύριοι που αναφέρει (οι οποίοι ΚΑΘΥΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΚΑΙΟΤΑΤΑ από την κ. Θωμά, υποθέτω χωρίς να της έχουν κάνει κάποιο κακό προσωπικά)




“μνησίκακο πόκεμον”; μπράβο, λαμπρή σκέψη, από έναν εγκέφαλο που δεν είναι σε θέση να κατανοήσει γιατί καθυβρίζεται ο δημοσιογράφος - εκδότης που αναφέρεται ονομαστικά από την κ. Θωμά, ως αντιδιαμετρικοό του αρίστου Berstein, δηλαδή ως σκουπίδι…


Ο κακομοίρης μπερδεύει την Βαβούρα (περιοδικό κόμικ, αλήστου μνήμης) με τον ...Τζώνυ Βαβούρα!!! Στην φούρια του δε να αρπαχτεί από κάπου, οπουδήποτε, βρήκε ως επιχείρημα ότι η Μιραντολίνα ..."ΚΑΘΥΒΡΥΖΕΙ ΣΚΑΙΟΤΑΤΑ" τον Τράγκα, αφού δεν τον βάζει στο ίδιο ύψος με τον Carl Berstein! Κατά τον Πάνο Ζέρβα δηλαδή, το να αντιδιαστέλλεις τον Τράγκα σαν αντίποδα του κορυφαίου δημοσιογράφου Bernstein αποτελεί σκαιότατη εξύβριση!

Με την ίδια λογική, το να πείς πως ο Νίνο είναι αντιδιαμετρικός του αρίστου Σινάτρα αποτελεί και αυτό "σκαιότατη εξύβριση"! Γενικά, μπρος στην εμπάθεια τι είναι η κοινή λογική...

Αυτά. Και το πανηγύρι συνεχίζεται...

Υ.Γ Εύφημος μνεία αξίζει και σε ιστολογική φιγούρα υπεράνω πάσης υποψίας, η οποία πουλούσε από την αρχή εκδούλευση σε όποιον ενδιαφερόμενο ιστολόγο, αποκαλύπτοντας του την πραγματική ταυτότητα της Μιραντολίνας. Δημοσίως εμφανίζονταν με ποντιο-πιλατική αδιαφορία απέναντι στην Μιραντολίνα, αλλά παράλληλα με 3-4 περσόνες που διατηρούσε -και διατηρεί- έβγαινε και συμμετείχε στους δημόσιους υβρισμούς.

Υ.Γ 2 [συμπλήρωση] Ο Μανιφέστο επανήλθε στα σχόλια του παρόντος, παρουσιάζοντας τεκμήρια -κατά την γνώμη του-, ότι η Μιραντολίνα υπήρξε εξίσου υβριστική και προκλητική. Δεν πρόκειται παρά για δυο απαντήσεις που έδωσε η Μιραντολίνα, αφού είχε ήδη ακούσει κάθε πιθανή ύβρη, και μάλιστα εν χορώ, από 10 και πάνω άτομα ταυτόχρονα. Φαντάζομαι, στο νου του Μανιφέστο, και μόνο που τόλμησε η Μιραντολίνα να απαντήσει στις ύβρεις αποτελεί υπέρτατη πρόκληση. Τα παραθέτω αυτούσια για να κρίνει μόνος του όποιος θέλει την "προκλητικότητα τους":

Mirandolina said:
May 28th, 2006 at 9:27 pm
Καλτσόβρακε, αφήνω έξω την Κωνσταντίνα διότι είναι η γυναίκα σου και δε θα ήσουν άντρας αν δεν την υπερασπιζόσουν, ακόμη κι αν σφαλλει. Μόνο αυτό: η αγάπη μπορεί να οδηγεί και σε εγκλήματα.

Για τους λοιπούς, όμως, τους οποιους συνέντρεξε: Εδώ και πολύ καιρό ένα σκυλολόι χωρίς στάλα ανδρισμού, κοπαδιάζει και μου επιτίθεται μεταφράζοντας όπως γουστάρει κι όπως τη βολεύει ότι γράφω. Λενε κι ο ένας τον άλλο “καλό παιδί” και καθαρίζουνε: μπορούν τώρα να γίνουν όσο χυδαίοι θέλουν (όχι μόνο σε μένα αλλά και σε όποιον τολμήσει να μιλήσει — δες τι είπαν στον ολ μπόυ!).

Η χυδαιότητα την οποία καλούμαι να αντιμετωπίσω, είναι μοναδική, στα 12 χρόνια που είμαι στο διαδίκτυο. Κατηγορίες και συνωμοσιολογία γιατί …έτσι (νταξ, έχουν και μία πηγή που δεν την έχουν ελέγξει, ξέρω. Ας την ελέγξουν, πες τους).

Δεν μίλησα την πρωτη φορά (επί ημέρες ο διασυρμός…), δε μίλησα και τη δεύτερη, τουλάχιστον μέχρι να μπορώ να γελάσω με τη φάση. Είμαι βεβαία ότι ετοιμάζουν την τρίτη.

Όμως μη μου μιλάς για δημοκρατίες. Δεν είμαι κανα χτεσινό παιδάκι. Αυτό εδώ λέγεται χουλιγκανισμός. Καθαρόαιμος χουλιγκανισμός. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά. Όσο για ελευθερία του λόγου, τι να σου πω!: έφτασαν σε σημείο να με εγκαλούν που υπάρχω στην ευλογόσφαιρα. Όπως σωστά γράφτηκε από ανθρώπους που έχουν κρίνει αυστηρά κι εμένα, αλλά με σοβαρότητα, ήταν εμφανώς τόσο λυσσασμένοι που μόνο αν εξαφανιζόμουν θα ευχαριστιόταν. Η πιο χαζή απ όλους ζήτησε μάλιστα, στο ευλογ του μπιγκφατ, να μου αφαιρεθεί ο λόγος και να μην έχω το δικαίωμα να αποτίσω φόρο τιμής στο νεκρό πιλότο, διότι δεν είμαι ο …πρωθυπουργός (ωραίο; λοιπόν, το έγραψε σοβαρά!).

Αν εσύ θεωρείς ότι αξίζει “κόκκινη κάρτα” σε κάποιον που αρνείται να υποταχθεί στο φίμωμα που θέλουν να του επιβάλλουν, κάπου έχουμε χάσει τη μπάλα. Ειδικά όταν για την επίτευξη του φιμώματος γίνονται εμφανώς χουλιγκάνικες επιθέσεις και εξυφαίνονται απίστευτες θεωρίες συνομωσίας. Για αυτά είναι ικανοί. Από αρχές κι αρχίδια όμως ούτε στάλα…

....

Mirandolina said:
May 29th, 2006 at 6:51 am
Καλτσόβρακε, κρατάς ότι σε συμφέρει. Οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν διατυπωθεί από το Τζέυ (τα περί πολιτικής ατζέντας) και πληροφορίες ιδιαίτερα προσωπικές έχουν διατυπωθεί ή υπονοηθεί (σιγα μη σου κανω λιστα). Θες να πιστέψω ότι δεν είναι προϊόν κουτσομπολιού αλλά ικανοτήτων …μέντιουμ;

Και φυσικά είναι σκυλολόι. Ακριβώς έτσι φέρθηκαν την πρώτη φορά έτσι και τη δεύτερη. Το “εσύ το προκάλεσες” το λένε και στους βιασμούς. Τρομερό επιχείρημα, τι να σου πω!!! Όσο για τα “θετικά” δημοσιεύματα του Μανιφέστου, ναι, είναι προκάλυμμα χρήσιμο.

Το λυντσάρισμα και οι δολοφονίες που έχουν επιτελεστεί από “ηλίθιους τίμιους χουλιγκαν” θα οφείλονται προφανώς στα θύματα, τα οποία φταίνε και προκαλούν, ε; Απίστευτη άποψη. Τεσπα, να τους χαίρεσαι τους “καλά παιδιά και ηλίθιους χούλιγκαν” — προτιμώ να είμαι σκεπτόμενος και συνειδητά έντιμος πολίτης.




Υπάρχουν κείμενα, γραφές, μπλογκ, που απευθύνονται στα χαμηλότερα ένστικτα του ανθρώπου. Η Αυριανή της μπλογκόσφαιρας. Είναι χυδαία, μικροπρεπή, πρόστυχα και γεμάτα φαρμάκι – το δηλητήριο του συμπλεγματικού τους κυρίου. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι εξ ημών περνάμε πότε πότε από κει, να κρυφοκοιτάξουμε από την κλειδαρότρυπα. Η ατέλεια, που λέει κι ο εσκι ογλαν μας.

Τα χυδαία αυτά μπλογκ, οι Αυριανές της μπλογκόσφαιρας, όπως και κάποια άλλα, που τα διαχειρίζονται φθονερά ανθρωπάκια και μισερές ψυχές, επικαλούνται συχνότερα όλων την Ελευθερία του Λόγου. Με τη φράση αυτή εννοούν το «δικαίωμα» να ξερνοβολάει δηλητήριο ο άπατος, με το συμπάθειο, που έχουν για στόμα. Εννοούν το «δικαίωμά» τους στη χυδαιότητα, την εξύβριση, την κακοήθεια, το ξέρασμα των συμπλεγμάτων τους σε λέξεις-εμέσματα κατά όποιου αποτελεί πρόκληση γι αυτούς, κατά του άλλου που ειν ανεφικτος, που λέει κι ο ποιητής, ακριβώς γι αυτή του την ιδιότητα – γιατί δεν γίνεται ένα μ αυτούς, ή, κάποτε, σε ακραίες περιπτώσεις, που έχουμε ζήσει στην μπλογκόσφαιρα, απλά και μόνο γιατί ...τολμά να είναι. Πρόκληση για τα υποκείμενα αυτά, μπορεί να είναι πολλά: από μιαν κοσμική «επιτυχία» που κατόρθωσε το θύμα τους κι εκείνοι όχι, ως ένα κείμενο που αισθάνονται ότι κρίνει τη ρηχότητά τους γιατί αναφέρεται σε αξίες κι αισθήματα που δεν μπορούν να νοιώσουν.

Με αυτό που ονομάζουν «Ελευθερία του Λόγου» ως όπλο, πολεμούν να φιμώσουν όποιον δε γουστάρουν. Να τον εξαφανίσουν. Βαφτίζουν «Ελευθερία του Λόγου» όλες τις κλασσικές γκαιμπελικές μεθόδους, κι ελπίζουν να ισοπεδώσουν τον εκάστοτε «αντίπαλό» τους. Στον οποίο δεν αναγνωρίζουν κανένα δικαίωμα (που δίκαιο!). Αφιονισμένοι, κομπλεξικοί, πολύ θα ήθελαν κάποτε να αποδειχθούν μοιραίοι, αλλά, φευ, ούτε καν αυτό δεν δύνανται. Και λυσσάνε περσότερο...

«Ελευθερία του Λόγου» ειν αυτό; Άνευ περιορισμών κιόλας! – λες και δεν είμαστε οι ίδιοι εμείς ο πρώτος περιορισμός; Η «Ελευθερία του Λόγου», έναντι ποιάς ανελευθερίας; Ποιόν και από τι θέλουν να προστατέψουν οι αγώνες τους περί Ελευθερίας του Λόγου; Το αφεντικό που αποκαλεί την υπάλληλό του "μουνάρα μου!" καλύπτεται από αυτήν την νεφελώδη, χοντροκομμένη διαστροφή των όρων «Ελευθερία» και «Λόγος»; Αυτός που βρίζει χυδαία στο δρόμο έναν περαστικό, καλύπτεται; Μήπως η Ελευθερία του Λόγου κι οι αγώνες γι αυτήν ορίστηκαν απέναντι στον ...Τσαγκαρουσιάνο; Θυμίζω: "Η ελευθερία του λόγου ορίζεται ως ελευθερία απέναντι στο κράτος και τους νόμους να λέω ότι θέλω." Την κρατική καταστολή και την εξουσία έχουμε εχθρό. Εκεί αποκτά νόημα η Ελευθερία του Λόγου – ως αντεξουσιαστική ποιότητα (και, ναι, η ποιότητα είναι μια διαδρομή), κι όχι ως "δικαίωμα" στα μικροαστικά συμπλέγματα. Αλλά, εκεί φαίνεται και η κατάντια της δημοσιογραφίας, σήμερα. Το αυτονόητο – η αντιπαράθεσή μας με την εξουσία – έχει γίνει σπάνια ποιότητα, και η χυδαιότητα έχει γίνει μέσος όρος.

Σε αυτό το πλαίσιο, όποιος στηλιτεύει τον αυριανισμό της μπλογκόσφαιρας, και ζητά εντίμως κι επωνύμως τα ρέστα από όσους ατίμως κι ανωνύμως του επετέθησαν, με έχει στο πλευρό του.

Στο μεταξύ, βγαίνουν κάποιοι και κόπτονται, με αφορμή όλα αυτά, διότι, λέει, είναι άσχημο που έχασε τη δουλειά του ένας δημοσιογράφος, εξ αιτίας όσων έγραψε ένας άλλος. Έχουν ένα λάθος εδώ: τη δουλειά του την έχασε εξ αιτίας όσων έγραψε ο ίδιος. Και το γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο ίδιος αυτός που έχασε τη δουλειά του. Γι αυτό άλλωστε πήγε κι έσβησε μια σειρά ποστ στα οποία έλεγε ποιος είναι, ποιο είναι το κινητό του, πόσο άνετος είναι με τα κομμεντς (που τώρα τα έκλεισε…). Τα ασπόνδυλα πάντα προδίδονται στο τέλος, όσο κι αν τεντώνονται πάνω στο χάρακα.

Ακόμη κι αν σε κάποιες λεπτομέρειες διαφωνώ με όσα έγραψε ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος, όπως και με το συσχετισμό με την υπόθεση Τσιπρόπουλου,εν γένει συμφωνώ με την κριτική του και με την επιλογή του να πει τα πράγματα (κι όχι μόνο...) με το όνομά τους.

Προσωπικά, ανήκω στην κατηγορία αυτών που βγάζουν έξω και τελείως από τη ζωή τους όποιον τους φερθεί πρόστυχα, χυδαία. Άλλοι δεν το κάνουν. Και κάποτε, μετά από πάνω από ένα χρόνο χυδαίων και μικρόψυχων επιθέσεων, αντιδρουν ανάλογα. Κι εδώ, για τον ολντ μπόυ: αντιδρουν ανάλογα με το συσσωρευμένο κακό. Μη κάνουμε ότι είναι χτεσινή αυτή η ιστορία! Θεωρώ την αντίδραση του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου δίκαιη, δηλαδή. Και αρμόζουσα. Νομίζω ότι έτσι ακριβώς την εισέπραξε κι ο ΔΟΛ. Ο οποίος δεν κάλυψε το δημοσιογράφο του. Κι ο δημοσιογραφος, όπως είδατε, δεν κρίνει την απόφαση του ΔΟΛ. Εκεί τουμπεκί ψιλοκομμένο. Γιατί άραγε;

Εντωμεταξύ, αν ο δημοσιογράφος που απολύθηκε θεωρεί ότι αδικήθηκε, μπορεί να πάει στην Ένωση Συντακτών. Μόνο που εκεί θα δημοσιοποιηθούν όλα. Και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιός θα καταλήξει στο πειθαρχικό για αντισυναδελφική κι αντιδεοντολογική συμπεριφορά...

Σε λίγες μέρες, κλείνω ένα χρόνο στα ευλογζ. Ήταν ένας χρόνος με πολλές εντάσεις και πολλές εξαιρετικές συναντήσεις, αλλά και στενοχώριες λόγω των γνωστών ημιμαθών, κομπλεξικών και μειρακίων. Σε αυτό το χρόνο, πολλές φορές ενοχλήθηκα από τη χυδαιότητα διαφόρων σχολίων που γράφτηκαν εις βάρος του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου. Είτε την περίοδο που συνεργαζόμουν μαζί του, είτε εκείνη που δεν. Δε μίλησα. Ούτε υπέρ ούτε κατά. Στη θέση του, όμως, και του το έχω πει, θα είχα στείλει εξώδικα. Κι αν δεν σταματούσαν (που θα σταματουσαν, όπως απέδειξαν οι πρόσφατες κλασαμέντες, με το επιλεκτικό σβήσιμο ποστ) θα κατέθετα αγωγή. Όπως έχω καταθέσει αγωγή κατά "συναδέλφου". Και μόλις καταδικαστεί, θα τον πάω και στην ΕΣΗΕΑ, και, φυσικά, θα αναμένω από την εφημερίδα του την απόλυσή του. Όπως έγραψα πρόσφατα και στο ΜακΜανους, θεωρώ την αξιοπρέπειά μου πολύ σημαντικότερη από το δικαίωμα στην εργασία. Το δικό μου ή του οποιουδήποτε. Καμμία σχέση με την ελευθερία του λόγου δεν έχει η βία της χυδαιότητας, η επιδεικτική κακία και τα κόμπλεξ του καθενός ανώριμου που νοιώθει δυνατός μες στην ανωνυμία του.

Για λόγους ηθικούς, επειδή ανοιχτά πήρα τη θέση αυτή, οφείλω να διακόψω τη συνεργασία μου με τη LiFO. Δεν θα δώσω σε κανένα κομπλεξικό κωλόπαιδο την ευκαιρία να με χαρακτηρίσει ποτέ τσιράκι οποιουδήποτε εργοδότη. Παραιτούμαι, λοιπόν, όχι για να συνηγορήσω στις ακρότητες κατά του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου, αλλά για να σταθώ στο πλευρό του. Ας με συγχωρέσουν ο Στάθης κι ο Νίκος που το μαθαίνουν έτσι, όμως έτσι όφειλα να το κάνω, για να αποφύγουμε τις δύσκολες στιγμές. Είπαμε - my way. Όσοι κακοήθεις θα ..περιμένουν να δουν αν το εννοώ, ας αρχίσουν να παίρνουν απουσίες μετά τα τρία (3) κομμάτια που έχω ήδη παραδώσει κι έχουν σελιδοποιηθεί. Α, και για το ανθρωπάκι που ζητάει εκ του ασφαλούς όσοι μπλογγερς εργάζονται στη LiFO να παραιτηθούν: αν αναλάβει αυτός να πληρώνει το μισθό τους μέχρι να βρουν δουλειά, μπορεί να το ζητήσει. Ή μήπως το δικαίωμα στην εργασία το έχει μόνο ο απολυθείς μπλογγερ κι οι άλλοι έχουν μόνο το δικαίωμα στην ανεργία;

υγ Εκείνο που θα με διασκεδάσει περισσότερο, είναι ο τρόπος που πιθανότατα θα ορμήσει η γνωστή συμμορία για να φιμώσει όποιον τόλμησε να διαφωνήσει. Σύντομα κοντά σας: "Φίδια στη Μπλογκόσφαιρα, δη σήκουελ"...


O Μανιφέστο παραθέτει επίσης ένα δικό μου κείμενο ως δείγμα προκλητικότητας. Μπορείτε να το διαβάσετε αυτούσιο εδώ, για να δείτε πόσο ...προκλητικό είναι. Όπως είπαμε, προκλητικό είναι για αυτόν και μόνο το να απαντήσεις στις ύβρεις.

Και μια φαιδρή ιστορία ακόμα για να κλείσουμε: την εποχή που έβριζαν όλοι την Lifo και η Μιραντολίνα έγραψε ένα ποστ για να υπερασπιστεί τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο, ο Αλλού Φαν Μαρξ την ρώτησε στα σχόλια της: "Μήπως εκτός από την αυριανή της μπλογκόσφαιρας, υπάρχει και η αυριανή των free press; Kαι θα αναφέρω για μια ακόμα φορά το σχόλιο του/της love company από το τεύχος 35 της LIFO".

Επρόκειτο για ένα σχόλιο σχετικά με την τοποθέτηση του Μάνου Αντώναρου στην θέση του διευθυντή της δορυφορικής ΕΡΤ. Ο Αλλού Φαν Μαρξ θεωρούσε ότι το να ρωτάς σχετικά με αυτό είναι αντιδεοντολογικό και καθιστά την LiFO Αυριανή.

Η Μιραντολίνα, απάντησε, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα του εντύπου να το γράψει αυτό:

[με το Μάνο Αντώναρο] Ποτέ δεν είχε ασχοληθεί μαζί του κανείς, ώσπου ορίστηκε σε μία από τις νευραλγικές θέσεις της Δημόσιας τηλεόρασης.

Ομολογώ ότι δεν διάβαζα ποτέ τον κ. Αντώναρο στη συγκεκριμένη εφημερίδα και το συγκεκριμένο περιοδικό, αλλά τον έχω δει να κάνει φτηνό κουτσομπολιό στην τηλεόραση, σε διάφορες Τατιανοεκπομπές. Δε θα με εξέπληττε να το είχε πράξει και γραπτως. Κι η εφημερίδα που αναφέρεται έχει ένα χρωματάκι λίγο ζωνίς, νεσπα; Ο ίδιος τι λέει επ αυτού; το αρνείται;

Λοιπόν; Που το πρόβλημα; Θεωρείς ότι ο κ. Αντώναρος μπορεί να είναι στο απυρόβλητο ως δημόσιο πρόσωπο και στέλεχος σε δημόσιο οργανισμό, επειδή είναι… μπλόγγερ;

Θεωρείς ότι δεν υπηρέτησε ποτέ του το φτηνό κουτσομπολιό; Τι ακριβώς σε προβληματίζει στο σχόλιο πλην της λάθος χρήσης της λέξης «αναρχοαυτόνομος»;

Μπάιδηουέη, η θέση του Συντονιστή προϋπήρχε; Τι καθήκοντα έχει; Τι προσόντα απαιτεί; Ποιά προσόντα απαιτούν θέσεις πιο πάνω; Ποιος ο μισθός; Δικαιούται να τα ρωτήσει αυτά ο δημοσιογράφος, νομίζω, για οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο.


Ο Αντώναρος, γράφει ότι: " Ισως να γίνομαι βαρετός, αλλά επαναλαμβάνω: Πολύ καλά κάνετε και ρωτάτε, αφού η ΕΡΤ είναι Δημόσια Υπηρεσία και το επωνυμό μου παίζει δημοσίως.". Ταυτόχρονα, όπως ομολογεί ο ίδιος "έκανε για μένα επερώτηση η αντιπολίτευση στην Βουλή (ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ!) για το αν έχω τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα γι’ αυτη τη θέση στην ΕΡΤ.".

Παρόλα αυτά, ενώ δηλαδή δίνει δίκαιο στο δικαίωμα να ρωτήσει κανείς, δημοσιεύει ένα ποστ όπου λέει ότι η Μιραντολίνα με αυτό που έγραψε προσβάλλει τον αδερφό του, ότι κατηγορεί τον ίδιο κλπ! Δηλαδή, από την μια καλά κάνει και ρωτάει και από την άλλη κακώς τόλμησε και ρώτησε [για κάτι που ούτως ή άλλως έγινε θέμα και συζητήθηκε και στην Βουλή!]. Μπερδεμένα πράγματα.

Πρόσφατα, όταν κάποιοι του άφησαν ανώνυμα σχόλια στο ιστολόγιο του, θεώρησε ότι πρόκειται για την Μιραντολίνα [η οποία έγραψε επώνυμα ό,τι έγραψε], και πόσταρε το εξής:

Οσο γι’ αυτούς που με αναγκάζουν να κλείσω τα comments, πρέπει να πω ότι τους θεωρώ εξαιρετικά ηλίθιους (ή μάλλον ηλίθιες) και αναποτελεσματικές. (για ανοργασμικές ούτε που το κουβεντιάζω)
Τωρα χωρίς comment οι mirandolines (συγγνώμη γλυκειά μου, δεν εννοώ εσένα υποχρεωτικά) θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την γνωμη μου στωικά…. και αμίλητα... όπως θα΄ρχεται… χωρίς το φρένο της διαφορετικής άποψης.


Ενώ αλλού έγραψε:

Kαι επειδή βαρέθηκα τα παιγνιδάκια έχω να καταγγείλω κάτι ευθέως. Χωρίς να υποννοώ ότι πρόκειται για κάποιον απ’ αυτούς που θα ονοματίσω, όλα αυτα με τους Ανώνυμους Παπάρηδες ξεκίνησαν με εμένα, μόλις πήρα θέση για την Mirandolina, για την διένεξη που’χε ο Μανιφέστο με τη Lifo, για τη σχέση monitor-Mirandolina και σε ένα ποστ, που έγραψα πρόσφατα για τον Πιτσιρίκο.

Δεν λέω ότι αυτοί είναι οι Ανώνυμοι Παπάρηδες .
Δεν έχω ούτε ένα στοιχείο.
Απλώς λέω τις σκέψεις μου.
Κακό είναι;


Χωρίς ούτε ένα στοιχείο λοιπόν, και ενώ η Μιραντολίνα του έγραψε δημόσια ότι είχε να γράψει, αποφασίζει -χωρίς ούτε ένα στοιχείο, όπως ο ίδιος γράφει- ότι είναι η Μιραντολίνα που του αφήνει ανώνυμα σχόλια. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

37 σχόλια:

σου ορκίζομαι πως όση ώρα διάβαζα το πόνημά σου τα μάτια μου λαμπύριζαν με την αθωότητα των παιδιών από το γκέτο

και με τα δάκρυα από τα γέλια που έκανα με την προσπάθειά σου να παρουσιάσεις την μιραντολίνα, εεεε sorry τον καρλ μπέρνστιν ήθελα να πω, ως κατατρεγμένη αδίκως από το σκυλολόι που θέλει το κακό της

μου κάνει δε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση που ενώ αναφέρεις τη δικιά μου συνήθεια να ρίχνω λάδι στη φωτιά αφήνεις τα δικά σου λαδοριξίματα απ έξω

ε βέβαια πως θα ήσουν "αξιόλογος" αν δεν ήσουν ένας στρεψοδίκης που στρουθοκαμηλίζει


κι άλλα αποσπάσματα της ιστορίας που σου έχουν "διαφύγει"

Mirandolina said:
May 28th, 2006 at 9:27 pm
Καλτσόβρακε, αφήνω έξω την Κωνσταντίνα διότι είναι η γυναίκα σου και δε θα ήσουν άντρας αν δεν την υπερασπιζόσουν, ακόμη κι αν σφαλλει. Μόνο αυτό: η αγάπη μπορεί να οδηγεί και σε εγκλήματα.

Για τους λοιπούς, όμως, τους οποιους συνέντρεξε: Εδώ και πολύ καιρό ένα σκυλολόι χωρίς στάλα ανδρισμού, κοπαδιάζει και μου επιτίθεται μεταφράζοντας όπως γουστάρει κι όπως τη βολεύει ότι γράφω. Λενε κι ο ένας τον άλλο “καλό παιδί” και καθαρίζουνε: μπορούν τώρα να γίνουν όσο χυδαίοι θέλουν (όχι μόνο σε μένα αλλά και σε όποιον τολμήσει να μιλήσει — δες τι είπαν στον ολ μπόυ!).

Η χυδαιότητα την οποία καλούμαι να αντιμετωπίσω, είναι μοναδική, στα 12 χρόνια που είμαι στο διαδίκτυο. Κατηγορίες και συνωμοσιολογία γιατί …έτσι (νταξ, έχουν και μία πηγή που δεν την έχουν ελέγξει, ξέρω. Ας την ελέγξουν, πες τους).

Δεν μίλησα την πρωτη φορά (επί ημέρες ο διασυρμός…), δε μίλησα και τη δεύτερη, τουλάχιστον μέχρι να μπορώ να γελάσω με τη φάση. Είμαι βεβαία ότι ετοιμάζουν την τρίτη.

Όμως μη μου μιλάς για δημοκρατίες. Δεν είμαι κανα χτεσινό παιδάκι. Αυτό εδώ λέγεται χουλιγκανισμός. Καθαρόαιμος χουλιγκανισμός. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά. Όσο για ελευθερία του λόγου, τι να σου πω!: έφτασαν σε σημείο να με εγκαλούν που υπάρχω στην ευλογόσφαιρα. Όπως σωστά γράφτηκε από ανθρώπους που έχουν κρίνει αυστηρά κι εμένα, αλλά με σοβαρότητα, ήταν εμφανώς τόσο λυσσασμένοι που μόνο αν εξαφανιζόμουν θα ευχαριστιόταν. Η πιο χαζή απ όλους ζήτησε μάλιστα, στο ευλογ του μπιγκφατ, να μου αφαιρεθεί ο λόγος και να μην έχω το δικαίωμα να αποτίσω φόρο τιμής στο νεκρό πιλότο, διότι δεν είμαι ο …πρωθυπουργός (ωραίο; λοιπόν, το έγραψε σοβαρά!).

Αν εσύ θεωρείς ότι αξίζει “κόκκινη κάρτα” σε κάποιον που αρνείται να υποταχθεί στο φίμωμα που θέλουν να του επιβάλλουν, κάπου έχουμε χάσει τη μπάλα. Ειδικά όταν για την επίτευξη του φιμώματος γίνονται εμφανώς χουλιγκάνικες επιθέσεις και εξυφαίνονται απίστευτες θεωρίες συνομωσίας. Για αυτά είναι ικανοί. Από αρχές κι αρχίδια όμως ούτε στάλα…

....

Mirandolina said:
May 29th, 2006 at 6:51 am
Καλτσόβρακε, κρατάς ότι σε συμφέρει. Οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν διατυπωθεί από το Τζέυ (τα περί πολιτικής ατζέντας) και πληροφορίες ιδιαίτερα προσωπικές έχουν διατυπωθεί ή υπονοηθεί (σιγα μη σου κανω λιστα). Θες να πιστέψω ότι δεν είναι προϊόν κουτσομπολιού αλλά ικανοτήτων …μέντιουμ;

Και φυσικά είναι σκυλολόι. Ακριβώς έτσι φέρθηκαν την πρώτη φορά έτσι και τη δεύτερη. Το “εσύ το προκάλεσες” το λένε και στους βιασμούς. Τρομερό επιχείρημα, τι να σου πω!!! Όσο για τα “θετικά” δημοσιεύματα του Μανιφέστου, ναι, είναι προκάλυμμα χρήσιμο.

Το λυντσάρισμα και οι δολοφονίες που έχουν επιτελεστεί από “ηλίθιους τίμιους χουλιγκαν” θα οφείλονται προφανώς στα θύματα, τα οποία φταίνε και προκαλούν, ε; Απίστευτη άποψη. Τεσπα, να τους χαίρεσαι τους “καλά παιδιά και ηλίθιους χούλιγκαν” — προτιμώ να είμαι σκεπτόμενος και συνειδητά έντιμος πολίτης.


....

κι άλλα κι άλλα που για ιστορικούς λόγους θα συγκεντρώσω εδώ σε αυτή την ιστορική μελέτη

γιατί μπορεί εσύ να νομίζεις πως η ιστορία είναι όπως την ξαναγράφεις αλλά κάποιοι από εμάς διαφωνούν


έχεις κέφι ???

Υπάρχουν κείμενα, γραφές, μπλογκ, που απευθύνονται στα χαμηλότερα ένστικτα του ανθρώπου. Η Αυριανή της μπλογκόσφαιρας. Είναι χυδαία, μικροπρεπή, πρόστυχα και γεμάτα φαρμάκι – το δηλητήριο του συμπλεγματικού τους κυρίου. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι εξ ημών περνάμε πότε πότε από κει, να κρυφοκοιτάξουμε από την κλειδαρότρυπα. Η ατέλεια, που λέει κι ο εσκι ογλαν μας.

Τα χυδαία αυτά μπλογκ, οι Αυριανές της μπλογκόσφαιρας, όπως και κάποια άλλα, που τα διαχειρίζονται φθονερά ανθρωπάκια και μισερές ψυχές, επικαλούνται συχνότερα όλων την Ελευθερία του Λόγου. Με τη φράση αυτή εννοούν το «δικαίωμα» να ξερνοβολάει δηλητήριο ο άπατος, με το συμπάθειο, που έχουν για στόμα. Εννοούν το «δικαίωμά» τους στη χυδαιότητα, την εξύβριση, την κακοήθεια, το ξέρασμα των συμπλεγμάτων τους σε λέξεις-εμέσματα κατά όποιου αποτελεί πρόκληση γι αυτούς, κατά του άλλου που ειν ανεφικτος, που λέει κι ο ποιητής, ακριβώς γι αυτή του την ιδιότητα – γιατί δεν γίνεται ένα μ αυτούς, ή, κάποτε, σε ακραίες περιπτώσεις, που έχουμε ζήσει στην μπλογκόσφαιρα, απλά και μόνο γιατί ...τολμά να είναι. Πρόκληση για τα υποκείμενα αυτά, μπορεί να είναι πολλά: από μιαν κοσμική «επιτυχία» που κατόρθωσε το θύμα τους κι εκείνοι όχι, ως ένα κείμενο που αισθάνονται ότι κρίνει τη ρηχότητά τους γιατί αναφέρεται σε αξίες κι αισθήματα που δεν μπορούν να νοιώσουν.

Με αυτό που ονομάζουν «Ελευθερία του Λόγου» ως όπλο, πολεμούν να φιμώσουν όποιον δε γουστάρουν. Να τον εξαφανίσουν. Βαφτίζουν «Ελευθερία του Λόγου» όλες τις κλασσικές γκαιμπελικές μεθόδους, κι ελπίζουν να ισοπεδώσουν τον εκάστοτε «αντίπαλό» τους. Στον οποίο δεν αναγνωρίζουν κανένα δικαίωμα (που δίκαιο!). Αφιονισμένοι, κομπλεξικοί, πολύ θα ήθελαν κάποτε να αποδειχθούν μοιραίοι, αλλά, φευ, ούτε καν αυτό δεν δύνανται. Και λυσσάνε περσότερο...

«Ελευθερία του Λόγου» ειν αυτό; Άνευ περιορισμών κιόλας! – λες και δεν είμαστε οι ίδιοι εμείς ο πρώτος περιορισμός; Η «Ελευθερία του Λόγου», έναντι ποιάς ανελευθερίας; Ποιόν και από τι θέλουν να προστατέψουν οι αγώνες τους περί Ελευθερίας του Λόγου; Το αφεντικό που αποκαλεί την υπάλληλό του "μουνάρα μου!" καλύπτεται από αυτήν την νεφελώδη, χοντροκομμένη διαστροφή των όρων «Ελευθερία» και «Λόγος»; Αυτός που βρίζει χυδαία στο δρόμο έναν περαστικό, καλύπτεται; Μήπως η Ελευθερία του Λόγου κι οι αγώνες γι αυτήν ορίστηκαν απέναντι στον ...Τσαγκαρουσιάνο; Θυμίζω: "Η ελευθερία του λόγου ορίζεται ως ελευθερία απέναντι στο κράτος και τους νόμους να λέω ότι θέλω." Την κρατική καταστολή και την εξουσία έχουμε εχθρό. Εκεί αποκτά νόημα η Ελευθερία του Λόγου – ως αντεξουσιαστική ποιότητα (και, ναι, η ποιότητα είναι μια διαδρομή), κι όχι ως "δικαίωμα" στα μικροαστικά συμπλέγματα. Αλλά, εκεί φαίνεται και η κατάντια της δημοσιογραφίας, σήμερα. Το αυτονόητο – η αντιπαράθεσή μας με την εξουσία – έχει γίνει σπάνια ποιότητα, και η χυδαιότητα έχει γίνει μέσος όρος.

Σε αυτό το πλαίσιο, όποιος στηλιτεύει τον αυριανισμό της μπλογκόσφαιρας, και ζητά εντίμως κι επωνύμως τα ρέστα από όσους ατίμως κι ανωνύμως του επετέθησαν, με έχει στο πλευρό του.

Στο μεταξύ, βγαίνουν κάποιοι και κόπτονται, με αφορμή όλα αυτά, διότι, λέει, είναι άσχημο που έχασε τη δουλειά του ένας δημοσιογράφος, εξ αιτίας όσων έγραψε ένας άλλος. Έχουν ένα λάθος εδώ: τη δουλειά του την έχασε εξ αιτίας όσων έγραψε ο ίδιος. Και το γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο ίδιος αυτός που έχασε τη δουλειά του. Γι αυτό άλλωστε πήγε κι έσβησε μια σειρά ποστ στα οποία έλεγε ποιος είναι, ποιο είναι το κινητό του, πόσο άνετος είναι με τα κομμεντς (που τώρα τα έκλεισε…). Τα ασπόνδυλα πάντα προδίδονται στο τέλος, όσο κι αν τεντώνονται πάνω στο χάρακα.

Ακόμη κι αν σε κάποιες λεπτομέρειες διαφωνώ με όσα έγραψε ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος, όπως και με το συσχετισμό με την υπόθεση Τσιπρόπουλου,εν γένει συμφωνώ με την κριτική του και με την επιλογή του να πει τα πράγματα (κι όχι μόνο...) με το όνομά τους.

Προσωπικά, ανήκω στην κατηγορία αυτών που βγάζουν έξω και τελείως από τη ζωή τους όποιον τους φερθεί πρόστυχα, χυδαία. Άλλοι δεν το κάνουν. Και κάποτε, μετά από πάνω από ένα χρόνο χυδαίων και μικρόψυχων επιθέσεων, αντιδρουν ανάλογα. Κι εδώ, για τον ολντ μπόυ: αντιδρουν ανάλογα με το συσσωρευμένο κακό. Μη κάνουμε ότι είναι χτεσινή αυτή η ιστορία! Θεωρώ την αντίδραση του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου δίκαιη, δηλαδή. Και αρμόζουσα. Νομίζω ότι έτσι ακριβώς την εισέπραξε κι ο ΔΟΛ. Ο οποίος δεν κάλυψε το δημοσιογράφο του. Κι ο δημοσιογραφος, όπως είδατε, δεν κρίνει την απόφαση του ΔΟΛ. Εκεί τουμπεκί ψιλοκομμένο. Γιατί άραγε;

Εντωμεταξύ, αν ο δημοσιογράφος που απολύθηκε θεωρεί ότι αδικήθηκε, μπορεί να πάει στην Ένωση Συντακτών. Μόνο που εκεί θα δημοσιοποιηθούν όλα. Και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιός θα καταλήξει στο πειθαρχικό για αντισυναδελφική κι αντιδεοντολογική συμπεριφορά...

Σε λίγες μέρες, κλείνω ένα χρόνο στα ευλογζ. Ήταν ένας χρόνος με πολλές εντάσεις και πολλές εξαιρετικές συναντήσεις, αλλά και στενοχώριες λόγω των γνωστών ημιμαθών, κομπλεξικών και μειρακίων. Σε αυτό το χρόνο, πολλές φορές ενοχλήθηκα από τη χυδαιότητα διαφόρων σχολίων που γράφτηκαν εις βάρος του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου. Είτε την περίοδο που συνεργαζόμουν μαζί του, είτε εκείνη που δεν. Δε μίλησα. Ούτε υπέρ ούτε κατά. Στη θέση του, όμως, και του το έχω πει, θα είχα στείλει εξώδικα. Κι αν δεν σταματούσαν (που θα σταματουσαν, όπως απέδειξαν οι πρόσφατες κλασαμέντες, με το επιλεκτικό σβήσιμο ποστ) θα κατέθετα αγωγή. Όπως έχω καταθέσει αγωγή κατά "συναδέλφου". Και μόλις καταδικαστεί, θα τον πάω και στην ΕΣΗΕΑ, και, φυσικά, θα αναμένω από την εφημερίδα του την απόλυσή του. Όπως έγραψα πρόσφατα και στο ΜακΜανους, θεωρώ την αξιοπρέπειά μου πολύ σημαντικότερη από το δικαίωμα στην εργασία. Το δικό μου ή του οποιουδήποτε. Καμμία σχέση με την ελευθερία του λόγου δεν έχει η βία της χυδαιότητας, η επιδεικτική κακία και τα κόμπλεξ του καθενός ανώριμου που νοιώθει δυνατός μες στην ανωνυμία του.

Για λόγους ηθικούς, επειδή ανοιχτά πήρα τη θέση αυτή, οφείλω να διακόψω τη συνεργασία μου με τη LiFO. Δεν θα δώσω σε κανένα κομπλεξικό κωλόπαιδο την ευκαιρία να με χαρακτηρίσει ποτέ τσιράκι οποιουδήποτε εργοδότη. Παραιτούμαι, λοιπόν, όχι για να συνηγορήσω στις ακρότητες κατά του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου, αλλά για να σταθώ στο πλευρό του. Ας με συγχωρέσουν ο Στάθης κι ο Νίκος που το μαθαίνουν έτσι, όμως έτσι όφειλα να το κάνω, για να αποφύγουμε τις δύσκολες στιγμές. Είπαμε - my way. Όσοι κακοήθεις θα ..περιμένουν να δουν αν το εννοώ, ας αρχίσουν να παίρνουν απουσίες μετά τα τρία (3) κομμάτια που έχω ήδη παραδώσει κι έχουν σελιδοποιηθεί. Α, και για το ανθρωπάκι που ζητάει εκ του ασφαλούς όσοι μπλογγερς εργάζονται στη LiFO να παραιτηθούν: αν αναλάβει αυτός να πληρώνει το μισθό τους μέχρι να βρουν δουλειά, μπορεί να το ζητήσει. Ή μήπως το δικαίωμα στην εργασία το έχει μόνο ο απολυθείς μπλογγερ κι οι άλλοι έχουν μόνο το δικαίωμα στην ανεργία;

υγ Εκείνο που θα με διασκεδάσει περισσότερο, είναι ο τρόπος που πιθανότατα θα ορμήσει η γνωστή συμμορία για να φιμώσει όποιον τόλμησε να διαφωνήσει. Σύντομα κοντά σας: "Φίδια στη Μπλογκόσφαιρα, δη σήκουελ"...


btw

"Παραιτούμαι, λοιπόν, όχι για να συνηγορήσω στις ακρότητες κατά του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου, αλλά για να σταθώ στο πλευρό του."

πως είναι δυνατόν να παραιτείσαι από κάπου που δεν έχουν προσλάβει ???


και κοίτα να δεις τι έγραφε κάποιος που αντίθετα με εμένα δεν ρίχνει λάδι στη φωτιά αλλά είναι ειρηνιστής



[Έχουμε εδώ μια πρωτοφανή δημιουργική έκρηξη στον χειρισμό των επιθέτων ("λαϊκίστικα, ψευδο-πατριωτικά, μελοδραματικά, επικίνδυνα, ακατανόητα"). Η ταυτόχρονη έλλειψη επιχειρημάτων μετατρέπει το σχόλιο σε ένα είδος κορυφής του ελληνικού εξπρεσιονιστικού πεζού λόγου. Τρέμε Πεντζίκη!

Η κύρια κατηγορία εδώ είναι η "σκύλευση ενός νεκρού". Σε τι ακριβώς έγκειται η σκύλευση αφήνεται στην κρίση του αναγνώστη να αποφασίσει, σε ένα όργιο αποφατισμού. Τονίζουμε την τεράστια νοηματική πρωτοτυπία να χαρακτηρίζει κανείς ένα κείμενο όπου παρουσιάζει ως ηρωϊκή πράξη το θάνατο σε αερομαχία κάποιου ως "σκύλευση του νεκρού".

Μόνο μια ανάγνωση της συγκεκριμένης άποψης μπορεί να επιχειρήση κανείς που να διατηρεί το νόημα των ελληνικών λέξεων. Πράγματι, μια τέτοια ανάγνωση επιβεβαιώνεται από μεταγενέστερα σχόλια του manifesto και άλλων. Έχει ως εξής:

Ο πιλότος ήταν ένας κακομοίρης μεροκαματιάρης ο οποίος πέθανε τσάμπα στα πλαίσια της εργασίας του. Για το θάνατο του δε, ευθύνονται ουσιαστικά όλοι αυτοί οι εθνικάρες ένθεν κακείθεν του Αιγαίου (ανάμεσα τους και ιστολόγοι) οι οποίοι συντηρούν το πολεμικό κλίμα με την Τουρκία. Είναι καπηλεία να προσεταιρίζεσαι το θάνατο του ως εθνική θυσία, ηρωϊκή υπόθεση κλπ γιατί συντηρείς αυτή την κατάσταση.

Ερώτηση: την ίδια άποψη είχε ο πιλότος για αυτό που ετέλεσε; Προφανώς τώρα δεν μπορούμε πλέον να τον ρωτήσουμε. Μπορούμε όμως να ρωτήσουμε συναδέλφους του τι πιστεύουν. Ίσως και τι πίστευε ο ίδιος. Υπάρχει κανείς σοβαρός άνθρωπος που πιστεύει ότι θα μας πουν πως δεν θεωρούσε την υπηρεσία του ως εθνική αποστολή; Πως ο ίδιος έδινε το ίδιο δίκαιο στις δυο πλευρές του Αιγαίου; Αλλά δεν χρειάζεται να υποθέτουμε. Ακούσαμε ήδη συναδέλφους του στα ΜΜΕ και ξέρουμε τι είπαν.

Συμπέρασμα; Σκύλευση, ω Μανιφέστε, είναι να παρουσιάζεις το θάνατο του ως εργατικό ατύχημα μεροκαματιάρη ("θα λυπόμουν το ίδιο και για το ίδιο όπως και για όλους όσους χάνουν τη ζωή τους προσπαθόντας να κερδίσουν τα προς το ζειν"). Σκύλευση είναι να αφαιρείς από τον νεκρό αυτό που ο ίδιος πίστευε πως έκανε (και αν κανείς πιστεύει πως ο λόγος που έγινε πιλότος της πολεμικής αεροπορίας είναι το "προς το ζείν", ε τότε εντάξει, σήμερα εφημερεύει το Δαφνί ).

Παραμένει η κατηγορία ότι κείμενα όπως της Μιραντολίνας "διαιωνίζουν τις καταστάσεις που οδήγησαν στον θάνατό του". Αυτή είναι πολιτική σκέψη εν έτει 2006; Το αποκορύφωμα της ανάλυσης είναι το παλαιό "Αδέρφια, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;"; Είναι δυνατόν να θεωρείται ότι το πολεμικό κλίμα το συντηρεί ...η Μιραντολίνα (και υποθέτω ο Ζουράρις, ο Παπαθεμελής κλπ, αν όχι και ο Κονδύλης). Για ιμπεριαλισμό, κρατικούς σχεδιασμούς, επεκτατικές τάσεις, διεθνείς συμμαχίες κλπ έχει ακούσει άραγε ο Μανιφέστος; Θεωρεί άραγε δυνατόν η εχθρότητα να προέρχεται από αυτά, αντί για το αντίθετο;

Εξασκώντας ψυχικά ταλέντα αντάξια ενός Uri Geller, αποφασίζει ότι η Μιραντολίνα "αδιαφορεί παντελώς για το νεκρό". Προφανώς δεν έχει ακούσει για κανέναν πατριώτη ή εθνικιστή (sic) που να σέβεται τους εθνικούς του νεκρούς. Τελειώνει με εξίσου πετυχημένη εκτίμηση συναισθημάτων τρίτων, λέγοντας ότι αν ήταν παιδί του νεκρού:


θα σου έλεγα επίσης πως ο πατέρας μου πέθανε επειδή υπάρχουν εδώ και στην Τουρκία άνθρωποι σαν εσένα και κάποιους από τους σχολιαστές σου που εύχονται καλό ταξίδι σε έναν νεκρό για τον οποίο αδιαφορούν εντελώς


Ένας γιος αντίστοιχα πεσσόντα, πάντως, εκφράστηκε ελαφρώς διαφορετικά: ευχαρίστηκε την Μιραντολίνα επειδή έδωσε λόγια στα συναισθήματα του. Μάλλον δεν νιώθει τον πατέρα του ως μεροκαματιάρη, θύμα των εθνικιστών.

Όσο για την χήρα του πιλότου:

Δημοσιογράφος: Φαντάζομαι δεν θ' αφήσετε τα παιδιά σας να πάνε στην Αεροπορία...
Χήρα ΗΛΙΑΚΗ: Γιατί; Εμείς αγαπάμε την Πατρίδα και την Αεροπορία!

Άκου να δείς!]


κι άλλες αξιόλογες ειρνηευτικές προσπάθειες από ανθρώπους που σαν εσένα δεν θέλουν τους διαδικτυακούς καυγάδες και δεν ρίχνουν λάδι στη φωτιά :

Δευτέρα, Νοέμβριος 13, 2006
ΠΡΟΓΛΩΣΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΦΑΣΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΠΑΘΕΙΑ
Σε δύο πολύ αξιόλογα κείμενα,οι Mirandolina και George LeNonce (εδώ και εδώ, αντίστοιχα) επιχειρούν να ανατάμουν το νοσηρό φαινόμενο εκείνο που φαίνεται ότι άρχισε να μαστίζει την μπλογκόσφαιρα τα μάλιστα: η ανάδυση ρυπαρών και συκοφαντολογικών blogs σε ένα τοπίο έτσι κι αλλιώς αρκετά ομιχλώδες από τη φύση του...
Βέβαια,στα κείμενά τους και οι δυο bloggers υπεισέρχονται στην "υπόθεση LiFO" την οποία όμως αφήνω παντελώς έξω από τη κρίση μου μιας και δεν έχω ασχοληθεί σχεδόν καθόλου μαζί της, και έτσι, κρατάω μόνον τα γενικά συμπεράσματα των κειμένων.
Επίσης αφήνω παντελώς έξω από το θέμα έναν αξιόλογο blogger που έπαυσε το blog του -κάκιστα κατά τη γνώμη μου- από υπερβολική ευθιξία προς μερικά γραφόμενα.

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι εκείνοι που μαστίζονται όχι μόνο από την έλλειψη της πλέον στοιχειώδους δημιουργικής ικανότητας έτσι όπως μπορεί να την συναντήσει κάποιος και σε ένα τυχαίο άνθρωπο, αλλά επίσης και πάνω από όλα εμφορούνται από ένα τραγικό πάθος ψυχής που τους οδηγεί συνεχώς να θέλουν να "βαμπιρίζουν" επί των πραγματικά δημιουργικών ανθρώπων , σε μια προσπάθεια υπεραναπλήρωσης και οικειοποίησης μιας προσωπικότητας που ποτέ δεν είχαν (και που την βλέπουν στον άλλον), αυτοί ακριβώς λοιπόν, δεν μπορεί παρά να πίστεψαν αφελώς ότι το διαδίκτυο θα ήταν ο ιδανικός χώρος στέγασής τους.

Άνθρωποι ανίκανοι να συντάξουν μια στοιχειώδη πρόταση στα ελληνικά, τραγικά ατελέσφοροι στο να ολοκληρώσουν έστω μία και μόνον πλήρη σκέψη χωρίς να πάθουν ...εγκεφαλικό από την υπερβολική προσπάθεια, γραφιάδες και πρώην καλλιτέχνες που ...ατύχησαν, αμετανόητοι χυλοπιττάδες και πατατάδες στην εκφορά του λόγου, ελεεινολόγοι, διαστρεβλολόγοι, συστηματικοί υβρεολόγοι, παραπλανητάρχες, υστερικώς κακιασμένα ψευδοαντράκια που παριστάνουν τον νταή στην ...οθόνη του υπολογιστή (η θριαμβεύουσα μεταφυσική α λα τούρκα!), επιτιθέμενοι ατσουμπάλως και ...ρομπαδόν, ερασιτέχνες άνθρωποι με χρόνια απωθημένα, εμπαθή ή ψυχοπαθολογικά ψώνια κ.λπ. όλος αυτός ο συρφετός λοιπόν είναι αδύνατον να υπάρξει per se.

Το κοινό γνώρισμα όλων τους είναι πανθομολογουμένως η απρόκλητη επιθετικότητα (και η ελλειπεστάτη χρήση των ελληνικών).

Και βέβαια, είναι πολύ φυσικό μέσα σε ένα ηλεκτρονικό σύμπαν να συμβαίνουν παρεξηγήσεις (ακόμα και πολύ έντονες) και θυμαπατικά περιστατικά. Αργά ή γρήγορα η καλή προαίρεση και η ίδια η πραγματικότητα σε αυτές τις περιπτώσεις θα διαλύσουν κάθε σύννεφο εμπαθείας...

Όμως δεν είναι καθόλου φυσικό να συναντάει κανείς ανθρώπους με μια τέτοια μανιακή ή υπομανιακή τάση που τους υποχρεώνει να γίνονται για άλλη μια φορά θύματα εκείνου ακριβώς που τους ευνούχισε: η παρερμήνευση της πραγματικότητας ως ένα πεδίο όπου ο "αλητάκος" μπορεί να επιβιώσει...

Θα έλεγα πάντως σε όλους του bloggers που έχουν κάτι να πουν και όχι να μηρυκάσουν παρασιτώντας επάνω σε άλλους και που συχνά-πυκνά μπαίνουν στο στόχαστρο των υστερούντων:
όπου υπάρχει αφθονία ταλέντου εκεί υπάρχει και αφθονία φθόνου (άλλωστε το ρήμα "αφθονώ" ελάχιστα ...απέχει από το ρήμα "φθονώ"...). Αυτό είναι γνωστό.

Και θα έλεγα επίσης σε όλους τους ρυπαρογράφους: πόσο ατέλειωτα ΝΟΥΜΕΡΑ θα πρέπει να είστε για να ασχολείσθε αποκλειστικά με άλλους , και να έχετε καταστρέψει ακόμη και το blog σας που ipso facto δεν ανήκει πλέον σε σας αλλά σε εκείνους που μισείτε; (όπως και το μυαλό σας) Δηλαδή πόσο κορόιδα εκτός των άλλων;

Και ναι μεν όλα τα φρούτα μπορεί να επιβιώσουν κάπως περισσότερο από το ούτως ή άλλως ελάχιστα προσδόκιμο επιβίωσής τους σε τυπικές ανορθολογικές καταστάσεις όπως η νεοελληνική τέτοια, δεν παύουν ωστόσο γι'αυτό όμως με τον γρήγορο αυτοκαταποντισμό τους σε ένα βούρκο ωμής τρέλλας και θεότρελλα εκτροχιασμένης συκοφαντολογίας να επιβεβαιώνουν πανηγυρικά μια μεγάλη αλήθεια:

Όσο περισσότερο θόρυβο κάνεις, τόσο γρηγορότερα κουφαίνεσαι...

Και όταν κουφαίνεσαι, τα ήδη πτωχά ελληνικά σου δεν μπορεί παρά να ξεπέσουν στην πλήρη αφασία λόγου...

Εκεί και θα σταματήσεις. Εσαεί.

ΥΓ.Ακόμη, ένα sui generis διαδικτυακό παρακράτος φαίνεται ότι κάνει την εμφάνισή του.
Τις προάλλες κάποιο ψώνιο επετέθη ατάκτως και ρομπαδόν (πλήρως!) στο χώρο των σχολίων του blog μου, κραδαίνοντας τις φαντασιώσεις του και βρίζοντας θεούς και δαίμονες (χωρίς στυλ, και αυτό ήταν ενοχλητικό - όχι οι βρισιές και τα κακόμοιρα νταηλίκια) και απειλώντας με με αστείο τρόπο σε επίπεδο εξωτερικής ζωής.
Παρά μια κάποια προφύλαξη που πήρε, άφησε "ίχνη". Και διεπίστωσα την ταυτότητά του...Τι να πει κανείς; Και εις ανώτερα (της τρέλλας).


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
10 Ιανουαρίου, 2007 15:42  

λές απέραντες μαλακίες και δεν κάνεις και κράτει.

300 σελίδες κουραστικότατες μαλακίες.


κάπου λές ότι εμείς ασχολούμαστε με άλλους και είμαστε ρυπαντογράφοι..


εγώ λέω όποιος έχει τη μύγα...χοντρομαλακίζεται.

άντε γειά σου τώρα γελοίο υποκείμενο, σε αφήνω με τις ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕς σκέψεις ΣΟΥ

ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ


M13


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
10 Ιανουαρίου, 2007 15:45  

ΚΑΙ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩς


\η μιραντολίνα δεν απάντησε

ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΚΟΜΕΝΤ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕ
ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑς ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ. ΑΡΑ Ο,ΤΙ ΓΡΑΦΕΙς ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΛΑΚΙΑ

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ, ΜΑ ΠΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕς ΜΑΛΑΚΙΕς;

Ε Λ Ε Ο Σ





Μ13


Η πλάκα είναι αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν για την απόσυρση, είναι αυτοί που την έβριζαν για τα κείμενά της.

Ζήτω η ελεύθερη διακίνηση ιδεών!

Ζήτω η μαλακία που σας δέρνει!


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
10 Ιανουαρίου, 2007 16:36  

"Η Μιραντολίνα ξαναστέλνει μετά από δυο μέρες, γράφοντας τώρα την ιδιότητα της ως δημοσιογράφου και λέγοντας ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα να διαγραφεί από την υπηρεσία."

"Μάλλον δεν έχεις εργαστεί ποτέ στην ζωή σου σε γραφείο, ώστε να ξέρεις ότι η πλειονότητα περιλαμβάνει την επαγγελματική της ιδιότητα στα μέηλς της ως signature. Όλοι οι μέηλερς περιλαμβάνουν δυνατότητα ορισμού ακριβώς τέτοιων μεηλικών υπογραφών. Θεωρείται καθιερωμένη επαγγελματική πρακτική. Ίσως στην Κάτω Ραχούλα που έμαθες το ίντερνετ, μόνο οι "σαϊκοψωνάρες" υπογράφουν τα μέηλ τους."


Μανιφέστο, πραγματικά σε ευχαριστώ, καλύτερη υπεράσπιση των όσων έγραψα δεν θα μπορούσα να βρώ.

Όταν το μόνο που έχεις να αντιπαραβάλλεις για να δείξεις την Μιραντολίνα ως προκλητική είναι αυτά, τότε μιλάμε για αυτογκόλ από τα αποδυτήρια.

Τι παραθέτεις; Δυο κείμενα όπου η Μιραντολίνα, αφού έχει ακούσει ό,τι οχετό ύβρεων μπορεί να φανταστεί κανείς εν χορώ, απαντάει ότι πρώτη φορά στο διαδίκτυο αντιμετωπίζει τέτοιο σκυλολόϊ, ανανδρία και χυδαιότητα.

Προφανώς για να μην είναι προκλητική, κατά την άποψη σου, δεν θα έπρεπε να απαντήσει καθόλου και να καθήσει να ακούει τις ύβρεις υμών (από φασίστρια και φρενοβλαβής μέχρι πουταναριό).

Πραγματικά χαίρομαι και για το κείμενο μου που ανέσυρες ως "δείγμα προκλητικότητας". Δηλαδή μια απλή παρουσίαση των πολιτικών επιχειρημάτων μου, χωρίς χαρακτηρισμούς και ύβρεις.

Για το κείμενο του The Return δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη. Παρόλα αυτά δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω ότι πρόκειται για μια αποτίμηση της συμπεριφοράς που περιγράφω και εγώ στο ποστ μου, η οποία άλλωστε δεν κατονομάζει κανέναν ούτε προσωπικά και ούτε καν υπαινικτικά (άλλο άνανδρο συνήθειο της παρέας των υβριστών).

Τα κείμενα που παρέθεσες θα τα προσθέσω τώρα κι' όλας στο ποστ μου. Ευχαριστώ και πάλι!


Μ13 said...

λές απέραντες μαλακίες και δεν κάνεις και κράτει.

300 σελίδες κουραστικότατες μαλακίες.

κάπου λές ότι εμείς ασχολούμαστε με άλλους και είμαστε ρυπαντογράφοι..

εγώ λέω όποιος έχει τη μύγα...χοντρομαλακίζεται.

άντε γειά σου τώρα γελοίο υποκείμενο, σε αφήνω με τις ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕς σκέψεις ΣΟΥ

ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ


Εξαίρετα όπως πάντα τα επιχειρήματα και τα στοιχεία σου.

ΚΑΙ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩς

η μιραντολίνα δεν απάντησε

ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΚΟΜΕΝΤ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕ
ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑς ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ. ΑΡΑ Ο,ΤΙ ΓΡΑΦΕΙς ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΛΑΚΙΑ


Τα λεγόμενα σου τα επανέλαβες πολλάκις στα ποστς τα οποία παραπέμπω. Εκτός αν έλεγες κάτι διαφορετικό στο αρχικό κόμεντ. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχεις παρά να το παραθέσεις -έστω από μνήμης-, και θα το προσθέσω.

Για την διαγραφή γράφω, και παραθέτω ακόμα αυτούσια τα λόγια του αδερφού σου.

Ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σου λόγια. Πάντα κόσμια.


"Παραιτούμαι, λοιπόν, όχι για να συνηγορήσω στις ακρότητες κατά του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου, αλλά για να σταθώ στο πλευρό του."

πως είναι δυνατόν να παραιτείσαι από κάπου που δεν έχουν προσλάβει ???


Η Μιραντολίνα υπήρξε έμμισθος συνεργάτης της Lifo, με μόνιμη στήλη, έκτακτα κείμενα και δική της επιφυλλίδα. Η συνεργασία αυτή διεκόπη από την ίδια μετα τα γεγονότα που προέκυψαν, όπως ακριβώς περιγράφω στο ποστ μου.

Αν δεν το κατάλαβες, μπορώ να στο ξαναεξηγήσω.


Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

H μαντολίνα είχε αντιγράψει επακριβώς τις μεθόδους άλλων "αξιόλογων" που όποιο σχόλιο υπολόγιζαν ότι θα τους χαλάσει το ψευδοαξιόλογο προσωπείο το βάφτιζαν "χυδαίο" για να πείθουν τους αφελείς χειροκροτητές τους.

Η μαντολίνα επίσης έγραφε για "γνωστά ημιμαθή κομπλεξικά μειράκια" και η δική της ημιμάθεια έβγαζε μάτι. Έγραφε για τα κακά ελληνικά των άλλων, ενώ η ίδια έκανε λάθη που επίσης έβγαζαν μάτι. Ο Οbserver της τα επεσήμανε αρκετές φορές και ελπίζω να την βοηθήσουν στην καριέρα της για να μην πληρώνει και διορθωτές ο Τσαγκαρουσιάνος.

H μαντολίνα κάλυψε την αχαρακτήριστη ενέργεια του αφεντικού της (Ταγκαρουσιάνου) να δημοσιεύσει προσωπικά δεδομένα άνευ αδείας (είναι η περίφημη δημοσιογραφική δεοντολογία). Ακόμα κι αν δεν ήταν φιλοναζί, φιλοδοσίλογη ήταν, το απέδειξε περίτρανα. Και φιλοδωσίλογη επίσης.

Η μαντολίνα έπασχε ακόμα από σύνδρομο καταδίωξης άμα τε και ακατασχέτου αυτοπροβολής.

Η μαντολίνα απαίτησε από αυτόν τις υπηρεσίες του οποίου απελάμβανε επί μακρόν να της κάνει το δούλο αντί να πάρει μοναχή της το μπλογκ και να το πάει όπου ήθελε. Όπως έκαναν τόσοι άλλοι. Και όταν ο Παναγιώτης Βρυώνης αρνήθηκε, όπως του επέβαλε η αξιοπρέπεια και οι αρχές του, τον απείλησε με δικαστικές περιπέτειες.

Αυτά όλα προκύπτουν από την διαδικτυακή συμπεριφορά της και μόνον. Οι περισσότεροι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το σώου της και τζάμπα κόπο κάνεις να αγιοποιήσεις μια τέτοια ψυχωσική διαδικτυακή περσόνα. Εκτός αν τα γράφεις για να τα πιστέψεις εσύ ο ίδιος.

Ε, μα τι να λέμε! Ήταν ""κυρία"". Το σκέφτεστε να ήταν όλες οι κυρίες σαν αυτήν;

Αυτές τις αθλιότητες θεωρείς υποχρέωσή σου να καλύψεις BFO;

Πάντως με το σημερινό σου πόνημα αποσπάς με την αξία σου τη Χρυσή Σφουγγαρίστρα από τον the_return. Άρχισε να την δουλεύεις γιατί τα σάλια σας κοντεύουν να πνίξουν την μπλογκόσφαρα.

Σου αξίζει, γι αυτό άλλωστε διαγωνίζεσαι μαζί του (οι μόνοι δύο) στο γλείψιμο και όχι επειδή η μαντολίνα "είχε ήδη ανακοινώσει γράφετε μαζί βιβλίο"

Αλήθεια το τελειώσατε;

(manifesto άντεξες να το διαβάσεις ΟΛΟ το κατεβατό; Τι κουράγιο!)


artois said...

H μαντολίνα είχε αντιγράψει επακριβώς τις μεθόδους άλλων "αξιόλογων" που όποιο σχόλιο υπολόγιζαν ότι θα τους χαλάσει το ψευδοαξιόλογο προσωπείο το βάφτιζαν "χυδαίο" για να πείθουν τους αφελείς χειροκροτητές τους.


Έχεις δίκαιο, σχόλια όπως "φασίστρια", "πουταναριό", "σκατοφασιστοεθνίκι", "κοπρόσκυλο", "πωλήτρια εθνικοσοσιαλισμού" κλπ, δεν είναι χυδαία. Απλά τα βάφτισε η Μιραντολίνα έτσι...

Η μαντολίνα επίσης έγραφε για "γνωστά ημιμαθή κομπλεξικά μειράκια" και η δική της ημιμάθεια έβγαζε μάτι. Έγραφε για τα κακά ελληνικά των άλλων, ενώ η ίδια έκανε λάθη που επίσης έβγαζαν μάτι. Ο Οbserver της τα επεσήμανε αρκετές φορές και ελπίζω να την βοηθήσουν στην καριέρα της για να μην πληρώνει και διορθωτές ο Τσαγκαρουσιάνος.

Εννοείς την μια φορά εκείνη που έγραψε εν τη ρήμη του λόγου το "γιαλό" με ύψιλον; Μπράβο, φοβερή δουλειά. Οι υπόλοιπες "διορθώσεις" σου είναι απλά τα ελληνικά που κουτσοδιδάχθηκες να καταλαβαίνεις ώστε να θεωρείς τα πραγματικά ελληνικά λάθος (του τύπου, "το τραίνο γράφεται με έψιλον"). Αλλά περιορίζεσαι στην ορθογραφία, ενώ τα "κακά ελληνικά των άλλων" πάσχουν από αισχρή σύνταξη, αμερικανισμούς, θολά νοήματα και ελλειπή αίσθηση της γλώσσας.

H μαντολίνα κάλυψε την αχαρακτήριστη ενέργεια του αφεντικού της (Ταγκαρουσιάνου) να δημοσιεύσει προσωπικά δεδομένα άνευ αδείας (είναι η περίφημη δημοσιογραφική δεοντολογία). Ακόμα κι αν δεν ήταν φιλοναζί, φιλοδοσίλογη ήταν, το απέδειξε περίτρανα. Και φιλοδωσίλογη επίσης.

Πως ακριβώς ο Τσαγκαρουσιάνος "δημοσίευσε προσωπικά δεδομένα άνευ αδείας"; Αν θυμάμαι καλά, κατανόμασε απλώς έναν δημοσιογράφο και ισχυρίστηκε πως τον υβρίζει και τον συκοφαντεί. Ποιό ήταν το προσωπικό δεδομένο; Οτι αυτός ο δημοσιογράφος αποτελούσε ψευδώνυμο του ιστολόγου τάδε; Μα αυτό δεν το έγραψε καθόλου ο Τσαγκαρουσιάνος. Μόνος του όποιος είχε την μύγα μυγιάστηκε.

Η μαντολίνα έπασχε ακόμα από σύνδρομο καταδίωξης άμα τε και ακατασχέτου αυτοπροβολής.

Σύνδρομο καταδίωξης; Δηλαδή το ότι τόσοι ιστολόγοι πόσταραν εναντίον της και σχολίαζαν με ύβρεις και εκφράσεις όπως "φασίστρια", "πουταναριό", "σκατοφασιστοεθνίκι", "κοπρόσκυλο", "πωλήτρια εθνικοσοσιαλισμού", "επικίνδυνη", "μολύνει τον αέρα" κλπ, δεν είναι *πραγματική* καταδίωξη; Είναι "σύνδρομο καταδίωξης";

Σύνδρομο ακατασχέτου αυτοπροβολής; Δηλαδή ότι οι της παραπάνω παρέας τα έβαζαν με όποιον δεν τους έβαζε linkblog, μετρούσαν τα linkblogs τους ποιός τα έχει μεγαλύτερα, εξαπέλυαν επιθέσεις σε όσους ιστολόγους επιλέγονταν τα κείμενα τους από εφημερίδες και περιοδικά, έβγαζαν από το μυαλό τους ψευτο-απολύσεις και άλλα φαιδρά για να τραβήξουν την προσοχή κλπ, δεν συνιστά σύνδρομο ακατασχέτου αυτοπροβολής;

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.

Η μαντολίνα απαίτησε από αυτόν τις υπηρεσίες του οποίου απελάμβανε επί μακρόν να της κάνει το δούλο αντί να πάρει μοναχή της το μπλογκ και να το πάει όπου ήθελε. Όπως έκαναν τόσοι άλλοι. Και όταν ο Παναγιώτης Βρυώνης αρνήθηκε, όπως του επέβαλε η αξιοπρέπεια και οι αρχές του, τον απείλησε με δικαστικές περιπέτειες.

Που ακριβώς είδες την απειλή με δικαστικές περιπέτειες; Πουθενά. Η επίκκληση του νόμιμου δικαιώματος δεν συνιστά απειλή μηνύσεως. Άλλη μια συκοφαντία.

Παραμπιπτόντως, ευφάνταστο το εύρημα σου Μιραντολίνα - Μαντολίνα. Από το δημοτικό έχω να γελάσω έτσι.


Εγώ πάντως, και να μην ήξερα ότι η Μιραντολίνα έχει δίκιο, διαβάζοντας τα "τεκμήρια" που έφερε αυτός ο συμπλεγματικός μανιφέστος πιο πάνω, θα είχα πειστεί.

Τώρα που τό ήξερα και τα ξαναδιάβασα, πείστηκα δυο φορές.


Αλλά καλά, τί μάς θύμισες... Το παγκόσμιο ρεκόρ διαδικτυακής βλακείας και παραλογισμού! Την υποχρέωσι που νιώσαμε να πούμε δυο λόγια για να εκφράσουμε την συμπαράστασι στους οικείους (και με τόση ευαισθησία, μάλιστα, το συγκεκριμένο μήνυμα...), για να εκφράσουμε τον σεβασμό, την συνείδησι του χρέους και της τιμής προς τους ήρωες που θυσίασαν την ζωή τους για μας και την πατρίδα, τα άλλα τα σαΐνια τήν αποκάλεσαν... "σκύλευση νεκρού"! ... Καλυσίγελως!

(Προφανώς οι "εκσυγχρονιστές" τύπου J&M δεν τιμούν τους νεκρούς τους. Φύτρωσαν σε λάθος τόπο, τί να κάνουμε. Εδώ, από την εποχή του Ομήρου τουλάχιστον, κάνουμε αλλιώς.)


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
10 Ιανουαρίου, 2007 20:20  

Είμαι από τους πολύ παλαιούς bloggers. Λυπάμαι πάρα πολύ για το κατάντημα της μπλογκόσφαιρας. Λυπάμαι πάρα πολύ για όλους αυτούς τους bloggers που βρίζουν είτε έχουν δίκιο είτε όχι. Τελικά αυτός είναι ο Έλληνας: όπως τον βλέπουμε και στην πραγματική ζωή. Τζάμπα μάγκας και εξυπνότερος, δικαιότερος, ό,τι καλύτερο από τον οποιονδήποτε άλλον.

Σχετικά με τη διαμάχη: η γνώμη μου είναι: η Mirandolina έχει το δίκιο με το μέρος της.

ΥΓ. Γιατί γράφω ανώνυμα; Ας αναρωτηθούν γι' αυτό όλοι αυτοί οι bloggers που κατά τ' άλλα σφάζονται για την ελευθερία του λόγου...

Λυπάμαι πραγματικά.


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
10 Ιανουαρίου, 2007 21:02  

Nα είστε καλά, μου θυμίσατε την εποχή που ήμουν μαθητής δημοτικού.
"Ο Λαλάκης με τσίμπησε!"
"Ναι, αλλά η Φιφίκα μου τράβηξε τα μαλλιά!"
"Σου τα τράβηξα γιατί κοίταγες κάτω από τη φούστα μου!"
"Και ο Μπόμπος κοίταγε αλλά αυτόν τον άφησες!"


"Νέα φουρνιά ιστολόγου και περσόνα" είσαι εσύ, που κάθεσαι και γράφεις την επιτομή του μεταμπλόγκιγκ , λες και πληρώνεσαι με την λέξη.
Με την Μιραντολίνα ασχολήθηκα, όχι με σένα. Με πουθενάδες δεν ασχολούμαι...
Δεν ήξερα ότι είναι υπεράνω κριτικής η κυρία Λα-μπιριμπιρι-νή !
Αλλά εσύ ρε μόρτη γιατί ανέλαβες εργολαβικά την υπόθεση
Υ.Γ Αλήθεια, ποιος, σε ποια εφημερίδα και πότε επαινούσε την "ελληνορθόδοξη τσαχπινιά" της προστατευόμενης σου; Μήπως τελικά ο επαινών κι εσύ, είστε το ίδιο πρόσωπο;


Η "ποιότητα"του υβριστή μπορεί και να καθιστά το βρίσιμο τίτλο τιμής! Εγώ έτσι θα τό 'βλεπα πάντως και θα το διασκέδαζα!

Το ερώτημα είναι, πώς η περίφημη νύφη με τσ' αρχίδες είχε προβλέψει εδώ και ένα χρόνο την "επιχειρηματολογία"!!!


A.F.Marx said...

"Νέα φουρνιά ιστολόγου και περσόνα" είσαι εσύ, που κάθεσαι και γράφεις την επιτομή του μεταμπλόγκιγκ , λες και πληρώνεσαι με την λέξη.


Πράγματι, το ποστ μου αυτό, όπως και το προηγούμενο είναι μεταμπλόγκινκ. Από την άλλη, απέχει παρασάγγας από το κουτσομπολίο, τις ύβρεις, τους ψευτοτσαμπουκάδες και τα γελάκια που ορίζουν το μεταμπλόγκιν του οποίου εσύ και άλλοι αποτελείτε θεράποντες. Αισθάνθηκα απλά την ανάγκη να υπερασπιστώ κάποιον από μια ακόμα αναίτια μαζική επίθεση. Όπως μπορείς να δείς εξάλλου από τα 70+ ποστ μου, το άθλημα αυτό ούτε με εκφράζει, ούτε το συνηθίζω.

Με την Μιραντολίνα ασχολήθηκα, όχι με σένα. Με πουθενάδες δεν ασχολούμαι...

Δεν αμφιβάλλω καθόλου και χαίρομαι που το παραδέχεσαι. Πολύς κόσμος έχει το ίδιο κουσούρι, να τα βάζει με "γνωστούς". Κυρίως για το μεγάλο τους αμάρτημα να είναι γνωστοί ή να έχουν προσφέρει κάτι στο διαδίκτυο ή στη ζωή τους, ενώ αυτός όχι. Αυτό εξάλλου δεν είναι που σε ενοχλεί και με τον Πιτσιρίκο;

Δεν ήξερα ότι είναι υπεράνω κριτικής η κυρία Λα-μπιριμπιρι-νή! Αλλά εσύ ρε μόρτη γιατί ανέλαβες εργολαβικά την υπόθεση;

Θα ήταν πιο εύκολα αν το θύμα δεν είχε υπεράσπιση ε;

(τι όμορφα, εξάλλου, βαφτίζεις τις βρισιές και την εμμονική επίθεση, όπως αυτήν που ανθολόγησα στο παρόν μου ποστ: "κριτική". Πράγματι, για μεγάλη μερίδα της ελληνικής ιστολογόσφαιρας, αυτά θεωρούνται κριτική).

Υ.Γ Αλήθεια, ποιος, σε ποια εφημερίδα και πότε επαινούσε την "ελληνορθόδοξη τσαχπινιά" της προστατευόμενης σου; Μήπως τελικά ο επαινών κι εσύ, είστε το ίδιο πρόσωπο;

Όχι, δεν είμαστε.

Αλλά χαίρομαι που αναφέρεις για άλλη μια φορά αυτό που σε πονάει: ότι το ιστολόγιο της Μιραντολίνας αναφέρθηκε σε κάποια φάση από μια εφημερίδα, ενώ το δικό σου όχι. Γεμάτο άλλωστε το ιστολόγιο σου από τέτοια πίκρα: ο τάδε δημοσίευσε συνέντευξη του Πιτσιρίκου, ο δείνα έγραψε για τον Ψ, δημοσίευσαν σε βιβλίο το ιστολόγιο του Κ, Ο Ρ συνεργάζεται με το έντυπο Ζ.

Τέλος, δεν μπορώ παρά να σε συγχαρώ για το έξοχο λογοπαίγνιο σου: Λαμπρινή - Λα-μπιριμπιρι-νή. Σε καλό να μας βγεί τόσο γέλιο!


Από το δημοτικό έχεις να γελάσεις;

E, δεν θα πρέπει να έχει περάσει πολύς καιρός από τότε, γιατί στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου μαθαίνεις πώς γράφεται η "η ρύμη του λόγου".

Αλλά θα μου πεις ότι εσύ δεν ξέρεις ούτε τη γραμματική του δημοτικού, του γυμνασίου σε μάρανε; Δεν ξέρεις ότι τα ερωτηματικά "πώς" και "πού" τονίζονται;

Στα λέω αυτά επειδή βλέπω ότι έχεις ένα κόλλημα με τα κακά ελληνικά των άλλων.

Διότι ο "γΥαλός" που ήταν "γΙαλός", δεν ήταν το μόνο της λάθος. Ήταν και ο χΥλός που ξεχΥλισε, ήταν και το συμπάθειο που ήταν συμπάθιο, ήταν και οι περιττοί τόνοι στο ποια και ποιος, ήταν και άλλα.

Όπως βλέπεις η φορά που θυμάσαι δεν ήταν η μοναδική. Τα λάθη εις τα οποία υπέπιπτε απεκάλυπταν την ανεπάρκειά της και αυτό δεν της επέτρεπε ούτε να επαίρεται για το αντίθετο ούτε, πολύ περισσότερο, να κρίνει τους άλλους.

Όσο για το πώς γράφω εγώ το "τραίνο", πάλι την φαντασία σου επιστρατεύεις. Όπως, όμως, και να το γράφω, ποτέ δεν είπα ότι τα δικά μου ελληνικά είναι καλύτερα από των άλλων ούτε θεώρησα τον εαυτό μου κάτι περισσότερο από τόσα παιδιά εδώ μέσα που έχουν να μας πουν τόσο ενδιαφέρουσες σκέψεις σε ΟΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.

Γι αυτό είναι καλύτερα, τώρα που γράφετε μαζί με την μαντολίνα βιβλίο, να κάνετε παρέα κανένα ιδιαίτερο.

Το έχετε ανάγκη και θα σας έρθει φτηνότερα.

Και μετά, κοροϊδέψτε τους άλλους όσο θέλετε.


Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
11 Ιανουαρίου, 2007 10:42  

ψιτ,
άκου δω τρελάρα
επιχειρήματα χρειάζεται κανείς όταν έχει να κάνει με λογικούς ανθρώπους και όχι με μονομανείς τσίμπουρες, που επιμένουν στις φαντασιοπληξίες τους.

ένα αυτό


και δεύτερον

σχετικά με τα λεγόμενά μου που βρίσκονται και στα ποστς που παραπέμπεις...well, i guess δε θα μάθουμε ποτέ τί έγραψα ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ στη Μιραντολίνα, αφού το έσβησε πριν καν το δημοσιεύσει...ΣΤΟΚΟΜΑΝ

M13
(γράφω ανώνυμα γιατί ο Blogger μαλακίζεται και έχει το κανονικό μου όνομα σαν display name)

kalimera re bfo.ki as eisai malakas!
:)


Και μετά την συμβουλή μου (γιατί σας λυπάμαι να εκτίθεστε συνεχώς με "τα κακά ελληνικά των άλλων"), ας δούμε και τα υπόλοιπα της απάντησής σου.

- Δεν ξέρω αν διέγραφε σχόλια άλλων, για τα δικά μου σου είπα που ποτέ δεν ήταν υβριστικά. Απλώς αδυνατούσε να αντεπιχειρηματολογήσει και δεν τα δημοσίευε. Της χαλούσαν την περσόνα που με τόση επιμέλεια έχτιζε - (τζάμπα ο κόπος της βέβαια γιατί οι μάσκες πέφτουν γρήγορα).

Αλλά εσύ βέβαια συμπεραίνεις επί των φανταστικών σου υποθέσεων ενώ εγώ σου ομιλώ επί συγκεκριμένων ενεργειών της. Όταν βάλεις κατά μέρος τις φαντασιώσεις σου, ξαναέλα με πειστικότερα επιχειρήματα.

- Όλοι οι χαρακτηρισμοί που γράφεις ότι της απέδωσαν μπορεί να αποτελούν ύβρεις αλλά δεν είναι καταδίωξη. Σαν αυτή που την έκανε να φαντάζεται ότι κάποιοι την καταράστηκαν και πιάστηκε ο προφυλακτήρας της στην νταλίκα. Oύτε αυτό το βρήκες γελοίο; Άλλη έννοια δεν είχαν οι μπλόγκερς παρά να να της κάνουν βουντού με τα matchbox τους και τις μπίμπι μπο τους.

- Την απειλή που λες εδώ την είδα, στο μέηλ της, υπογεγραμμένο με το όνομα και επάγγελμά της: "Αν τα χρησιμοποιήσεις όμως χωρίς να πληρώσεις τα αντίστοιχα δικαιώματα, πας φυλακή".

Εσύ δεν την είδες; Ξέρεις πώς λέγεται αυτή η πλάγια απειλή; Μαφιόζικη λέγεται.
(αλλά με όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.)

- Όσο για τις φαιδρότητες που βλέπεις στους άλλους, η συνεργάτις σου τους ξεπερνάει κατά πολύ.

Φεύγω-ξαναγυρνάω, δεν με βγάζεις από το μόνιτορ γιατί θα μείνετε τρεις και ο κούκος, καθόμαστε με τον αγαπημένο μου και μου διαβάζει αποσπάσματα από τα μπλογκς, γράφω στο μπλογκ αφιλοκερδώς (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! - αυτό ήταν πιο θεϊκό από τον Μπέρνστιν και τον Τράγκα). Να δώσει τα κείμενά της στο Δελφινάριο βρε! Να γελάσει και κάνας άλλος εκτός από τους μπλόγκερς.

Βέβαια, ανάμεσα στα τόσα λογικά λάθη που έκανες, είπες και κάτι σωστό. Αυτό για τις εφημερίδες και τα περιοδικά που "ζήλευαν" οι της παραπάνω παρέας. Το πέτυχες και στο αναγνωρίζω:

Γιατί η αλήθεια είναι πως το όνειρο της κάθε παρέας και του κάθε δημοσιογράφου είναι να γράφει σε ένα έντυπο που μοιράζεται τζάμπα στα φαστφουντάδικα.

Γειά σου BFO με τα ωραία σου!


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
11 Ιανουαρίου, 2007 16:23  

Από τις πιο ψύχραιμες και ορθά τεκμηριωμένες αναλύσεις, επί του θέματος, που έχω διαβάσει. Δεν ξέρω αν έχεις σχέσεις με τη Μιραντολίνα, BFO, αλλά συμφωνώ με όλα όσα λες. Είμαι και εγώ blogger, αλλά δεν γράφω επώνυμα τώρα επειδή, απλά, δεν θέλω να εμπλακώ στο υβρεολόγιό τους.


ε μετά από τόσα συγχαρητήρια να πω κι εγώ τα δικά μου

όσο για τα κείμενα που σου παρέθεσα δεν τα παρέθεσα για να σου αποδείξω τίποτα

μόνο και μόνο επειδή ένοιωσα πως έλειπαν από την ιστορική αυτή μελέτη

και δεν είναι τα μόνα
...

συχαρητήρια επίσης επειδή έφτασες στο σωστό συμπέρασμα : ότι όλοι εμείς είμαστε μια ανίερη συμμαχία
με ανομολόγητο σκοπό να εξαφανίσουμε τη μιραντολίνα επειδή ένα πρωί ξυπνήσαμε και δεν είχαμε τίποτα καλύτερο να κάνουμε

εγώ δεν δίστασα ποτέ να γράψω πως μου άρεσε ένα ποστ (για τη μιραντολίνα αυτό το έκανα δύο φορές) ή ότι δεν μου άρεσε ένα ποστ (το έχω κάνει πολλές φορές και ειδικά για τη μιραντολίνα δύο)

και ναι την έχω αποκαλέσει διάφορα αλλά ΑΦΟΥ έγραψε το αξιόλογο εκείνο ποστ για απόπατους και την υπόθεση με τον άλλο τον καραγκιόζη

δεν έχω καμία συμάθεια ή αντιπάθεια για τη φίλη σου την οποία δεν γνωρίζω προσωπικά και πίστεψέ με δεν θέλησα ποτέ να γνωρίσω

αν μ αρέσει κάτι που διαβάζω θα το πω κι αν δεν μ αρέσει πάλι θα το πω κι αυτό επειδή έχω μάθει να έχω προσωπική άποψη και να την εκφράζω

με λίγα λόγια το τι κάνω εγώ στην μπλογκόσφαιρα μου το υπαγορεύει η κούτρα μου σε αντίθεση με σένα που το 80% φαίνεται να στο υπαγορεύει η μιραντολίνα


Η υπόθεση είναι μόνο για γέλια.

Και πραγματικά γελάω με όλα αυτά τα ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΨΩΝΙΑ που κατακάθησαν επί της μπλογκόσφαιρας ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Σπάνια έχω δει την Μιραντολίνα ή τον bigfatopinion να ασχολείται με αυτούς (ει μη των λελογισμένων εξαιρέσεων).

Τουναντίον, ΟΛΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΟΜΑΔΟΝ κάθε τρεις και λίγο άλλη δουλειά δεν έχουν παρα να κομπλεξάρονται (δημόσια μάλιστα , τόσο είναι το IQ τους...) μια με τη Μιραντολίνα, μια με τον bigfatopinion,μια με τον Πιτσιρίκο, μια με τον Nonce, εσχάτως και με μένα ...και πάει λέγοντας...

Θα ήθελα να πω προς όλους τους πέραν πάσης αμφιβολίας πλέον κομπλεξικούς και στερημένους:

υπάρχετε; ή μόνο μέσω αυτών που θαυμάζετε; (και φθονείτε;)


Υπό:
Ανώνυμος είπε...
Εγγράφη:
11 Ιανουαρίου, 2007 23:35  

Ωραίο το ποιήμα σου, σαλιάρη


Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δεν ήταν ποίημα, αλλά σχόλιο. Αλλά αγράμματος όπως είσαι, πού να καταλάβεςι τη διαφορά.

Εν πάση περιπτώσει μπες στη σειρά. Το τίτλο του ψωνίου τον κερδίσες επάξια έστω και με ψευδώνυμο επί ..ψευδωνύμου.

Άντε διαλύστε το. Τα κατάφερατε και γίνατε ρόμπα ακόμα μια φορά...

Δεν έχει άλλο ψωμί.

ΥΓ. Και τον Παλαμά στον χαρίζω.Ποτέ δεν τον πήγα...

ΥΓ2. Εξαιρώ τον Πάνο, από τον οποίο περιμένω ένα ανώτερο επίπεδο.

Δεν του αξίζει να γίνεται ένα με όλα τα ψώνια...


συχαρητήρια επίσης επειδή έφτασες στο σωστό συμπέρασμα : ότι όλοι εμείς είμαστε μια ανίερη συμμαχία με ανομολόγητο σκοπό να εξαφανίσουμε τη μιραντολίνα επειδή ένα πρωί ξυπνήσαμε και δεν είχαμε τίποτα καλύτερο να κάνουμε

Δεν διαφωνώ καθόλου. Η ένταση και η έκταση των σχετικών ποστς και σχολίων της συμμαχίας, ελάχιστα από τα οποία και μόνο αλίευσα, το αποδεικνύει.

Εξάλλου δεν έφτασα εγώ σε αυτό το συμπέρασμα. Όπως λένε οι δικηγόροι, res ipsa loquitur!

εγώ δεν δίστασα ποτέ να γράψω πως μου άρεσε ένα ποστ (για τη μιραντολίνα αυτό το έκανα δύο φορές) ή ότι δεν μου άρεσε ένα ποστ (το έχω κάνει πολλές φορές και ειδικά για τη μιραντολίνα δύο)

και ναι την έχω αποκαλέσει διάφορα αλλά ΑΦΟΥ έγραψε το αξιόλογο εκείνο ποστ για απόπατους και την υπόθεση με τον άλλο τον καραγκιόζη


ΑΦΟΥ; Θα έλεγα ότι η "σκύλευση", το "επειδή υπάρχουν άνθρωποι σαν και εσένα" κλπ προηγήθηκαν των ποστς αυτών.

αν μ αρέσει κάτι που διαβάζω θα το πω κι αν δεν μ αρέσει πάλι θα το πω κι αυτό επειδή έχω μάθει να έχω προσωπική άποψη και να την εκφράζω

Εύγε. Όμως τι σχέση έχει η προσωπική άποψη με την κουβέντα μας; Νόμιζα ότι μιλάγαμε για την χυδαίοτητα και τις εμμονικές επιθέσεις. Εκτός αν η προσωπική άποψη μόνο έτσι μπορεί να εκφραστεί.


artois said...
Από το δημοτικό έχεις να γελάσεις;


Όχι. Όπως συγκεκριμένα έγραψα "από το δημοτικό έχω να γελάσω έτσι", ήτοι με αστειάκια επιπέδου δημοτικού.

E, δεν θα πρέπει να έχει περάσει πολύς καιρός από τότε, γιατί στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου μαθαίνεις πώς γράφεται η "η ρύμη του λόγου".

Αλλά θα μου πεις ότι εσύ δεν ξέρεις ούτε τη γραμματική του δημοτικού, του γυμνασίου σε μάρανε; Δεν ξέρεις ότι τα ερωτηματικά "πώς" και "πού" τονίζονται;

Στα λέω αυτά επειδή βλέπω ότι έχεις ένα κόλλημα με τα κακά ελληνικά των άλλων.

Διότι ο "γΥαλός" που ήταν "γΙαλός", δεν ήταν το μόνο της λάθος. Ήταν και ο χΥλός που ξεχΥλισε, ήταν και το συμπάθειο που ήταν συμπάθιο, ήταν και οι περιττοί τόνοι στο ποια και ποιος, ήταν και άλλα.

Όπως βλέπεις η φορά που θυμάσαι δεν ήταν η μοναδική. Τα λάθη εις τα οποία υπέπιπτε απεκάλυπταν την ανεπάρκειά της και αυτό δεν της επέτρεπε ούτε να επαίρεται για το αντίθετο ούτε, πολύ περισσότερο, να κρίνει τους άλλους.

Όσο για το πώς γράφω εγώ το "τραίνο", πάλι την φαντασία σου επιστρατεύεις.


Φαντάζομαι, ως καλός φιλόλογος, θα γνωρίζεις την διαφορά των λαθών εκ παραδρομής, του τύπου "έγραψα το γιαλό με ύψιλον" από την πραγματική ανορθοργραφία, πόσο μάλλον από την αγραμματοσύνη και την ..."ανεπάρκεια".

Όσο για τους ...περιττούς τόνους στο "ποιά" και "ποιός", τόσο απελπισμένος είσαι να στοιχειοθετήσεις κατηγορία με ό,τι να' ναι; Εν πάσει περιπτώσει, σε μια εκδοχή της ελληνικής γλώσσας που κυκλοφορούσε πριν ενηλικιωθείς δεν απαγορεύονταν όλα αυτά. Όπως θα ξέρεις, πολλοί διαφωνούν με τους αυθαίρετους τονικούς κανόνες του μονοτονικού που θολώνουν πολλές περιπτώσεις διακριτών σημασιών, ενώ συχνά αφαιρούν τον τόνο από εκεί που προφορικά υπάρχει. Ψιλά γράμματα όμως, όλα αυτά, όπως και το συμπάθειο, το οποίο εσύ διδάχθηκες με ι.

Το θέμα είναι οτι τa "κακά ελληνικά", όπως έγραψα και προηγουμένως, δεν έχουν να κάνουν με όλα αυτά. Έχουν να κάνουν με μηδενική αίσθηση της γλώσσας και συγκεχυμένη σκέψη η οποία αναπαράγεται αυτούσια στην σελίδα (ή την ιστοσελίδα).

Όπως, όμως, και να το γράφω, ποτέ δεν είπα ότι τα δικά μου ελληνικά είναι καλύτερα από των άλλων ούτε θεώρησα τον εαυτό μου κάτι περισσότερο από τόσα παιδιά εδώ μέσα που έχουν να μας πουν τόσο ενδιαφέρουσες σκέψεις σε ΟΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ.

Η γλώσσα, σύμφωνα με τις εγκυρότερες απόψεις ειδικοτέρων εμού επί του θέματος, είναι ενδεικτική της νοητικής διαδικασίας. Κάποιος που γράφει άσχημα σπανίως έχει "ενδιαφέρουσες σκέψεις" να πεί.

Αλλά, ας μιλήσουμε συγκεκριμένα: που είδες τις "ενδιαφέρουσες σκέψεις" όλων αυτών των χρυσών παιδιών; Εκτός αν εννοείς "σκέψεις" όπως αυτές τις οποίες παράθεσα στο ποστ μου. Εν πάσει περιπτώσει, όπως υπάρχουν αρκετοί με "ενδιαφέρουσες σκέψεις" υπάρχουν και πολλοί με στόκο στο μυαλό, ανίκανοι να γράψουν δυο παραγράφους, προχειρογράφοι και επαγγελματίες κουτσομπόληδες. Αυτές ακριβώς οι χυδαιότητες είναι που καταγγέλονται εδώ.

- Δεν ξέρω αν διέγραφε σχόλια άλλων, για τα δικά μου σου είπα που ποτέ δεν ήταν υβριστικά. Απλώς αδυνατούσε να αντεπιχειρηματολογήσει και δεν τα δημοσίευε. Της χαλούσαν την περσόνα που με τόση επιμέλεια έχτιζε - (τζάμπα ο κόπος της βέβαια γιατί οι μάσκες πέφτουν γρήγορα).

Αν κρίνουμε από τα σχετικά ποστς στο δικό σου ιστολόγιο, θα πρέπει όντως να ήταν μνημεία επιχειρηματολογίας τα σχόλιά σου. Αποκλείω δε την περίπτωση να σβήστηκαν ως κοινές χυδαιότητες και επιθέσεις.

- Όλοι οι χαρακτηρισμοί που γράφεις ότι της απέδωσαν μπορεί να αποτελούν ύβρεις αλλά δεν είναι καταδίωξη.

Αν με τον όρο καταδίωξη εννοείς να την κυνηγάνε με λοστούς στους δρόμους, όχι. Αν πάλι ως καταδίωξη εννοείς τον μαζικό, οργανωμένο τσαμπουκά, την υβριστική εκστρατεία και τα συχνότατα χυδαιολογήματα, τότε είναι.

Σαν αυτή που την έκανε να φαντάζεται ότι κάποιοι την καταράστηκαν και πιάστηκε ο προφυλακτήρας της στην νταλίκα. Oύτε αυτό το βρήκες γελοίο; Άλλη έννοια δεν είχαν οι μπλόγκερς παρά να να της κάνουν βουντού με τα matchbox τους και τις μπίμπι μπο τους.

Επειδή διακρίνω χρόνιο πρόβλημα παρανάγνωσης, σου παραθέτω το σχετικό κείμενο:

Που η φτήνεια τους είναι τόση που πάω στοίχημα πως το 'χουν ευχηθεί αυτό που έγινε - έχω δει αντίστοιχα γραμμένα, ως και περί ευγονικής που θα έπρεπε να ασκηθεί στο άτομόν μο'.

- Την απειλή που λες εδώ την είδα, στο μέηλ της, υπογεγραμμένο με το όνομα και επάγγελμά της: "Αν τα χρησιμοποιήσεις όμως χωρίς να πληρώσεις τα αντίστοιχα δικαιώματα, πας φυλακή".

Εσύ δεν την είδες; Ξέρεις πώς λέγεται αυτή η πλάγια απειλή; Μαφιόζικη λέγεται.
(αλλά με όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.)


Αυτό γράφτηκε ως παράδειγμα για να δείξει ότι ένα δημόσιο τεχνικά feed μπορεί να είναι κλειστό νομικά. Τα περί "πλαγίας απειλής" τα αποδίδω στην αναγνωστική ανεπάρκεια που διέγνωσα προηγουμένως.

Βέβαια, ανάμεσα στα τόσα λογικά λάθη που έκανες, είπες και κάτι σωστό. Αυτό για τις εφημερίδες και τα περιοδικά που "ζήλευαν" οι της παραπάνω παρέας. Το πέτυχες και στο αναγνωρίζω:

Γιατί η αλήθεια είναι πως το όνειρο της κάθε παρέας και του κάθε δημοσιογράφου είναι να γράφει σε ένα έντυπο που μοιράζεται τζάμπα στα φαστφουντάδικα.


Το πέτυχες διάνα. Μια μικρή διόρθωση μόνο: το όνειρο της κάθε παρέας είναι όχι να γράψει αλλά έστω και να αναφερθεί απλά το ιστολόγιο της, έστω σε τζάμπα έντυπο. Αντίστοιχα, το όνειρο κάθε δημοσιογράφου είναι να εκδίδει αυτός το τσάμπα έντυπο. Γι' αυτό και οι φθονεροί δημοσιογράφοι τα βάζουν συνήθως απευθείας με τον εκδότη. Παραδείγμα φαντάζομαι θα βρείς άπειρα.


Σημείωση:

Αν απαντάω σε όλα αυτά, παρόλο που τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους και ενώ, εξάλλου, δεν μου προτάσουν παρά νέες ύβρεις και ψέμματα είναι για να υπάρξει μια πλήρης και εκτενής κάλυψη του θέματος για όποιον το πρωτοσυναντά τώρα.

Παραπέμπτω σε συνδέσμους όλων των εμπλεκομένων, ώστε να μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Όπως έγραψε ένας συγγραφέας που αγαπάω σε ανάλογη περίσταση, αναγκάστικα να "απαντήσω στον τρελό σύμφωνα με την τρέλα του, για να μην φαντάζεται πως είναι σοφός".

Πρόθεσή μου δεν είναι να δώσω κύρος στις άπειρες σαχλαμάρες και ύβρεις που ακούστηκαν, αν και φαντάζομαι έτσι θα το δουν ορισμένοι.

Αυτά συνέβησαν το χειμώνα του 2007, και έτσι τελείωσε ο πρώτος χρόνος του ιστολογικού αυτού πολέμου του οποίου ιστορικός υπήρξε ο bfo.


...εγώ λέω εφτά χρόνια (μετά)(τη) φαγούρα, τα αποπάνω κείμενα έχουν ακόμη αξία...
Εύγε και στον BFO, εύγε και στους λοιπούς συμμετέχοντες.
Για διαφορετικούς λόγους βεβαίως (οι Έβγες). Δεν θα μπω στη διαδικασία να εξηγήσω ποιοί λόγοι αντιστοιχούν στο κάθε μπράβο και στον κάθε αποδέκτη, διότι νομίζω πως με ελάχιστη μόνο σκέψη, όλοι, ΜΑ ΟΛΟΙ που διαβάζουν τούτο, καταλαβαίνουν ποιό πάει πού και γιατί. Και ποιό μπράβο είναι κυριολεκτικό, και ποιό μπράβο είναι ειρωνικό και ποιός είναι ο αποδέκτης του καθ' ενός. Γιατί κατά βάθος πιστεύω ότι ο καθ' ένας ξέρει τί του αξίζει, άσχετα με το πώς προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό του μέσα από τα γραφόμενά του...